May 30

Branden, vermoeide ogen, hoofdpijn en het gevoel is niet te settelen? Dit alles kan worden veroorzaakt door slechte verlichting. Indirect licht kan u helpen deze problemen om afscheid te nemen. Voor dit, echter, je hoeft niet dezelfde nieuwe opzet. Een indirecte verlichting zelf te bouwen, is niet alleen geen probleem, maar ook vanaf de juiste stappen. Uw welzijn geen grenzen zijn binnenkort meer worden ingesteld!


Indirecte verlichting build zelf


Indirecte verlichting is comfortabel en low-glare. Zeg vaarwel tegen vermoeide ogen!Wat je nodig hebt:

 • Reflectoren:
 • Gluten
 • Karton voor template
 • Aluminium plaat tot 3 mm dikte
 • Schaar
 • Stof oplossing:
 • Nylon touw of vislijn
 • Doek
 • Spijkers of schroeven
 • Acryl verlichting:
 • Acrylglas
 • Bevestigingsmateriaal zoals vereist
 • Kroonlijst verlichting:
 • Kroonlijst
 • Speciale lijm
 • Zaag of mes
 • Verlichting instrument van keuze

Indirect of direct licht?

Als u last heeft van hoofdpijn, vermoeidheid en vermoeide ogen, een valse verlichting is het meestal te wijten. Indirect licht kan helpen relevante problemen te voorkomen. Het bouwen van een niet-verblindende, indirecte verlichting zelf, is niet een kunstwerk, is snel en handig. Echter, je moet ook kijken naar de nadelen. U kunt meer lichtbronnen voor een harmonisch lichtconcept nodig. Bovendien, lampen alleen indirect licht dat weinig warmte ontwikkelen of je nodig hebt goede luchtcirculatie zijn geschikt.

Een harmonieuze lichtconcept

Indirecte verlichting kan worden gerealiseerd op twee manieren: Aan de ene kant kun je een hoge intensiteit source gebruiken kan een wand of plafond verlichten, aan de andere kant kun je een aantal zwakkere lichtbronnen te gebruiken. Het effect van hoog-source is vergelijkbaar met een uplight en maakt bijvoorbeeld een moeiteloos lezen. Het effect van veel zwakke lichtbronnen echter bij meer bewoonbaar en kan individueel worden aangepast door de afstand of het inschakelen van de verlichting. Let ook op dat de typische gebruiksprofiel van een gebied heeft verschillende eisen aan de verlichting. Faciliteiten zoals badkamers, keuken en studie zijn meestal alleen voorwaardelijk voor indirecte verlichting. Een LED-licht strip kan ook een directe verlichting hier te zijn. In woonkamers en de slaapkamers indirect licht, echter, is een geweldige manier om de leefbaarheid te vergroten. Gemonteerd achter de tv kleur LED-licht bars, bijvoorbeeld, verbetering van de kijkervaring aanzienlijk.

Indirecte verlichting build zelf

Veel lampen kunnen eenvoudig worden ingebouwd. Rechte radiator zijn geschikt voor een verscheidenheid van verschillende manieren. Maar ook opknoping lampen zijn geschikt, mits zij direct tegen het plafond worden bevestigd. De volgende opties moeten lampen retool:

 • Gebruik van reflectoren: Ze zijn effectief en gemakkelijk op te bouwen. Echter, het licht is dus niet te zacht, maar mengen armer. Deze methode is geschikt voor alle kamers waar je meer licht nodig. Hoe maak je een reflector op te bouwen, lees dan de volgende paragraaf.
 • Gebruik van stof: een stof kan een prachtig materiaal om indirecte verlichting realiseren. Echter, moet voldoende afstand tussen de lichtbron en het materiaal worden gerespecteerd. Afhankelijk van de stof, de verlichting kleur en de lichteffecten zijn gevarieerd. De lichtintensiteit afneemt.
 • Gebruik van acrylglas: Acryl glas is geschikt vooral voor effect verlichting. Het materiaal kan vervormen onder invloed van warmte. Daarom is het zinvol om met name in verband met LED-verlichting strips of op voldoende afstand van een warm licht bron.
 • Concealment: deze techniek, bijvoorbeeld om te kroonlijst.

Bouw een reflector voor indirecte verlichting

Een reflector bouwen is relatief eenvoudig. Bijzonder geschikt hiervoor zijn dunne aluminium platen, die verkrijgbaar bij bouwmarkten zijn. Om een ​​reflector op te bouwen, de volgende stappen:

 1. Denk na over hoe je reflector gevormd en hoe groot het zou moeten zijn.
 2. Pas uit een vel papier of karton om een ​​snijmal. Elke vorm die je met papier en karton kunnen vormen, kunt u aanpassen met aluminium.
 3. Het kopen van een dunne aluminium plaat (tot 3 mm dikte). Hoe dunner, hoe makkelijker het vormen.
 4. Plaats de snijmal op het paneel en hen door middel van een viltstift.
 5. Knippen met een schaar op de plaat en vormen het.
 6. Lijmen of klemmen de reflector de lamp.

In schansen ook dakgoten zijn zeer geschikt. Sommige gaten geboord en gezaagd slots kan een interessant spel van licht te werpen op de muur. Echter, de specifieke lichtstroom dan vrij laag.

Indirecte verlichting door toepassing van panelen

Stof ideaal voor plafond of hoge opknoping wandlampen. Elastische materialen kan bovendien omvatten.

 1. Koop een navenant groot stuk doek in de gewenste kleur. Als u wilt speciale vormen, kunt u de stof met nylon draden te strekken. Als alternatief kunt u ook spacers gemonteerd op de muur of het plafond.
 2. Knip de voering en hij, indien gewenst.
 3. Gebruik spijkers of schroeven om breekpunten te creëren voor de stof aan de wand of het plafond.
 4. Naai de nylon koord om de gewenste locaties op het materiaal en sluit het andere uiteinde aan de breekpunten.

Realiseer effect verlichting met acrylglas

Acrylglas is bijzonder geschikt in verband met LED-verlichting. Tenzij je de acrylglas behandelen met behulp van fijn schuurpapier, kunt u een matte afwerking te krijgen. Om dit te bereiken bijvoorbeeld een effect verlichting onder het bed, gaat men als volgt te werk:

 1. Meet de lengte van de vereiste acrylglas.
 2. Koop het materiaal. U kunt ook geslepen acrylglas kopen.
 3. Belemmeren de verlichting onder het bed en sluit het.
 4. Plakken of vastlopen van de acrylglas met het bed op het juiste moment. U kunt ook gebruik maken van deze kleine bars die u hecht aan beide zijden van het acrylglas.

Tip: acrylglas kan zeer mooie effecten te bereiken als je LED's direct aan het snijvlak. Gravures of gezandstraald patronen kunnen worden uitgeoefend op de juiste plek.

Plaats kroonlijst gemaakt van polystyreen voor indirecte verlichting

Ook kroonlijst gemaakt van polystyreen zijn indirecte verlichting realiseren. Merk echter op dat je weer op LED-lampen here zou vallen vanwege de warmteontwikkeling. Of het nu een LED strip, LED-spots of een LED-licht buis, alles is mogelijk.

 1. Koop de gewenste verlichting en kroonlijst. Bovendien, je nog steeds lijm en een kleine kabel kanaal op de kabel te verbergen hebben.
 2. Bezuinigen op de achterkant van de kroonlijst een passend stuk uit het passeren van de kabel kanaal.
 3. Sluit de kabel kanaal met behulp van pluggen en schroeven aan de muur en lopen door de kabels van de lichtbron.
 4. Lijm nu lijstwerk om de juiste lijm op de wand. Zorg ervoor dat u voldoende ruimte te laten tussen het plafond en de bar voor de lampen.
 5. Na het drogen van de lijm, lijm bevestigd de lampen tussen het plafond en bar.

Let bij het bouwen van uw veiligheid

Wanneer u werkt op bestaande elektrische installaties of retrofit lampen, dan kunt u:

 1. Ontkoppel het toestel van het lichtnet altijd, of schakel de zekering.
 2. Zorg er altijd voor om alle kabels te buigen.
 3. Zorg er altijd voor voldoende luchtcirculatie van warmtebronnen, zodat brand niet kan optreden.
 4. Elke twijfel installaties te verlagen door een elektricien.

De hier beschreven soorten, heb je een goede basis om individuele oplossingen te implementeren. Dit kunt u realiseren op een eenvoudige wijze ook complexe projecten of maak speciale verlichting. Ook in gedachten houden dat bijvoorbeeld kasten met glazen fronten bieden een indrukwekkende en sfeervolle optie verlichting in combinatie met LED-strips. Gebruik gewoon je bestaande mogelijkheden.

Tags: Residentiële, verlichting, lampen, lichtbronnen

Gerelateerde Artikelen aan Indirecte verlichting build zelf

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden