May 30

Lucht in de darm leidt tot een opgeblazen gevoel en hinderlijk kan zijn. Het gaat om een ​​opgeblazen gevoel dat leiden tot een opgeblazen gevoel en gerommel in de buik. Om deze problemen te bestrijden, is informatie over de vele oorzaken achtergebleven kunnen zijn, noodzakelijk. Ingesloten geven u informatie over de mogelijke oorzaken dat de lucht produceren in de darm.


Lucht in de darmen - Info en Help


Lucht in de darmen is geen ziekte, maar een aandoening met verschillende oorzaken.Oorzaken van winderigheid

 • Lucht in de darmen wordt geproduceerd door gasvorming, die vervolgens manifesteert met symptomen en klachten. In de medische taal van een opgeblazen gevoel heet winderigheid en een opgeblazen gevoel.
 • Een kromming van de darmen wat betreft de luchtinsluiting. Dit gebeurt vaak met de naleving van de lucht of een verkeerde ademhaling. Dit wordt dan met gewelddadige trekken buikpijn in de linker of rechterkant van het veld, gerommel in de buik of soms merkbaar met misselijkheid. Opgeblazen gevoel is geen ziekte, maar een aandoening die verschillende oorzaken kan hebben.
 • Psychologische factoren - zoals angst of stress - kortademigheid veroorzaken of leiden tot te veel lucht wordt ingeademd of onbewust gestopt in stressvolle situaties. Dit is nog duidelijker met gastro-intestinale problemen.
 • Winderigheid en een opgeblazen gevoel zijn de belangrijkste symptomen van prikkelbare darmsyndroom, die een van de psychosomatische aandoeningen. Het is een chronische aandoening van het bewegingspatroon van de darm, in de normale luchtgehalte wordt ervaren als pijn met een gevoel van volheid. Prikkelbare darm syndroom is merkbaar door een voedselintolerantie.
 • Sommige medicijnen veroorzaken bijwerkingen - onder andere gastro-intestinale problemen. Geneesmiddelen zoals acarbose, penicilline-antibiotica, anti-inflammatoire geneesmiddelen of andere laxeermiddel lactulose kunnen dan verantwoordelijk voor de vorming van gas.
 • Verkeerde voeding kunnen ook lucht in de darm met een opgeblazen gevoel. De toegenomen consumptie van onverteerbare vezels als rauw voedsel en de consumptie van suiker of witte bloem te produceren-gas vormende bacteriën. De voedingsgerelateerde ziekten zoals gluten intolerantie en fructose / lactose-intolerantie maken ook klachten zoals buikpijn en een opgeblazen gevoel.
 • Zelfs sedentaire levensstijl heeft volgens de darm is traag. Bovendien kan lactose-intolerantie voor lactose, suikervervangers of coeliakie (gluten allergie) de oorzaak van gastro-intestinale problemen.
 • In een gastroparese met verzwakte spieractiviteit in de maagwand of aandoening van maaglediging symptomen zoals constant opgeblazen gevoel, maagklachten, pijn of misselijkheid zijn begeleidende symptomen, vaak in verband met de ziekte diabetes mellitus of bij problemen de galblaas.
 • Zelfs met een intestinale verlamming die optreedt als gevolg van intestinale obstructie, chirurgie, pancreatitis of circulatoire aandoeningen van de darm, kunnen de symptomen zoals opzwellen en een opgeblazen gevoel worden waargenomen met drukpijn.

Lucht in de darmen - preventie en behandeling

 • Als de oorzaak is gevonden, kunnen de symptomen worden bestreden. Dit begint met de beoordeling van de leefgewoonten. Als u vermoedt dat een voedselintolerantie dat het bijhouden van een dagboek is nuttig. Als een huis remedie thee voorbereiding van venkel, anijs, karwij of pepermunt act antispasmodic. Bereidt u Luftanstauung in de darm, maar op de lange termijn klachten, de Raad van de huisarts nodig is, voert een aantal tests te verduidelijken.
 • Beweging stimuleert de stoelgang en garandeert dat de darm niet traag. Regelmatige lichaamsbeweging, drie keer per week gedurende 30 minuten, houdt de darmen in beweging en voorkomen dat de hinder door winderigheid.
 • Fasserstoffe handelen als een tandenborstel voor de darmen en zorgen dat afvalproducten kan niet repareren. Een vezelrijk dieet van fruit, groenten en graanproducten moeten deel uitmaken van het dieet plan. In dit geval is de aanbevolen hoeveelheid ligt tussen 30 en 40 gram per dag.
 • Het drinken van veel vocht is niet alleen voor de talloze functies van het lichaam belangrijk, maar stimuleert de darmwerking en spoelen weg afvalstoffen en giftige stoffen uit de darm uit. Tot twee liter per dag gezondheid zijn belangrijk voor goed onderhoud.

Diagnostiek en root cause analyse voor winderigheid

Is het ongemak van een medische geschiedenis op basis van aan te raden om een ​​aantal studies bevestigen:

 • Met een lichamelijk onderzoek als het afluisteren, aftappen en palpatie van de buik, kan de arts de luchtverdeling en de hoeveelheid te beoordelen. Samen met het verzamelen van uw medische voorgeschiedenis en de symptomen van een volledig beeld van de arts kan krijgen.
 • Bij het vermoeden van voedselintolerantie, een metabole proef nodig. Bij het vermoeden van een hormonale stoornis - zoals hypothyreoïdie - een bloedonderzoek wordt gestart. Door Hemoccult wordt onderzocht op bloed in de ontlasting. Met een kruk examen vormende bacteriën wordt gecontroleerd op gas.
 • Endoscopische mirroring het maagdarmkanaal wordt vooral uitgevoerd bij patiënten van 50 jaar. Met de echo lever, galblaas en alvleesklier worden onderzocht.
 • Via röntgenbelichting is bepaald darmfunctie. Indien het onderzoek zonder resultaten bleek dat magnetische therapie wordt uitgevoerd.

Conclusie: lucht in de darm met symptomen zoals een opgeblazen gevoel, buikpijn en een opgeblazen gevoel is niets gevaarlijk, maar toch op een continue ongemak en leed te worden opgevat als een teken van een storing. Is dit het geval voor u, moet u naar de onderliggende oorzaken met behulp van de arts naar de bodem.

Deze tekst is geen vervanging voor medisch advies.

De inhoud van de pagina's van www.helpster.de werd gemaakt met grote zorg naar beste weten en geloof. Voor de juistheid en volledigheid, kan geen garantie worden gegeven. Om deze reden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade in verband met het gebruik van de aangeboden informatie wordt uitgesloten. Informatie en artikelen kunnen worden beschouwd als een vervanging van professioneel advies en / of behandeling door een gekwalificeerde arts in ieder geval. De inhoud van www.helpster.de kan niet en mag niet worden gebruikt voor zelf diagnose of behandeling te beginnen.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Lucht in de darmen - Info en Help

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden