June 1

Het zenuwstelsel is een oneindig belangrijk deel van het menselijk organisme - het maakt niet alleen de perceptie van stimuli van buitenaf maar maakt ook bewegingen en reacties. Het zenuwstelsel bestaat uit zenuwcellen - maar hoeveel een persoon heeft het?


Hoeveel neuronen heeft een persoon?


Het aantal zenuwcellen in het lichaam kan niet worden bepaald.Deze zenuwen kunnen worden geteld bij de mens

Het zenuwstelsel omvat het centrale en perifere zenuwstelsel. Meestal kan zenuw zijn onder andere, maar zenuwcellen zelf zijn ontelbaar.

  • De mens heeft twaalf paren van hersenzenuwen. De craniale zenuwen maken deel uit van het perifere zenuwstelsel. Ze bieden deels gemotoriseerde en deels gevoelig voor het hoofd, nek en gezicht gebied en deels de schouder. Alleen de tiende hersenzenuw, de belangrijkste zenuw van het parasympathische zenuwstelsel, het verlaten van het hoofd / halsgebied.
  • De spinale zenuwen kunnen worden geteld. Ze komen ook als het perifere zenuwstelsel en voorzien het lichaam motorische en sensorische. Ze bevatten deels willekeurig, deels autonome zenuwstelsel. Er zijn 31 spinale zenuwen die uit de tussenwervelschijf gaten van de wervels. Deze worden vervolgens in andere perifere zenuwen.
  • Hoewel men kan zeggen precies hoeveel de hersenen en het ruggenmerg zenuw een man (en ook veel meer zenuwen in het perifere zenuwstelsel zijn tastbaar, zoals de heupzenuw, de femorale zenuw en nog veel meer), maar kan niet precies hoeveel neuronen dit te zeggen zijn. Een zenuw bestaat uit vele individuele zenuwcellen (neuronen) - de heupzenuw, bijvoorbeeld de dikste zenuw van de bevolking, is ongeveer een vinger dik!

Zoveel zenuwcellen, het lichaam als geheel

Kan dan ooit een uitspraak worden gedaan over het aantal zenuwcellen een persoon heeft? Het antwoord is nee.

  • Onderzoekers zijn al op gespannen voet, hoeveel neuronen van de hersenen is. De schattingen lopen uiteen van 15 miljard 100 miljard tot een biljoen. In feite, de hersenen bestaan ​​uit zenuwcellen namelijk - de grijze materie bestaat uit de cellichamen, het wit van de axonen.
  • Hetzelfde geldt voor de andere lichaamszenuwen. Het aantal neuronen van het ruggenmerg, bijvoorbeeld, stelt ons voor een soortgelijk probleem: zij zijn niet telbaar. Sommige onderzoekers van ongeveer 30 miljard neuronen, een andere $ 100.000.000.000 - maar hoe is dat mogelijk wanneer al zou een biljoen neuronen de hersenen? Bovendien, het aantal zenuwcellen verschilt van persoon tot persoon.

De inhoud van de pagina's van www.helpster.de werd gemaakt met grote zorg naar beste weten en geloof. Voor de juistheid en volledigheid, kan geen garantie worden gegeven. Om deze reden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade in verband met het gebruik van de aangeboden informatie wordt uitgesloten. Informatie en artikelen kunnen worden beschouwd als een vervanging van professioneel advies en / of behandeling door een gekwalificeerde arts in ieder geval. De inhoud van www.helpster.de kan niet en mag niet worden gebruikt voor zelf diagnose of behandeling te beginnen.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Hoeveel neuronen heeft een persoon?

Tags

© 2018 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden