June 1

Het aantal leukocyten worden waargenomen in kleine bloedbeeld, terwijl de grote bloed ook melding van de verdeling van de witte bloedcellen. Maar hoeveel leukocyten in een gezond persoon eigenlijk normaal?


Hoeveel leukocyten zijn normaal?


De leukocyten een belangrijke component van het bloed.Deze waarden zijn normaal

Leukocyten zijn witte bloedcellen. Zij kunnen worden onderverdeeld in granulocyten, lymfocyten en monocyten. De granulocyten kan veranderen in neutrofielen, basofielen en eosinofielen verdelen. Maar hoeveel van deze cellen zijn elk normaal?

  • In het bloed wordt ongeveer 4.800-10.000 leukocyten per microliter bloed normaal beschouwd. Dit kan echter ook enigszins variëren afhankelijk van het laboratorium. Aldus, het normale bereik geldt voor sommige laboratoria 9000 of 4000
  • De granulocyten maken ongeveer 60 tot 70 procent van de leukocyten. Uw normale bereik beweegt 4000-5000 per microliter. Ze kunnen worden onderverdeeld in neutrofielen, die goed zijn voor het aandeel van granulocyten van de leeuw met een aandeel van 95 procent, de eosinophil (drie procent) en basofielen (twee procent).
  • Lymfocyten maken ongeveer 20 tot 30 procent van de witte bloedcellen. Monocyten zijn de kleinste fractie: maak ongeveer 2-8 procent van de leukocyten.

Oorzaken van te weinig of te veel leukocyten

  • Vanuit leukopenie ontstaat wanneer er te weinig witte bloedcellen in het bloed, dat wil zeggen onder 4800 per microliter (afhankelijk van het laboratorium). De oorzaak is vaak te vinden in het beenmerg, een verhoogde omzet, of een abnormale verdeling. Leukocytose kan elk van deze virale ziekten, stress en komen bij leukemie.
  • Wanneer een persoon heeft te veel witte bloedcellen, wordt het genoemd leukocytose. Hier zijn de waarden van meer dan 10.000 leukocyten per microliter. De leukocytose treedt in ontstekingsprocessen en kan in geval van leukemie.

De inhoud van de pagina's van www.helpster.de werd gemaakt met grote zorg naar beste weten en geloof. Voor de juistheid en volledigheid, kan geen garantie worden gegeven. Om deze reden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade in verband met het gebruik van de aangeboden informatie wordt uitgesloten. Informatie en artikelen kunnen worden beschouwd als een vervanging van professioneel advies en / of behandeling door een gekwalificeerde arts in ieder geval. De inhoud van www.helpster.de kan niet en mag niet worden gebruikt voor zelf diagnose of behandeling te beginnen.

Tags: Health, bloedcellen, leukocyten

Gerelateerde Artikelen aan Hoeveel leukocyten zijn normaal?

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden