June 1

Vooral in transport, wordt de helling vaak gegeven als een percentage. Ontdek hier hoe u kunt berekenen van de hoek van de helling op de berg. De helling z. B. van een straat wordt meestal gegeven als een percentage, en de verkeersborden moeten worden opgevat. Echter, voor andere toepassingen u liever de exacte hoek, z. B. weten als je wilt het veld te compenseren tijdens de bouw van een vlakke platform op de berg, of iets dergelijks. Beide waarden kunnen gemakkelijk worden omgezet in elkaar.


Hoek van de helling op de berg - hoe de helling mate te berekenen


Bereken de hoek van een helling.De helling z. B. van een straat wordt meestal gegeven als een percentage, en de verkeersborden moeten worden opgevat. Echter, voor andere toepassingen u liever de exacte hoek, z. B. weten als je wilt het veld te compenseren tijdens de bouw van een vlakke platform op de berg, of iets dergelijks. Beide waarden kunnen gemakkelijk worden omgezet in elkaar.

Angle of percentage van de helling op de berg

  • De hellingshoek wordt gemeten tussen de schuine afstand, z. B. de straat, en een (denkbeeldige) horizontale lijn.
  • De verhouding van de horizontale lengte van de route naar de verticale lengte van het traject (de hoogte) is bepalend voor het percentage, dat wil zeggen hoeveel meter één beweegt omhoog of omlaag beweegt per meter, degene voortgaat horizontaal.
  • Voor deze verhouding een waarde van 1, dat wil zeggen 100%, als men voortgaat en elk een meter hoog. Omdat horizontale en verticale elkaar loodrecht en dezelfde lengte hebben, een gelijkzijdige rechthoekige driehoek, die over voor de spoedhoek enige (180 ° -90 °) / 2 = 45 °. Een hellingsgraad van 100% komt dus overeen met een hellinghoek van 45 °.

Om rond te rekenen met kleine hellingen

  • Om het percentage van de helling in de mate opgeven van de hoek te zetten, moet u de waarden alleen met een drieledige aanpak in overweging te zetten. Deze eenvoudige berekening werkt alleen en vervolgens slechts bij benadering als het gaat om kleine stijgt tot ongeveer 10 °.
  • Als bijvoorbeeld een hoek van 5 °, zodat u weet dat 5 ° tot 45 ° is zo veel als u een percentage p vertegenwoordigen tot 100%, dat wil zeggen 05:45 = p: 100. Hieruit volgt dat p = (5 * 100): 45 = 11,1%.
  • Omgekeerd kan, bijvoorbeeld, het percentage van p = 10% in het aantal graden x converteren spoedhoek 10%. 100% = x: 45 °. Hieruit volgt x = 45/10 = 4.5 °.
    • Heeft u te maken met grotere gradiënten, zoals oefeningen voor school, je moet gebruiken voor het omzetten van de tangens functie. Zo waar tan (x) = p% * 100. het veld hoek x te accepteren in graden. Voor een hellingshoek van 60 ° krijg je (rekenmachine functie gebruik) een percentage helling van p = 173% (van de drieledige benadering hier geeft de verkeerde waarde van p = 133%!). De inverse functie tan -1 (of arctan of INV TAN, afhankelijk van het model van de rekenmachine) u het omgekeerde taak op te lossen. Voor een percentage helling van p = 75%, een pitch hoek van x = arctan (75/100) = 36.87 ° opbrengsten. Nogmaals, geeft de regel van drie de verkeerde (!) Result x = 33 °.

Tangent functie voor een grotere piste

By the way: Met kleine hellingen en hellingshoeken van het verschil tussen de tangens functie en de proportionele functie is erg klein, dus je kunt verwachten dat snel en eenvoudig met de regel van drie. Voor grotere hoeken (voorbeelden in het laatste deel vergelijkingen) ongeacht de oorzaak duidelijke verschillen die leiden tot fouten.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Hoek van de helling op de berg - hoe de helling mate te berekenen

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden