May 31

Veel is methodisch en didactisch vóór de war, wat kan leiden tot ernstige misverstanden. Beide termen een andere betekenis en een andere achtergrond. Maar als je dit weet, zal het niet meer verwarring in de toekomst.


Methodisch vs.  didactische - het verschil


Didactische is nauw verbonden met de pedagogie.Wat is methodologisch

Allereerst dient de oorsprong van het woord te verduidelijken, zodat u het belang van methodisch kunnen begrijpen. De oorsprong van het woord kan nu al worden uitgelezen op het eerste gezicht, dat de term methode.

  • Een methode wordt gebruikt om een ​​doel te bereiken. Het beschrijft het proces als je wilt om een ​​bepaald doel te bereiken. Of de methode succesvol is, is het gevolg van hoe goed het is ontworpen.
  • Er is echter een werkwijze niet noodzakelijkerwijs gepland. In het dagelijks leven, komt ook vaak zonder bewust geplande methode om het doel. Een voorbeeld zou zijn het schoonmaken van het huis corridor. In de regel wordt een werkwijze van de werkwijze allereerst vegen en veeg daarna om het vuil steeds kan worden gegaan. Dus je hebt een bepaald systeem.
  • In de wetenschap, kunst en filosofie methoden hebben een iets andere betekenis dan in het dagelijks leven. Vooral in de wetenschap een aantal methoden ontwikkeld om een ​​hypothese te onderzoeken.
  • Als iemand methodisch gaat, doet hij dan ook zo met een bepaalde methode of met een systeem.

En hoe anders het didactisch?

Zelfs met het concept didactisch kunt u meteen zien waar de oorsprong is, namelijk de term didactiek. Het onderwijs moet worden opgevat als een theorie van het onderwijs, om zo te zeggen, de kunst of wetenschap van lesgeven en leren. Het speelt een essentiële rol in het onderwijs.

  • Hier is inderdaad ging ook na bepaalde methoden, maar die verwijzen altijd naar het onderwijs of het leren (de educatieve zin). Om dit vanaf het begin al duidelijk is didactisch gesproken didactiek of.
  • Het verschil van didactisch om methodisch zo is bij de verwijzing naar het onderwijs. Het concept is didactisch dit opzicht, terwijl de term methodisch algemeen wordt genomen.

Tags: Training, pedagogie, didactiek, methodiek

Gerelateerde Artikelen aan Methodisch vs. didactische - het verschil

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden