May 31

Geschikt therapieconcepten voor obesitas niet alleen een verandering in dieet, maar ook een lange-termijn veranderingen in levensstijl, die vele methoden voor gewichtsverlies falen en leiden tot de bekende yo-yo effect. Wie heeft massaal overgewicht en op lange termijn gevaar, een diabetes mellitus secundaire ziekten van het cardiovasculaire systeem te ontwikkelen en of is gediagnosticeerd met deze, zal zeker na te denken over de vraag of niet gekomen een maag nieten voor gewichtsverlies voor hem ondervraagd. Wat u moet overwegen om ervoor te zorgen dat de ziekteverzekering dekt de kosten van een maag nieten, lees hier.


Meld je aan voor de kosten op de zorgverzekering met succes - maag nieten


Zorgverzekeraars betalen voor maag nieten onder bepaalde voorwaarden.Voorwaarden voor de maag nieten

Het uitvoeren van een operatie is een laatste redmiddel in kwestie massaal overgewicht onder controle te krijgen. Om te zorgen dat uw zorgverzekering de kosten van een maag nieten zal dekken, moet je veel dingen te overwegen:

 • Voorwaarde voor de vergoeding van de kosten is ernstig overgewicht. Uw BMI (body mass index) moet> 40 kg / m² bedrag of zijn> 35 met co-bestaande ernstige comorbiditeit, zoals diabetes mellitus, ernstige hoge bloeddruk, slaapapneu, of gewicht-gerelateerde gezamenlijke veranderingen.
 • Uw obesitas kan niet zijn veroorzaakt door een ziekte zoals door een hormonale aandoening die in de hoogte van het besturen van je gewicht (bijnier, schildklier).
 • Ze moeten worden opgeroepen. Contra-indicaties voor de maag nieten. Deze omvatten ernstige onderliggende ziekten. Aangezien lever en nieren, of inflammatoire darmziekten en aandoeningen van het immuunsysteem, verslavingen, en ernstige psychische stoornissen, zoals een onbehandelde boulimia.
 • Je moet kunnen aantonen dat je verleden pogingen om blijvend gewicht te verwijderen, waren tevergeefs. Echter, de zorgverzekeraars niet aparte therapie experimenten met diëten, Weight Watchers, formule diëten etc. aanvaarden
 • Je moet kunnen aantonen dat u ten minste 6 maanden voedingstherapie onder begeleiding van een voedingsdeskundige of een erkende voedingswaarde therapeutische faciliteit hebben voltooid en nam deel aan een bewezen fysiotherapie. Dit is inclusief het lidmaatschap van een sportclub, fitness club o. Ä.
 • Bewijs van gedragstherapie te veranderen eetgedrag kan moeilijk zijn; meestal accepteren betalers, maar een attest dat bij u een psychische aandoening of eetstoornis aanwezig is.
 • Als u de hierboven genoemde maatregelen, zodat dieet en oefentherapie hebben uitgevoerd en waren binnen 6 maanden een gewichtsbesparing van 10% van uw vertrekpunt gewicht te bereiken, zal u uw verzoek te weigeren en vraag u te blijven van de vorige conservatieve maatregelen blijven.
 • Als uw BMI> 60 kg / m², zal de conservatieve maatregelen weinig succes te brengen; Je dan alleen maar te bewijzen dat een voedingswaarde adviesbureau heeft plaatsgevonden met betrekking tot de tijd na een maag nieten.

Informeel verzoek om terugbetaling van de kosten

Maak kennis met de bovenstaande voorwaarden, dan kunt u een informeel verzoek van uw verzekering te maken.

 • De aanvraag moet de volgende informatie bevatten: gewicht, lengte, want als je te zwaar bent, uw maximale gewicht, als uw gewichtstoename in de laatste 3 jaar is geweest en wat je hebt genomen tegen uw overgewicht (voeding counseling, fysiotherapie). Vermeld ook mogelijk als gevolg van de obesitas geïnduceerde comorbiditeiten zoals diabetes, hypertensie, dyslipidemie, hartaandoeningen etc.
 • De verzekeringsmaatschappij wil weten waar de maag nieten moet worden uitgevoerd, wie je date vanwege overgewicht toezicht (z. B. de huisarts), en wie blijft de zorg na de operatie meestal. Hoe meer certificaten en attesten u indient, hoe beter!
 • Uw aanvraag een verklaring van de chirurg vóór, die naar verwachting om te werken en je moet bevestigen dat u in aanmerking komt, in zijn mening voor een maag nieten en hoe de follow-up zal concreet uitzien. Dus je moet al vóór de toepassing in een geschikt ziekenhuis hebben gepresenteerd. Het vereist ook een attest waaruit blijkt dat u lijdt aan een psychische ziekte of eetstoornis.
 • Niet verplicht, de volgende documenten, maar u kunt gebruiken om uw eerder hopeloze strijd tegen obesitas te onderbouwen: afkickkliniek rapporten, participatiebewijzen in steungroepen, eetdagboek.
 • De zorgverzekeraars zullen alleen instemmen met uw verzoek, als u een chirurgische methode is gepland, wat overeenkomt met de huidige standaard van zorg, zijn exotische chirurgische procedures ook de uitvoering in een ziekenhuis zonder voldoende ervaring op het gebied van obesitas chirurgie afgewezen.

Een maag nieten is alleen de laatste maatregel die tegen massaal overgewicht wordt uitgevoerd. De kosten worden alleen gedekt door de ziektekostenverzekering als je> 40 kg zijn op / m² ten minste een BMI en kunnen aantonen dat er geen psychogene eetstoornis en een arts beheer voedingstherapie is mislukt. In-house tests uitgevoerd dieet geen rol in de aanvraagprocedure te spelen.

De inhoud van de pagina's van www.helpster.de werd gemaakt met grote zorg naar beste weten en geloof. Voor de juistheid en volledigheid, kan geen garantie worden gegeven. Om deze reden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade in verband met het gebruik van de aangeboden informatie wordt uitgesloten. Informatie en artikelen kunnen worden beschouwd als een vervanging van professioneel advies en / of behandeling door een gekwalificeerde arts in ieder geval. De inhoud van www.helpster.de kan niet en mag niet worden gebruikt voor zelf diagnose of behandeling te beginnen.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Meld je aan voor de kosten op de zorgverzekering met succes - maag nieten

Tags

© 2022 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden