May 31

Om leermogelijkheden te ontwerpen in de kleuterschool is een van de belangrijkste taken van de professionele opvoeders. Vooral de taalbevordering significant is, zodat kinderen later op school de eisen die te behandelen zijn gegroeid.


Maak leermogelijkheden in de kleuterschool - dus het zal werken met betrekking tot de taaltraining


Het lezen en het lezen is een goede manier om de taal promotie. © Rike / PixelioLeren kansen worden gecreëerd in de kleuterschool altijd rekening houdend met de leeftijd, vaardigheden en individuele belangen. Hier wordt een leerdoel geformuleerd als een leermoment om kinderen en uiteindelijk bellen bevorderen. Met name gezien de taal zijn er vele manieren om kinderen gerichte leermogelijkheden schakelen.

Bereid leermogelijkheden over "taal" - dus het zal systematisch te werken

  • Leren mogelijkheden in de kleuterschool, moet je altijd grondig voor te bereiden. Alleen zo kunt u er zeker van zijn dat de uitvoering van succesvolle en echt ook een leereffect. Daarom is de eerste, overwegen op welk aspect van taalondersteuning u wilt gaan en te definiëren uw doelgroep.
  • Wilt u de woordenschat van uw leergroep uitbreiden? Of u wilt bereiken dat de kinderen vertellen autonoom en leren om zich te uiten? Kan heel verschillend, afhankelijk van het doel, dus uw leermogelijkheden.
  • Kijk voor geschikte media voor de uitvoering van uw doel kan. Populair en goed geschikt zijn prentenboeken. Wimmelbücher zijn een geweldige manier om de jongere kinderen aan te moedigen om verhalen te vertellen. Oudere kinderen wilt u misschien een verhaal te lezen en dan vragen stellen. Aldus wordt het geheugen, de expressie en de concentratie bevorderd.
  • Leermogelijkheden worden meestal uitgevoerd slechts in kleine groepen. Denk goed na over hoe je dit wilt compileren: zowel homogene en heterogene groepen, bijvoorbeeld in termen van leeftijd, mogelijk zijn, moeten ze in staat zijn om alleen hun beslissing te rechtvaardigen.
  • Tip: Muziek kan ook worden gebruikt voor taaltraining. Door klappen in de tijd met het ritme bijvoorbeeld, zullen worden opgeleid. Muziek is ook een goede manier van communiceren.

Aanbiedingen voor taaltraining in de kleuterschool - zo succesvol uitvoeren

  • Stel een tijdschema voor uw aanbod, die is gebaseerd op de leeftijd en de mogelijkheid om uw kinderen te concentreren. Om te voorkomen dat het kind zich overweldigd. Set voor twee- en drie-jaar-oude kinderen ongeveer 10 tot 15 minuten, kunnen oudere kinderen concentraat voor ongeveer een half uur.
  • Besteed aandacht aan je eigen expressie: je bent een belangrijk rolmodel voor je kinderen taal.
  • Zet alle benodigde materialen terecht voordat je begint met de leermogelijkheden: Om storingen te voorkomen.
  • Stel open vragen die de kinderen kunnen reageren niet alleen met "ja" en "nee".
  • Besteed aandacht aan een overzicht van uw educatieve aanbod en oriënteren uw educatieve actie op de verklaringen van de kinderen. Om situationeel handelen en behoeften gericht.

Tags: Kinderen, taal, kleuterschool, leren, taal training

Gerelateerde Artikelen aan Maak leermogelijkheden in de kleuterschool - dus het zal werken met betrekking tot de taaltraining

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden