May 30

Als de zon slaat neer uit de hemel in de zomer, een verfrissende duik in het prive-zwembad is een zegen. De lopende kosten zijn beheersbaar.


Kosten van het zwembad - berekend operationele kosten goed


Naast een zwembad veroorzaakt Badevergügen ook de kosten.Water voor het zwembad

Een groot zwembad in de tuin heeft zelden meer dan 30 kubieke meter capaciteit. Een pool van de grootte van 6 x 3 x 1,5 meter en heeft 24 kubieke meter water. De berekeningen hebben betrekking op het zwembad met 50 kubieke meter.

Het eerste dat bij de inbedrijfstelling van het zwembad kosten veroorzaakt, is het water. De kosten afhankelijk van de grootte van de pool en de prijs. Als het zwembad heeft een volume van 50 kubieke meter water absorptie en het water prijs is € 5,50 per kubieke meter, zal het water kost vullen ongeveer 275 Euro.

In de loop van de zomer, zal je water verliezen door spatten, verdamping of door opzettelijk aftappen. Gebruik daarom het feit dat je twee keer moet zoveel water. Stel dat u een volledige vulling zal verliezen op deze manier. Waarom is het de moeite waard uitgaan van ongeveer 550 euro voor water.

Wanneer de pool van beton en in de grond, moet het water niet afgevoerd worden naar de badseizoen. In de daaropvolgende jaren, dus u hoeft alleen de eenvoudige mogelijkheid om het gebrek aan water te vullen.

Kosten van elektriciteit

U moet voor het zwembad macht om het filter systeem te bedienen en eventueel voor verwarming.

De circulatie van de zandfilter moet worden, afhankelijk van het ontwerp 0,7-1 kilowatt per uur. Als de prijs van elektriciteit per kilowattuur is 22 cent, dan leidt dit in continubedrijf kosten ten bedrage van circa EUR 5,30 per dag. Het is voldoende als de zandfilter is in het badseizoen tussen de acht en tien uur per dag in bedrijf. Hoe kleiner het zandfilter, des te langer mogen in werking.

Elektriciteitskosten zijn ook veroorzaakt door het verwarmen van zwembaden. Een elektrische pool verwarming verbruikt één kilowatt-uur gemiddeld. U hebt deze nodig in de regel alleen in de lente of herfst, in de zomer het water is warm in de zon. Verwacht u dat de verwarming in de winter dagelijks lopen twaalf uur. In deze, een totaal van ongeveer 60 dagen (150 x 12 x 0,22 = € 396,00 cent). Profiteer van het zwembad alleen in de zomer, de verwarming (12 x 30 x 0,22 euro = 79,02 euro) loopt meestal slechts in 30 dagen.

Door middel van een geschikt afdekzeil, die verwarmt over zonnewarmte het water, deze kosten. Een verwarming van de centrale verwarming is ook veel goedkoper.

Netheid en hygiëne van het zwembad

Om het zwembad vrij van ziektekiemen te houden, zijn chemicaliën nodig. Afhankelijk van het type en de grootte van het zwembad moet je verwachten 100 tot 200 euro voor deze producten in het jaar.

Bijkomende onderhoudskosten omvatten de kosten van de filters en reinigen van apparatuur zoals een zwembadstofzuiger. Deze slijten. Verwacht u dat u nodig hebt om het filter en diverse gebruiksvoorwerpen om de vijf jaar, het equivalent van een jaar te vervangen, kost je ongeveer € 25 dit.

Als u breken uw zwembad tijdens de winter, is het niet kosten maken. Hij stopt om te gebruiken, moet je het te verwarmen en te onderhouden, evenals in de zomer. Een ingebouwde grond zwembad kan in de winter blijven zonder verwarming en filter, als je het niet gebruikt.

Bedien een zwembad laag

Niet beknibbelen op de werking van het filter of de chemische stoffen. Deze neemt wraak door een slechte Wasserqualität.Verzichten op een verwarming, het water warmt snel op in de zomer. Integendeel, met een donkere zeil, om de kracht van de zon versterken. Bedek het bekken principe uit, als je het niet gebruikt. Het water blijft schoon, de filter moet minder lang te lopen.

Gunstig is ingebouwd in de bodem zwembad, waar u op het water Winter kan staan. U bespaart water als de navulling weggelaten. Verwarming en filters zijn niet nodig bij koud weer.

Kosten Overzicht

Wat


Kosten


Tijdschema


Opmerking


Voorbeeld


Water


Kosten van water per m³


Jaar


Initiële volume vullen van het zwembad


50 m³ x 5.50 Euro / m³ = 275 Euro


Water


Kosten van water per m³


Jaar


Navullen tijdens de werking


50 m³ x 5.50 Euro / m³ = 275 Euro


Filter (operationele kosten)


Kosten per kWh


Badseizoen (100 dagen)


1 kWh per 8-10 uur per dag


1 kWh x 8 hx 0,22 Euro x 100 = 176 Euro


Verwarmer


Kosten per kWh


30 Dagen

150 dagen (zelfs in de winter)


Loopt ongeveer 12 uur per dag


1 kWh x 12 hx 0,22 euro x 30 = 79,20 Euro

1 kWh x 12 hx 0,22 € x 150 = € 396,00


Chemicaliën


Ongeveer 100 tot 200 euro per jaar


Filter Cleaning Equipment


Ongeveer 25 euro per jaar

Als u aandacht besteden aan algemene hygiëne, moet u slechts 8 uur per dag te lopen filteren. Een zwembad (5 x 8 x 1.20) zal ten minste 300 euro voor water, € 180 voor elektriciteit, 100 euro voor 25 euro voor chemicaliën en andere materialen kosten. In je moet verwachten ongeveer € 605, of een maand ten minste 50,25 euro. Daarvoor heeft u onbeperkt zwemplezier in uw achtertuin.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Kosten van het zwembad - berekend operationele kosten goed

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden