May 30

Meer dan zes miljoen mensen in Duitsland lijden naar de Duitse Continentiezorg Society urineverlies, die medisch wordt genoemd urine of urine-incontinentie. Het is niet een exclusieve probleem van vrouwen, zoals vaak wordt verondersteld, maar kan ook gevolgen hebben voor mannen. Je voelt je misschien onrein, de geur van urine en trekken dan met iemand over te praten. Hoewel urine-incontinentie heeft een grote invloed op de kwaliteit van het leven, kan het zijn dat veel patiënten nog te verbergen hun arts over de kwestie, hoewel de meeste goed geholpen kunnen worden.


Incontinentie - Wat Men moet weten


Wat kan een (s) doen, houd het sluiten?Mannen en vrouwen zijn even beïnvloed door urineverlies

Hoewel urine-incontinentie is een wijdverspreide ziekte, concrete conclusies over de frequentie zijn moeilijk. De oorzaak is waarschijnlijk, onder meer het grote aantal gemelde gevallen omdat urine-incontinentie nog een taboe. Dit verklaart waarom waarschijnlijk slechts 15% van de patiënten medische hulp zoeken. De incidentie van urineverlies is de mannelijke bevolking van ongeveer 10%, waar er aanzienlijke verschillen in de verschillende leeftijdsgroepen hier.

 • De belangrijkste risicofactor voor mannen om een ​​urineverlies te ontwikkelen, is de leeftijd. Als een jonge man, zult u weinig urine-incontinentie te ontwikkelen tot de leeftijd van 40.
 • Vanaf de leeftijd van 60, de kans op urineverlies voor u toeneemt. De redenen zijn prostaataandoeningen de eerste plaats. Ongeveer 8% van de mannen en 20% van alle vrouwen ontwikkelen ongecontroleerd urineverlies in deze leeftijdsgroep.
 • Vanaf de leeftijd van 70 van uw incontinentie risico aanzienlijk toeneemt, sindsdien ongeveer 30% van alle mannen worden getroffen door het. Dit komt vooral omdat dat naast het maken van de veroudering prostaataandoeningen van de urineblaas merkbaar. De incidentie van urine-incontinentie bij mannen zo hoog is als bij vrouwen in deze leeftijdsgroep.

Vormen van urine-incontinentie bij mannen

Als urineverlies of urine-incontinentie wordt genoemd ongecontroleerd of onvrijwillig urineverlies. De incontinentie is niet strikt ziekte, maar een symptoom, de verschillende onderliggende oorzaken.

 • In stress veroorzaakt incontinentie fysieke inspanning die je zonder het gevoel van urgentie verliest uw urine. Triggers kunnen hoesten, niezen, lachen en lichaamsbeweging. Deze vorm van incontinentie werd vroeger "stressincontinentie" en door een storing van de urethra, wordt de veilige sluiting niet meer gewaarborgd. Een stress-urine-incontinentie kan zich ontwikkelen als u als gevolg van een vergrote prostaat of prostaatkanker een uitgebreide prostaat operatie hebben ondergaan.
 • Met urge-incontinentie, voel je je een plotselinge aandrang om te plassen, dat is zo intens dat je niet kunt onderdrukken en het gaat om ongewenste plassen. De reden hiervoor is de ongecontroleerde samentrekking van de spieren in de blaas die we normaal gesproken alleen werken als we zijn om de blaas te legen op de hoogte.
 • Het urineverlies in urge-incontinentie, ongeacht het vullen van uw blaas zich ontwikkelt en heeft niets te maken met een overvolle blaas. Kenmerkend zijn de symptomen van overactieve blaas, waardoor je vaak kleine hoeveelheden urine, die driemaal herhaald s nachts verliest.
 • De ongecontroleerde samentrekking van de blaas spieren tijdens de Urge-incontinentie wordt vaak veroorzaakt door neurologische aandoeningen. U kunt dit soort urineverlies te ontwikkelen, als je bijvoorbeeld een beroerte, die lijden aan de ziekte van Parkinson of multiple sclerose. Een diabetes mellitus, chronische blaasontsteking en chronisch alcoholmisbruik kunnen de oorzaak zijn.
 • Bij overflow incontinentie, blaas permanent tot de rand gevuld met urine en kan niet worden geleegd gecontroleerd. Net als een overvolle schip zal dan verliest de urine druppelsgewijs. Kenmerkend zijn een frequente drang, kleine hoeveelheden urine urineren urineren en de permanente gevoel niet volledig legen van de blaas.
 • Een overflow incontinentie kan zich ontwikkelen als u een vergrote prostaat of vernauwing van de plasbuis en de blaas geleegd moet worden tegen de verhoogde weerstand. Andere oorzaken zijn zwakke blaas spieren en spasmen van de bekkenbodemspieren.
 • Statistisch gezien, ga je lijden als een man waarschijnlijk om de symptomen te dringen, want dat is meer dan 90% van alle mensen met urineverlies van de zaak. Vrouwen met urine-incontinentie ontwikkelen echter een stress-urine-incontinentie bij 75% van de gevallen.

Basic studies voor urineverlies

Het belangrijkste aanspreekpunt bij een urineverlies is de huisarts die ofwel voert de verduidelijking van het probleem zelf of verwijst naar een uroloog.

 • Als u last heeft van urineverlies, hoeft u niet te schamen voor je arts te zijn. Wat je hier leert in het artikel over het urineverlies bij mannen, uw arts is niet nieuw. Hij zal je vertellen dat je bent niet de enige man in de wereld met dit probleem.
 • Uw arts kan met een paar vragen aan al duidelijk aanwezig is welke vorm van urine-incontinentie bij u. Bij verlies, bijvoorbeeld wanneer een hoest urine, wat een teken is van stressincontinentie.
 • Als u regelmatig medicijnen inneemt, moeten deze worden besproken. Talrijke werkzame bestanddelen bevorderen urinaire incontinentie, of als een neveneffect of andere preparaten onderlinge interactie. Deze omvatten beta-blokkers, antidepressiva, tranquillizers en diuretica, evenals niet-receptplichtige geneesmiddelen.
 • Bij lichamelijk onderzoek bij mannen hoort digitale onderzoek van de prostaat. Voor deze, de arts een vinger op de anus, de prostaat te scannen en te beoordelen in termen van grootte, verharding of de vorming van knobbeltjes. De studie is zeker niet prettig, is de voorbereiding van een regel, maar geen pijn en wordt voltooid binnen de kortst mogelijke tijd.
 • Voor basis diagnostiek omvat een Miktionsprotokoll. Wanneer vervallen van de lediging van de blaas is medisch genoemd. In het logboek moet je niets meer dan opschrijven uw dagelijkse vochtinname en uw urine-frequentie, met inbegrip van de hoeveelheid urine voor meerdere dagen te doen.
 • Waarschijnlijk ook een pad of pad-test komt naar u, met de ernst van uw urineverlies kan worden geschat. Contribute je slipje hebben een template en voorbeeld 100 stappen te stijgen 10 keer krachtig te hoesten of hop op de plek een minuut. De matrijs wordt gewogen vóór en na de test, zodat de ongecontroleerde Uitgaande urineproductie kunnen worden geschat.
 • In laboratoriumproeven wordt eerst verricht een urinetest onder de elementaire diagnose. Dit kan worden opgehelderd of een ontsteking veroorzaakt uw urineverlies.
 • De volgende stop is een echo van de buik. Belangrijkste focus is om de resterende urine volume, die informatie over de vraag of je de blaas volledig kan ledigen tijdens het urineren gecontroleerde biedt te bepalen. Blijf terug na het plassen urine in de blaas, kan uw arts te zien in het echo-onderzoek.

Opties voor de behandeling van urine-incontinentie

Afhankelijk van de oorzaak en aard van blaasdysfunctie en kenmerken behandelingsmogelijkheden worden overwogen.

 • Bij jongere mannen veranderingen in levensstijl positief effect op de mate van urine-incontinentie. Met name de vermindering van overgewicht verbetert vaak verrassend goed incontinentie probleem. Als u lijdt aan obesitas, het gewicht normalisering is een dringende doelstelling.
 • Je moet duidelijk geneesmiddelen die urineproductie verhogen als bijwerking sturen. Dit omvat alcohol en nicotine.
 • Met urge-incontinentie, kunt u de capaciteit van de blaas te verhogen met een blaas training. Bij een vast schema, dat u met uw arts samen te geven, moet de blaas geleegd - ongeacht of er sprake is van urgentie.
 • Draait de blaas training voor u om alleen onbevredigend resultaat, eventueel een behandeling met geneesmiddelen kunnen worden geprobeerd. Het voorschrijven van geneesmiddelen acetylcholine kan blaasfunctie te verbeteren, maar de uitval is te wijten aan de bijwerkingen - meest droge mond, jeuk en constipatie - relatief hoog.
 • Is jou prostaatvergroting vóór, die al leidt tot het vervallen van stoornissen en in het bijzonder voor de resterende urine van meer dan 100 milliliter, je bent een chirurgische ingreep nauwelijks rond. Moderne chirurgische procedures die worden uitgevoerd via de urethra tegenwoordig leiden tot zeer goede resultaten.
 • Wanneer stress-incontinentie is een bekkenbodemspiertraining het sluitmechanisme van de blaas te ondersteunen door de bekkenbodemspieren aanbevelen. Enorm belangrijk het is dat een bekkenbodem oefeningen wordt geleerd onder gekwalificeerd toezicht. Bekkenbodem oefeningen op hun eigen en met onvoldoende opgeleid personeel heeft een lage slagingspercentages. Contact kansen om voldoende gekwalificeerde fysiotherapeuten kunnen, onder andere, de Duitse Continentiezorg Society worden vastgesteld.
 • Spreekt stressincontinentie onvoldoende gericht op de bekkenbodemspieren aan, operationele maatregelen komen in aanmerking. Je doel is om de ongecontroleerde urine lekkage te stoppen. Welke procedure een optie, kan alleen worden opgelost in een medisch interview verheugd over de verschillende resultaten van het onderzoek met u.
 • Kan de urineverlies - om welke reden dan ook - niet kan worden opgelost, moet u veel belang hechten aan een goed aanbod van incontinentie aids. Deze omvatten templates zijn ook beschikbaar voor mannen en condoom-achtige urinoirs, die de urine ongecontroleerde spannende verzamelen. Op de website www.men50plus.de , kunnen mensen snel en discreet met alle belangrijke informatie te verstrekken.

Het voorkomen van urineverlies

Preventieve maatregelen ziekten kunnen worden voorkomen of verminderd in ernst. Dit geldt ook voor urineverlies.

 • In aanvulling op uw leeftijd zijn de belangrijkste risicofactoren voor urineverlies van diabetes mellitus en obesitas. Heeft u last van diabetes, moet u ervoor zorgen dat medische hulp met de suiker niveaus altijd goed zijn ingesteld.
 • Ga verder met uw overgewicht. Dit zal helpen voorkomen dat niet alleen een zwakke blaas aan de voorkant, maar ook cardiovasculaire en metabole ziekten zoals diabetes mellitus.

De tekst is geen vervanging voor medisch advies.

De inhoud van de pagina's van www.helpster.de werd gemaakt met grote zorg naar beste weten en geloof. Voor de juistheid en volledigheid, kan geen garantie worden gegeven. Om deze reden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade in verband met het gebruik van de aangeboden informatie wordt uitgesloten. Informatie en artikelen kunnen worden beschouwd als een vervanging van professioneel advies en / of behandeling door een gekwalificeerde arts in ieder geval. De inhoud van www.helpster.de kan niet en mag niet worden gebruikt voor zelf diagnose of behandeling te beginnen.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Incontinentie - Wat Men moet weten

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden