May 30

Veel vrouwen lijden op een bepaald punt in hun leven onder controle pijn. Deze arbeid-achtige pijnen, kunt u - als ze niet biologisch oorzaak - ontmoeting met warmte, geneeskrachtige planten en een verlichten dieet.


Menstruatiepijn - oorzaken, preventie & Relief


Warmte toepassingen handelen antispasmodic in menstruatiepijn.Wat je nodig hebt:

 • Warmwaterkruik
 • Körnerkissen

Menstruatiepijn en de oorzaken ervan

Sommige vrouwen hebben hun leven menstruatiepijn, genaamd dysmenorroe. Anderen lijden in fasen onder de krampachtige pijn. Menstruatiepijn kan verschillende oorzaken hebben. Er wordt onderscheid gemaakt tussen primaire en secundaire en tussen biologische en functionele dysmenorroe.

 • Bij primaire dysmenorroe voordoet sinds de eerste menstruatie de pijn. De secundaire type later komt de pijn tijdens de menstruatie.
 • Voor-orgel in verband dysmenorroe ten grondslag liggen van de pijn aandoeningen. Dit kunnen onder meer, ontstekingen en tumoren. In endometriose groeit baarmoederslijmvlies buiten de baarmoeder. Aangezien het endometrium cyclus voorwaardelijke conversie is onderworpen, komt tijdens de menstruatie pijn - namelijk wanneer het weefsel heeft geregeld - vaak in de buik. In het cervicale stenose is een vernauwing van de cervix. Verder baarmoeder misvormingen of Interuterinpressar, de zogenaamde "spiraal", tot menstruatiepijn.
 • De cyclus gerelateerde pijn vaak functioneel karakter. Dit betekent dat er geen zichtbare biologische gebeurtenis aanwezig is. De pijnen zijn hormonaal of vegetatieve omstandigheden. Een onrustige progesteron metabolisme wordt vermoed. Oestrogeen-gerelateerde waterretentie leiden tot spanningen. Zelfs een Pelvipathia vegetativa, een pijnsyndroom in het kleine bekken bij vrouwen kan menstruatiepijn veroorzaken. Laatst zijn psychologische oorzaken van kramp pijn genoemd - zoals stress of emotionele problemen.

Als u lijdt aan secundaire menstruatiepijn, raadpleeg dan noodzakelijk een gynaecoloog uit te sluiten biologische oorzaken. De primaire dysmenorroe kan biologische oorzaken en in de noodzaak van duidelijkheid te hebben. Zonder diagnose en behandeling van tumoren, endometriose of ontsteking, de vrouw en haar vruchtbaarheid aangetast.

Aldus tonen de dysmenorroe

De dysmenorroe toont de volgende symptomen.

 • Op de voorgrond zijn krampachtige buikpijn. Deze recall contracties of koliek. Basic is een verkramping van de buikspieren en pijnlijke krampen van de baarmoeder. De pijn kan omvangrijke proporties aannemen.
 • Naast het abdomen, kan de borst ook worden beïnvloed. De getroffen vrouwen voelen een trekkende of diffuse pijn in de borsten of een gevoel van spanning.
 • Bovendien malaise. De getroffen vrouwen voelen zich ongemakkelijk, misschien duizelig, nors of depressief.

Hulp met buikpijn tijdens de menstruatie

Als u last heeft van menstruatiepijn en deze zijn verduidelijkt door de gynaecoloog, kunt u verschillende fysieke en fytotherapeutische maatregelen nemen.

 • In acute gevallen helpt warmte aan de onderbuik. Om dit te doen zet een warm water fles of een warme Körnerkissen op je buik. Ga liggen met het naar bed of wikkel jezelf in een deken. Trakteer uzelf op rust en een warme thee. Krampstillend fungeert ook een volledige of zitbad met rozemarijn of citroenmelisse.
 • Matige bewegingen zoals wandelen of bellydance verbetering van het verkeer van de buik. Om de menstruatiepijn te voorkomen, regelmatige lichaamsbeweging is aan te raden.
 • In oestrogeen-gerelateerde vasthouden van water kan helpen een zoutarm dieet en diureticum. Eet veel verse groenten en fruit en volkoren granen en rijst. Vermijd winderig voedsel zoals uien.
 • Met gevoelens van spanning in de borsten beperken tien dagen voor het begin van een menstruatie je alcohol, thee en cola consumptie. Cafeïne en alcohol remmen de opname van magnesium en B-vitamines.
 • Neem tien dagen voor het begin van een menstruatie een magnesium supplement uit een apotheek of health food winkel. Magnesium heeft een krampstillend. Probeer het nemen van vitamine B6 als een aanvulling en omega-6-vetzuren in de vorm van teunisbloemolie.
 • Met bekkenbodem oefeningen die je kunt de positieve dysmenorroe beïnvloeden. Je leert de beste opleiding in een cursus.
 • Zorg ervoor dat je koude voeten hebben tijdens de menstruatie. Door koude voeten verminderde reflex bloedtoevoer naar het abdomen. Voor koude voeten, neem voetbaden, draag warme sokken of insluiten uw voeten op een warm water fles of een Körnerkissen.
 • Verschillende medicinale planten hebben zich bewezen in menstruatiepijn. Aanbevolen preparaten kuis boom zijn (Vitex agnus castus, ook bekend als kuis boom). Kuisboom normaliseert de cyclus en kan helpen met verstoringen. U krijgt Kuisboom bereidingen in de apotheek, bijvoorbeeld Agnolyt. Chasteberry niet onmiddellijk handelen. U moet deze plant om enkele maanden duren om beter te worden.
 • Help ontspanningstechnieken, lichaam en geest te ontspannen en zijn bij uitstek geschikt om menstruatiepijn op de lange termijn te voorkomen. Ze worden aanbevolen voor geestelijk (met) gerelateerde pijn. Je leert autogene training of progressieve spierontspanning volgens Jacobson beste in een cursus. Met behulp van de autogene training, kunt u specifiek inwerken op de buik. Het leren van deze techniek zal acht tot tien weken in beslag nemen.
 • De vrouw arts schrijft wanneer een verstoord progesteron metabolieten van progesteron, die u neemt uw arts voordat de menstruatie heeft verteld.

Tegen menstruatiepijn die geen organische oorzaak, kunt u pakken met warmte, voedsel, geneeskrachtige planten, en ontspanningstechnieken. Voor organisch veroorzaakt pijn, moet een arts worden geraadpleegd.

De inhoud van de pagina's van www.helpster.de werd gemaakt met grote zorg naar beste weten en geloof. Voor de juistheid en volledigheid, kan geen garantie worden gegeven. Om deze reden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade in verband met het gebruik van de aangeboden informatie wordt uitgesloten. Informatie en artikelen kunnen worden beschouwd als een vervanging van professioneel advies en / of behandeling door een gekwalificeerde arts in ieder geval. De inhoud van www.helpster.de kan niet en mag niet worden gebruikt voor zelf diagnose of behandeling te beginnen.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Menstruatiepijn - oorzaken, preventie & Relief

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden