May 31

De kat is een klimmer, een ervaren jager en jumper op hetzelfde moment. Wanneer heb je ooit een dier in actie gezien, zal je zeker niet aan twijfelen dat deze wezens hebben een robuuste skelet. Maar hoeveel botten er als het skelet van een kat en wat doet het voor speciale functies?


Hoeveel botten heeft het skelet van een kat?


Alleen dankzij de beweegbare skelet van een kat kan een dergelijke dienst te bieden.Hoeveel? - Voorraad van het bot aantal

Anticiperen is om te zeggen dat de kat een bot meer.

 • De axiale skelet bestaat uit de wervels, welke zijn verbonden via de tussenwervelschijven, vormt de ruggengraat. Zoals bijna elk zoogdier kat zeven halswervels. Borstwervel heeft het dier dertien. Er zijn nog zeven lumbale wervels, het heiligbeen, die bestaat uit drie wervels en staartwervels. De laatste zijn in het verschillende nummers, de gemiddelde dier meestal twintig.
 • De thorax wordt gevormd door de ribben en het borstbeen. Dertien ribben op Stubentiger aanwezig, net zoveel als hij thoracale wervels. In het borstbeen zes sternum wervels geïntegreerd.
 • De schedel bestaat uit vele verschillende botten die aan elkaar gesmolten, bijvoorbeeld, het jukbeen of dentine. Over het algemeen, alle binnenlandse dieren ongeveer zeventien botten die zijn uitgesproken in verschillende maten. Bovendien is er de onderkaak en het tongbeen, wat weer bestaat uit zes botten. Niet te vergeten natuurlijk, de drie oor botten, de hamer, aambeeld en stijgbeugel.
 • Nu ontbreekt nog het been skelet. De voorpoten zijn gemaakt sleutelbeen, schouderblad, opperarmbeen, spaakbeen en ellepijp, de carpale botten (in de cat zeven stuks) en de vijf middelhandsbeentjes en vingers. Het bestaat uit drie elke teen vingerkootjes, behalve de eerste, dat slechts twee leden. In totaal zijn er dus meer dan dertig bones "geïnstalleerd".
 • De achterste ledematen zijn gemaakt van het bassin, dat is samengesteld uit drie botten (ischiadica, heupbeen en schaambeen), het dijbeen, fibula en tibia, de zeven tarsale botten en, zoals in de voorvoeten met een totaal van zeventien hand / teen beenderen - de eerste teen ontbreekt ,
 • De kat, zoals gezegd, een tweede been, de penis bot. Dit omgeeft de urethra en het enige orgaan in het been skelet van de kat.
 • Naast deze later nog zogenaamde sesamoid. Dit zijn kleine botten voortgebracht om gewrichten katrollen voor de pezen. Vele daarvan zijn bij het teengewrichten. De grootste en meest bekende sesamoid bot is de patella, de knieschijf.

Zo is het heel moeilijk om het exacte aantal beenderen van katten skelet aangewezen, aangezien het aantal is afhankelijk van de vraag of vervormde botten individueel geteld en of kleine botten zoals sesambeentjes en gehoorbeentjes geteld. In de balans zonder sesamoid botten en gehoorbeentjes het dier heeft ongeveer 250 botten, de kat nog een. Het moet worden opgemerkt dat de meeste van de botten optreden twee keer, omdat je te maken met een linker en een rechter helft van het lichaam.

Speciale bot in het skelet van de kat

Deze bot, in verschillende afmetingen en vormen, vrijwel elk zoogdier. Maar velen hebben een karakteristieke uitdrukking voor katten. Enkele Voorbeelden:

 • Het schouderblad is de eerste identificeren kenmerk van een kat skelet. Hier stijgt de zogenaamde scapula, aan het einde waarvan een kleine uitbreiding, het acromion is. Dit is kenmerkend voor carnivoren en herkauwers. Maar alleen de kat van deze acromion beginnen nog een kleine uitbreiding. Al deze bot punten voor u om te voelen in je huis kat - als hij dat kan doen met hem.
 • Ook, tibia en fibula zijn kenmerkend voor de katten skelet. Voor de meeste gedomesticeerde zoogdieren die twee botten samengesmolten, het paard, de fibula wordt slechts beschouwd als een klein aanhangsel van de tibia. In de kat, de twee botten zijn echter volledig gescheiden, zodat het een hoge mobiliteit in hun achterpoten.
 • Wat is het niet met ons op het eerste gezicht vooral, het sleutelbeen, het sleutelbeen. Deze kleine bot wordt ingebed in de schouder nabij de spier. Maar katten zijn door ons huis de enige zoogdieren die dit bot nog vast te houden. Voor alle andere binnenlandse zoogdieren sleutelbeen werd regressie en herkenbaar is slechts door een iets steviger rol in de spier.
 • Om de mobiliteit in het springen en de staart van groot belang. Deze bestaat uit relatief veel wervels, en helpt bij de controle. De dieren meestal door het land op zijn poten, dat ze nog niet eerder vallen verwondingen, in het bijzonder de kaak, beschermt.

Tags: katten, huisdieren, dieren, skelet, beenderen

Gerelateerde Artikelen aan Hoeveel botten heeft het skelet van een kat?

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden