May 30

Scoubidou is geen nieuwe uitvinding, maar nog steeds een boeiende activiteit voor jong en oud. Geen wonder, want de kleurrijke PVC-buis kun je veel te maken.


Maak Scoubidou cijfers zelf - dus het zal werken


Een paar Scoubidous, verbeelding en geduld - de basis voor talloze cijfersWat je nodig hebt:

 • Scoubidou bands
 • Schaar
 • Geduld

De ronde Scoubidou - de basistechniek

Als u wilt produceren als sieraden of sleutelhangers, uit de Scoubidou bands zelfs kleine cijfers, al deze basistechniek is voldoende.

 1. Vorm. Een eenvoudige knoop of een lus van vier kleurrijke buizen In het begin is het gemakkelijker om vier verschillende kleuren te gebruiken, omdat je snel kunt zien.
 2. Leg de knoop op uw handpalm en het uitvoeren van elk een band tussen je vingers. Dus een band tussen duim en wijsvinger, het tweede deel tussen de wijsvinger en middelvinger, nummer drie tussen de middelvinger en ringvinger en de laatste plastic buis tussen de ringvinger en pink.
 3. Pak de eerste band nu met de andere hand en draaien rond de buitenkant van de duim rond.
 4. Dan, plaats het tussen de ringvinger en pink naar beneden, zodat het door de vierde band - dus de twee banden elkaar kruisen.
 5. Vervolgens neemt de vierde volume, draaien op de ringvinger en zet het tussen de middelvinger en ringvinger op de derde tape.
 6. Nu heb je de derde band te nemen en plaats deze op dezelfde manier tussen de wijsvinger en middelvinger, weer boven de al liggende er Scoubidou-tape.
 7. Pak het uiteinde van het tweede deel, zodat de band, die voorheen tussen de wijsvinger en middelvinger. Het draaien van boven naar beneden door de lus die is nog steeds rond de duim, en trek het strak.
 8. Tot slot, sleep je duim uit de lus en draai de loop een beetje krap.
 9. Neem alle banden voorzichtig met je vingers, pak de twee banden met de linkerhand en twee aan de rechterkant en zet alles degelijk vast gelijkmatig.
 10. Zijn alle knooppunten, terug naar stap 2 totdat de geknoopte Scoubidou vlecht de gewenste lengte bereikt.

Cijfers van round Scoubidous

Van de ronde Scoubious kan al een paar eenvoudige stappen en gemakkelijk een verscheidenheid aan cijfers te sleutelen.

 • Zet kralen of lijm op kleine googly ogen, al is uit de trein, een decoratief accessoire of een kleine man.
 • Voer een contrasterende bands tijdens het weven van een streng en je kunt een filigraan vlinder ontstaan.
 • Draai de Scoubidous tijdens Knöpfens in een lus en vlecht het al klaar streng gecentreerd een - al is een eenvoudige trein een vis.
 • Pas platte knoop en maakt u al tijdens Knöpfens een hart of letters.
 • Hoe meer technieken die je leert, bijvoorbeeld verschillende knooppunten en vierkante knopen, hoe meer cijfers die u zelf kunt maken met een beetje fantasie. Maar voor starters, is het raadzaam om hun toevlucht tot kant en klare instructies. Een aantal van hen kan worden gevonden in boekvorm in dezelfde winkels, of als gratis versies op het internet.

Tags: Kinderen, Ambachten, Handwerken, weven, das, Scoubidou

Gerelateerde Artikelen aan Maak Scoubidou cijfers zelf - dus het zal werken

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden