May 30

Iedereen houdt van een goede massage en de drug store biedt een scala van massage oliën. Echter, als je wilt weten precies welke stoffen omvat uw massage olie en of het niet echt schadelijk in een vorm, dan gewoon uw eigen massage olie.


Massage olie selbermachen - een recept met amandelolie


Niets is beter dan een rustgevende massage. © Alexandra_H. / PixelioWat je nodig hebt:

 • voor amandelolie:
 • Amandelolie 100 ml
 • 7 druppels etherische citroenmelisse olie
 • 7 druppels essentiële olie van lavendel
 • voor de lavendelolie:
 • virgin olijfolie of amandelolie
 • Lavendel bloemen (vers of gedroogd)
 • essentiële olie, z. B. limoen / citroen (naturrein!)
 • Decoratieve fles
 • Coffee Filter

Hoe is je eigen massage olie mix?

 • Er is altijd de basis voor een massage olie zelf via een plantaardige basisolie maken zoals amandelolie, sesamolie, olijfolie of abrikozenolie.
 • Deze basisolie wordt vervolgens gemengd met hoogwaardige etherische oliën. Deze essentiële oliën bovenal zorgen voor een aangename geur, en dus neem effecten zoals ontspanning, met zichzelf.
 • U kunt uw massage olie volgens uw fantasie zelf en meng. Je moet echter laten leiden door het principe van het geven van 100 ml basisolie niet meer dan 15 druppels etherische olie.
 • De essentiële oliën ze moeten voorzichtig zijn. Sommige kunnen veroorzaken bij contact met de huid irritatie of allergieën. Informeer jezelf. Voor het aanbrengen precies boven de olie en de mogelijke vormen van allergieën Ook het testen van de compatibiliteit van de olie met uw huid door het geven van een kleine daling van de essentiële olie op uw huid voor ongeveer een uur voordat u de massage olie. Als er geen roodheid is aanwezig en je voelt geen pijn, kun je de olie te gebruiken.

Om een ​​massage-olie met amandelolie zelf maken

De massageolie is gemaakt van amandelolie, etherische balsem olie en essentiële olie van lavendel. Amandelolie is zeer aangenaam op de huid en heeft een aangename geur, die goed aanvult met de lavendel en citroenmelisse. De geselecteerde essentiële oliën hebben een ontspannend effect. Breng de olie dus op zijn best na een drukke dag.

 1. Voeg 100 ml amandelolie als basis in een kleine kom.
 2. Meng 7 druppels lavendelolie met amandelolie. Vergeet niet om de essentiële olie van tevoren te controleren op compatibiliteit, zodat u onaangename verrassingen verwachten in de toepassing van massage olie.
 3. Voer vervolgens toegevoegd 7 druppels citroenmelisse olie. Dit moet natuurlijk proberen alvorens te kopen.

Uw massage olie om je eigen te maken is klaar en voldoende voor een toepassing. Als u een paar zijn, dan kunt u het dubbele van de ingrediënten eenvoudig. De essentiële oliën worden geportioneerd precies goed. Als u een van de smaken eerder, verander het aantal druppels etherische olie per. Echter, niet meer dan 15 druppels van uw massage olie te nemen. Een basisolie is de basiscomponent van de voorbereiding. U kunt kiezen tussen verschillende vette oliën, bijvoorbeeld tussen oliën van jojoba, amandel, sesam, olijf of avocado.

Het produceren van een lavendelolie als een massage olie

Voor het bereiden van de lavendelolie u nodig verse of gedroogde lavendel bloemen. Ze zijn beschikbaar, hetzij vanuit uw eigen tuin of in de apotheek.

 1. Als u deze, moet je een handvol bloemen vullen in een porseleinen kom of glazen kom. De bloemen worden gevuld met een halve liter olijfolie en amandelolie.
 2. Set. De olie mengsel voor drie dagen in een warme, zonnige plaats, zodat de geur van de bloemen kan worden gemengd met de olie
 3. Na de drie dagen dat je een mooie glazen fles (flacon) nodig. Coffee filters vormt nu een trechter en zet het dit om de fles te openen. Dan kunt u zorgvuldig introduceren het mengsel in de filter. Als je dit hebt gedaan, sluit de fles goed.

Klaar is je eigen gemengde lichaam olie! Het mengsel is gedurende meerdere dagen.

Het produceren van een olie etherische olie zelf

Als je niet van de geur van lavendel, kunt u een olie te mengen met een andere geur. Hiervoor heeft u een pure essentiële olie nodig hebben, bijvoorbeeld kalk of citroengeur. De essentiële olie krijg je in een health food winkel.

 1. Op een pint olie en voeg ongeveer acht druppels etherische olie in een mooie glazen fles.
 2. Dop van de fles en meng het geheel keer kort. Klaar!

Revitalisering Massage Oil - verfrist met geurige citrus

Wilt u een revitaliserende massage olie zelf maken?

 1. Meng een eetlepel amandelolie met een aantal verfrissende essentiële oliën, waarvan u slechts één druppel te gebruiken. Hebben bewezen bijzonder citrus geuren zoals citroen en grapefruit.
 2. U kunt het mengsel compleet met een kleine hoeveelheid van de rozemarijn olie en dwerg dennen olie, waardoor een betere bloedcirculatie.

Blend voor een ontspannende massage olie

Als u liever een ontspannende massage olie te maken, moet je gebruiken als een basiskwaliteit component jojoba-olie, die de huid kalmeert en beschermt tegen uitdrogen.

 • Meng een eetlepel jojoba-olie met een kleine hoeveelheid van lavendelolie, geraniumolie, sandelhout, roos en neroli.
 • Als alternatief kunt u ook de huid-kalmerende St. Janskruid olie als basiscomponent gebruiken.

Nu u kunt komen en Beauty avond kunt u verwend door uw eigen gemaakt massage olie! Of geniet van andere met een leuk cadeau.

Andere Auteur: Sandy Sachsenröder, Lara Marie Balzer

De inhoud van de pagina's van www.helpster.de werd gemaakt met grote zorg naar beste weten en geloof. Voor de juistheid en volledigheid, kan geen garantie worden gegeven. Om deze reden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade in verband met het gebruik van de aangeboden informatie wordt uitgesloten. Informatie en artikelen kunnen worden beschouwd als een vervanging van professioneel advies en / of behandeling door een gekwalificeerde arts in ieder geval. De inhoud van www.helpster.de kan niet en mag niet worden gebruikt voor zelf diagnose of behandeling te beginnen.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Massage olie selbermachen - een recept met amandelolie

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden