May 30

Jongeren leren omgaan met geld als ze zelf moet berekenen. Dat is niet altijd gemakkelijk, omdat tieners hebben vaak vele verlangens die dienovereenkomstig zijn geprijsd. Als ouder moet u uw kind aan te moedigen om verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf.


Jongeren en geld - zo leren tiener bezuinigen


Om geld te goed te behandelen, moet worden geleerd.Jongeren en geld: soms een moeilijke onderwerp. Adolescenten wilt kijken cool, hebben een moderne mobiele telefoon en een tablet, indien mogelijk te doen. Later zijn vaak duur wenst toe te voegen, bijvoorbeeld een motor of een auto. Toch kan niet elke wens vervuld worden. U als ouder moet binnenkort geef uw kind de kans om te leren omgaan met geld.

Zo leren een tiener omgaan met geld

De juiste behandeling van het geld moet worden opgeleid. Er zijn vele manieren voor u als ouder om je kind te helpen om de juiste man.

  • Van basisschool leeftijd, experts raden om kinderen betalen een wekelijkse toelage. Begin met een of twee euro per week en dit bedrag te verhogen als uw kind ouder wordt.
  • Laat uw kind vrij hebben over hun eigen zakgeld. Alleen op deze manier leert de waarde van geld te waarderen en correct verdelen de som. Tieners kunnen ook pauzeren, te kopen van de begroting zelf kleding en schoolspullen. Het totale bedrag moet hoger zijn natuurlijk.
  • Op het werk werk is beloond met een salaris. Bereid uw kind voordat het door het belonen het voor bijstand in de begroting met een vast contract. Mocht het schoonmaken van uw eigen kamer, maar de cursus en worden behandeld zonder beloning.
  • Vraag hen naar vrienden en familieleden, verjaardag presenteert houden in het kader en zich te onthouden in de tussentijd op dure cadeaus. Als uw kind krijgt vaak kostbare geschenken voor geen enkele reden, het is een weten wat de waarde van dergelijke niet te waarderen en te wennen aan het.

Educate jongeren zuinig te zijn - tips

  • Veel jonge mensen leven vandaag in overvloed, anderen missen de eerste levensbehoeften. Tieners moeten leren te materialistisch niet aan te denken. Als de kamer van uw zoon of dochter uit zijn voegen barst, dus je moet omstandigheden zetten voordat er nieuwe dingen aan te schaffen. Uw kind kan bijvoorbeeld verkopen oud speelgoed op een garage sale of doneren ongeliefd, of niet langer de juiste kleding aan goede doelen.
  • Kinderen leren van hun ouders en imiteren hun gedrag. Als je sober leven als een vader of moeder en vergelijk de prijzen, als het kan uw kind zal doen over het algemeen goed. Dus als het gaat om het omgaan met geld een rolmodel voor uw kind.
  • Vanaf 14 jaar kinderen kranten kunt zich afmelden of boodschappen voor buren of vrienden over te nemen. Als dergelijke banen aangenomen deze vertegenwoordigen een verplichting die moet worden uitgevoerd. Of het nu regent of sneeuwt: De papieren moeten worden verdeeld en de hond van de buren moet de deur uit. Zodat uw kind zal dat geld leren niet uit de hemel vallen, maar is gekoppeld aan een eigen bijdrage.
  • Versterken van het vertrouwen van uw kind door te prijzen vaak -. Zelfs als er problemen en spanningen Jongeren nu graag zichzelf te definiëren door middel van eigendom en verleiden door reclame en peer druk om geld uit te geven. Maar innerlijke waarden zijn aanzienlijk belangrijker dan een merk trui of een dure smartphone.

Er is geen garantie dat jongeren leren omgaan met geld, is er niet. Echter, als je de autonomie van je zoon of je dochter te bevorderen, is de kans erg goed.

Tags: Kinderen, Onderwijs, geld, jeugd, tienerjaren, zakgeld

Gerelateerde Artikelen aan Jongeren en geld - zo leren tiener bezuinigen

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden