May 30

Wanneer kinderen spelen in de tuin, dat ze in contact komen met planten. Maar welke delen van de plant zijn giftig - bijvoorbeeld paardebloem melk?


Is Dandelion melk giftig?


De bittere stoffen van een paardenbloem worden medicinaal gebruikt.Botany voor Dandelion

De paardenbloem, Taraxacum officinale of botanische Leontodon Taraxacum L., dankt haar naam aan de grote puntige bladeren die er uitzien als de tanden van een leeuw. Volksmond bekend als Kuhblume, paardebloem, Weihefäcke en Akneblume.

Door de lange wortels, de brede verspreiding van het zaad en de veerkracht gedijt op bijna alle grondsoorten. Van eind april tot en met mei tot de herfst bloemen van paardebloemen op de grasvelden, langs bermen en in tuinen.

Paardebloem bladeren bevatten vitamines en mineralen, vooral kalium. Paardebloem bevat vier keer zoveel vitamine A en negen keer zoveel vitamine C als conventionele sla. Het ijzergehalte drie maal hoger dan die van spinazie.

Kenmerken van paardebloemen
Botanische naam Taraxacum officinale
Gezin (Asteraceae)
Verspreiding Noordelijk Halfrond
Locaties Weiden, velden
Voedingsstoffen Kalium, vitamine A, vitamine C, ijzer
Medisch effectieve ingrediënten Bitterstoffen, flavonoïden, triterpenen, inuline

Toxiciteit van de paardebloem melk

Veel ouders ongerust als uw kind de stengels van paardebloemen als stro of blaaspijp. Eerder je op school geleerd dat Dandelion melk is giftig. De melk is te vinden in de stengel en in kleine hoeveelheden in de bladeren. Andere planten met witte latex, zoals de wolfsmelk familie zijn giftig. De paardenbloem, maar behoort niet tot de giftige planten.

Zoals bij vele materialen maakt het bedrag van de toxische dosis. De bittere stoffen van een paardenbloem melk die medicinale voordelen kan, in grote hoeveelheden gastro-intestinale problemen veroorzaken. Buikpijn, misselijkheid en diarree het gevolg. Het sap kan ook leiden tot een contact allergie met een huidreactie (roodheid en jeuk).

Voor honden Dandelion heeft geen toxiciteit meestal voor katten, de fabriek giftig aan.

De andere delen van planten - giftige of niet?

In grotere hoeveelheden melk sap is licht giftig bij oudere bladeren en in de stengel. Jonge bladeren voor de bloei bevatten enkele bitters en smaak milder. Ze zijn geschikt als ingrediënt voor salades.

De bloei is niet giftig. Daaruit een siroop kan worden bereid, die vergelijkbaar smaak honing. Het is geschikt is om op brood en sauzen als additief.

Onschadelijk zijn de wortels van de plant. Vooral in de oorlog en de naoorlogse periode, de mensen droog de wortels van de paardenbloem, te gebruiken als een koffie substituut.

Medische toepassingen van paardenbloem

Bijzonder waardevol in de geneeskunde zijn de bittere stoffen in de paardenbloem. Ze worden gebruikt in de behandeling van verschillende ziekten in het spijsverteringskanaal.

De bittere smaak stimuleert speeksel en spijsverteringssappen. De nieren, lever, galblaas, milt en pancreas gestimuleerd. In leverkwalen dient Paardebloem als fytotherapeutische. De plant heeft een smakelijk, diureticum en drainerende werking.

Bij de behandeling van reumatische aandoeningen en voor de verlichting van eczeem vindt de plant de toepassing ervan. Met een Löwenzahnkur voorjaar schoon uw lichaam. Gebruik de jonge bladeren en de wortels.

De bijwerkingen vertonen zoals hiervoor beschreven ongemak in het spijsverteringskanaal van een overdosis.

Profiteer van paardebloemen

Paardebloem is een gezond blad groen met mate. De jonge bladeren proeven in salade. Een thee heeft een uitdrogend effect en bevordert de spijsvertering. Paardebloem melk als dragers van de bitterstoffen kan leiden tot grotere hoeveelheden indigestie. Tenzij je zuigen veel stengels of eten van grote hoeveelheden oudere bladeren en stengels, de plant veilig is.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Is Dandelion melk giftig?

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden