May 30

Als u last heeft van plotselinge pijn in de rug die uitstraalt naar de billen, in de dij of in de voet, kan het een ischias zijn. Er zijn een aantal die zullen helpen om uw klachten en zorgt ervoor dat je vrij bent van de pijn sneller.


Ischias - wat helpt?


Rugpijn komen vaak uit de lucht vallen.Ischias zeer pijnlijk

Als je onder een ischias, het lijden, de pijn komt vaak plotseling en hoe uit de lucht. Dit soort rugpijn is een van de meest voorkomende rugklachten.

 • De term ischias ongemak in het gebied van zogenaamde heupzenuw samengevat. Ze komen meestal ongeveer door irritatie van de zenuwwortels. De meest voorkomende oorzaak is degeneratieve veranderingen in de meeste gevallen, hernia's.
 • Als je pijn in je onderrug op hetzelfde moment, wordt het ook wel ischias. De klachten zijn vaak niet duidelijk te diagnosticeren omdat de overgangen van de heupzenuw naar de lumbale wervels zijn vloeiend.
 • In ischias pijn van uw glute uitstralen in uw dij. Het komt vaak in een brandende of stekende pijn in de grote teen omhoog.
 • Bij niezen of hoesten, kan de pijn verhogen en het kan komen tot een spontane verlies van urine of ontlasting. Als dat zo is, neem dan onmiddellijk medische hulp inroepen. Dit kan een indicatie zijn dat uw blaas zenuw of de zenuw die uw sluitspier levert wordt beïnvloed zijn.
 • Ook nemen ongemak in de dij of problemen tijdens het opheffen van de voet op de aangedane zijde zeer serieus. Zoek ook in dit geval onmiddellijk een arts raadplegen.

Als u last heeft van ischias, kijken absoluut een arts raadplegen. Laat klachten geen rekening licht te nemen, want als de oorzaken niet worden behandeld, meer ernstige schade in het gebied van de zenuw is een mogelijk gevolg.

Dit helpt om uw symptomen te verlichten

De eerste maatregel in een ischias gaat naar de dokter. Maar je kunt ook zelf doen veel, dat helpt.

 • In de vroege dagen is het belangrijk dat u voor zichzelf zorgen. Echter, consistente bedrust is meestal minder nuttig. Het is beter om bescheiden beweging, iets om te lopen als het geval is. Schakel de stoelen, staan ​​en lopen. Vermijd langdurig zitten. Dit versterkt de pijn en irritatie van de zenuw kan zijn.
 • Zelfs een zogenaamd Verhoogde beenpositie kan helpen om de pijn te verlichten. Ga liggen voor op een recht oppervlak en steek het onderbeen op een stoel of een orthopedisch dobbelstenen, krijg je in de orthopedische speciaalzaak, uit. Dij en onderbeen vormen een rechte hoek. Dit ontlast uw geknepen, of ontstoken zenuw is opgelucht en zeer kleine uitsteeksels schijf terug kunnen gaan.
 • In de acute fase helpt het ook voldoende om pijnstillers. Maar niet Toegang voor zelfmedicatie, maar gewoon een pijnstiller die voorgeschreven door uw arts.
 • Ook een grote hulp aan koude - zijn of warmte toepassingen. De warmte, bijvoorbeeld door een warm water fles of een Moor kussen, ontspant de spieren en helpt om uw symptomen te verlichten.
 • Refrigeration applicaties met koelelementen die je in de loop van de zenuwen over de kleren om de getroffen gebieden te verlichten de pijn en handelen tegen ontstekingen.
 • Welke behandeling doe je goed, je moet het proberen voor jezelf. De toegang tot de agent die u het beste krijgt.
 • Systematische fysiotherapie, een back oefeningen of massages met een fysiotherapeut voorzichtige bijdragen sneller beweeglijk en vrij van pijn.

In grote fysieke belasting en repeterende bewegingen, moet u zich onthouden totdat uw symptomen volledig verdwenen.

Zo kan ischias voorkomen

Als u ooit een ischias hebt gehad, moet u op de achtste risicofactoren. Maar preventieve maatregelen kunnen ook helpen om uw rug gezond te houden en klachten te voorkomen.

 • Als je te zwaar bent, het helpt je lichaam te verminderen. Teveel lichaamsgewicht gunsten ischias en gewrichtsslijtage.
 • Zorg voor variatie. Als u de kans om uw houding te veranderen gedurende de dag herhaaldelijk. Zitten, staan ​​en lopen moeten de beurt. Ook in plaats van de lift de trap op, helpt je ruggengraat.
 • Systematische fysiotherapie en oefeningen je buikspieren, gezond houden van uw rug.
 • Bij het tillen van zware voorwerpen op een back-vriendelijke houding.

Gewoon vragen voor uw zorgverzekering. Veel cursussen voor het behoud van een gezonde rug worden gesubsidieerd of volledig betaald door de ziektekostenverzekering.

De inhoud van de pagina's van www.helpster.de werd gemaakt met grote zorg naar beste weten en geloof. Voor de juistheid en volledigheid, kan geen garantie worden gegeven. Om deze reden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade in verband met het gebruik van de aangeboden informatie wordt uitgesloten. Informatie en artikelen kunnen worden beschouwd als een vervanging van professioneel advies en / of behandeling door een gekwalificeerde arts in ieder geval. De inhoud van www.helpster.de kan niet en mag niet worden gebruikt voor zelf diagnose of behandeling te beginnen.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Ischias - wat helpt?

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden