May 31

Goed advies kan duur zijn, maar het niet. Welke juridische kosten opgelopen tijdens begeleiding kan worden geregeld door vergoeding tussen advocaat en cliënt. Als er geen individuele uurtarieven overeengekomen verwacht een advocaat of een advocaat uit na advocaten (RVG), die het niveau van de kosten regelt.


Juridische kosten bij een consultatie - Feiten over de afwikkeling van een eerste consult


Goede raad hoeft niet duur te zijn.Soms goed advies is voldoende om een ​​cruciale stap in een juridisch probleem of een juridisch geschil te bevorderen. Indien de vergoeding voor een eerste overleg niet is onderhandeld tussen cliënt en advocaat en gereguleerd in een afzonderlijke vergoeding regeling, heeft de RVG voorzien voor een maximale straf. Zo, de honoraria van de advocaten in een eerste overleg zijn transparant.

Regulering van de juridische kosten voor een eerste consult

  • Gem. § 34 Abs. 1 RVG kan tussen cliënt en advocaat, onder andere dan een vergoeding overeenkomst worden gesloten, als het gaat om een ​​eenvoudige mondelinge verklaring of een schriftelijk advies, waar deze activiteit niet is gekoppeld aan een ander ten laste activiteit en de RVG anders bepaalt ,
  • Indien een dergelijke vergoeding arrangement is niet gesloten, en de klant is voor de consument en niet ondernemers, dan, § 34 par. 1 zin 3 RVG voor een eerste consult een maximum van 190 euro voor. Echter, dit bedrag is een netto lading, gem. No. 7008 VV RVG val op alle kosten nog omzetbelasting, met inbegrip van de maximale vergoeding voor het eerste consult van 190 Euro.
  • De belasting zou slechts verschuldigd, indien de advocaat optreedt als een klein bedrijf en de zogenaamde kleine zakelijke regelgeving in gebruikmaakt. Maar hierbij kan nauwelijks normaal worden verwacht.
  • Voortvloeit uit de eerste consultatie dan een uitgebreide case, vertegenwoordigd door de advocaat bleef, de kosten voor de eerste consultatie en advies over de verdere kosten § 2 wordt geteld. Zie 34 par. RVG.

Kosten transparantie in het juridisch advies

  • Het feit dat het bedrag van de vergoedingen meestal gemeten na de vergoedingen in geschil of een vergoeding overeenkomst tussen cliënt en advocaat kan worden voldaan, advocaatkosten zijn relatief transparant.
  • Desalniettemin is het raadzaam om de advocaat vragen in een eerste interview na de kosten van een andere cliënt zorg. Vanwege de vertrouwensrelatie tussen advocaat en cliënt niet zou lijden onverwachte kosten voor de klant.

Advocatenkosten kan echter zeer hoog zijn, afhankelijk van de waarde van het geschil. Voor een eerste overleg, maar zijn beperkt voor de consument tot 190 euro plus btw.

Tags: Finance, consulting, juridische kosten

Gerelateerde Artikelen aan Juridische kosten bij een consultatie - Feiten over de afwikkeling van een eerste consult

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden