June 1

In moderne auto's, is er soms de functie van automatische batterij uitschakeling. Een gedeactiveerde ontsteking leidt uiteindelijk over te schakelen van de slaapstand of de batterij afsluiten. Vooral in oudere voertuigen of winterse temperaturen maakt een auto-accu nog eens slap. Als een vliegende start met een hulpaccu, dan moet je een aantal dingen te overwegen bijvoorbeeld, sluit de klemmen "positief op positief".


Jump start "positief op positief" - zo succesvol met de auto van een donor


Alleen de schijven vrij van sneeuw.Er is geen slechtere nachtmerrie op een koude winter ochtend voor een automobilist. Je draait de sleutel. Maar het maakt alleen klak. Dit is vaak een teken dat de batterij leeg is.

Jumpstart - een goede voorbereiding noodzakelijk

Je kon wachten op hulp bij pech onderweg. Misschien bent u niet de enige, de accu van de auto heeft recht achtergelaten op een koude winter. In de meeste gevallen kunt u snel iemand vragen om hulp.

  • Als de stroom van de buitenlandse auto-accu moet worden genomen, moet je zorgen en behulpzaam andere bestuurders nemen. Fouten kunnen kostbare gevolgen voor jullie beiden te hebben. De strips van de jump-start begint met een goede voorbereiding.
  • Onjuiste procedure met Start kabels heeft, met name in de nieuwste personenauto's zwaar beschadigd. De gevoelige elektronica ernstig kan worden beschadigd.
  • Daarom let op de raad: Voordat je iemand vriendelijk vliegende start of krijgen dit, neem een ​​kijkje in de handleiding van uw voertuig te geven.

Gebruik startkabels met voldoende lood doorsnede

  • Voer een stuurspanning. Met twee batterijen huidige donors en stroom ontvangt, moet deze hetzelfde zijn. Normaal gesproken is het 12 volt. Gebruik de juiste kabel. Voor benzinemotoren meestal een kabeldoorsnede van 16 vierkante millimeter.
  • Met krachtige benzine- en dieselmotoren, doorsneden van 25 vierkante millimeter beter. Voor dieselauto's, cilinderinhoud meer dan drie liter, had je beter te maken de sprong start met een kabel van 35 vierkante millimeter. Zet op kleine kabel, kunt u gemakkelijk branden bij het verzenden van grote hoeveelheden elektriciteit.

Sluit eerst zowel positieve polen

  1. Merk allereerst op, dat de beide voertuigen geen contact met elkaar kunnen hebben. Bij het starten van de huidige donor moet indien nodig geven wat gas in uw lancering poging. Schakel alle stroomverbruikers zoals radio en licht van vanzelfsprekend.
  2. De jumper-kabel wordt gedaan door het klemmen van de lege positief naar de positieve pool van de accu vol is.
  3. Houd de regel Sluit eerst "positief op positief", noodzakelijk. In slecht zichtbare markering polen noemen voorzorg wegenwacht.
  4. Alles is duidelijk leesbaar, haal de zwarte kabel alleen de min Polder hulpaccu en vervolgens naar een niet-gelakt metalen deel van het voertuig (de motorruimte, motorblok).

Let op: niet aan op de negatieve terminal van de lege accu, explosie. Ga verder volgens het principe van de "negatieve massa".

Tags: startkabels, accu van de auto, jumper, Plus

Gerelateerde Artikelen aan Jump start "positief op positief" - zo succesvol met de auto van een donor

Tags

© 2022 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden