June 1

Een luchtafscheider is enorm belangrijk voor de verwarming, omdat het ervoor zorgt dat de gassen worden gefilterd uit het warme water regelmatig. Er zijn verschillende soorten luchtafscheiders, die thans zijn opgenomen in plaats van lucht potten.


Luchtafscheider met een kachel - dat wordt bedoeld met


Een luchtafscheider beschermt het verwarmingssysteem.Luchtafscheider spelen een belangrijke rol bij het verwarmingssysteem door het vrijmaken van het water uit lucht en gassen.

Functie en taak van de luchtafscheider

In het verwarmen van water is er altijd wat lucht en eventueel andere gassen. De lucht kan in belangrijke onderdelen van het verwarmingssysteem kan leiden tot storingen. In de leidingen komt door het mengsel van lucht en gassen corrosie processen die ook enige storing kan zijn. Dit wordt voorkomen door het juiste gebruik van de lucht afscheiders.

  • Het is een nieuwere versie van de beroemde klimatologische pot. Uw taak is hetzelfde: Aangezien de binnendiameter van de luchtafscheider is veel groter dan die van de buizen, het water door veel langzamer hier stroomt. Zo is de luchtbellen en microbellen (gas) is het tijd om in de lucht afscheider bewegen.
  • De behuizing bevat stroming stuur, waardoor de bellen worden uitgefilterd, zogezegd.
  • Deze gassen ophopen en vervolgens periodiek via een ontluchtingsklep worden afgetapt. Hiervoor krijgt vaak automatische afsluiters gebruikt.

Welke separator is het meest geschikt?

Omdat er veel verschillende types, de beslissing is vaak niet eenvoudig.

  • Erg handig zijn uitvoeringsvormen waarin ook slib en corrosie deeltjes verzamelen. Je moet dan uitlekken alleen over de aftapkraan. Zo, de verwarming blijft langer "schoon" en loopt betrouwbaar (maar alleen als niets anders breekt en genoeg brandstof beschikbaar is).
  • Een iets andere variant Absorbations separator, waarbij korrels of draadnetwerk zijn. Deze vaste stoffen, de kleine microbellen accumuleren om vervolgens te stijgen.
  • Dan is er centrifuges, die werken als een centrifuge. De sterke rotatie van de spin, de lucht scheidt van het water en verzamelt zich in het midden van de val.
  • Zij zijn echter voornamelijk geïnstalleerd in zeer grote systemen, voor het huis, kunt u ofwel een microbellen of Absorbations separator te gebruiken. Belangrijk is dat het geschikt is voor verwarming.
  • Om ervoor te zorgen dat u het juiste model, zou een professional de plant te controleren alvorens te kopen.
  • Tijdens de installatie dient te worden opgemerkt dat voor een goede scheiding optreden voor en na de separator kalmerende gedeelten van ongeveer 50 cm wordt aangehouden. Deze routes waren geen vellen of hulpstukken kunnen bevinden, maar ze moeten absoluut recht zijn.

Tags: Huishouden, verwarming, buizen

Gerelateerde Artikelen aan Luchtafscheider met een kachel - dat wordt bedoeld met

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden