May 30

De inhoud gebied van driehoek, vierkant en trapezium wordt berekend met behulp van eenvoudige formules. Hoe ziet u de oppervlakte van een zeshoek te berekenen, is een meer ingewikkelde vraag. De zeshoek is daardoor afgebroken - in rechthoeken en trapezoïden.


Hoe ziet u de oppervlakte van een zeshoek berekenen?


Hexagons duiken individueel of in hex.Hoe ziet u de oppervlakte van een gelijkzijdige zeshoek berekenen

Hoe de oppervlakte berekenen van een zeshoek afhankelijk van of het een gelijkzijdige of regelmatig. Een gelijkzijdige zeshoek heeft zes gelijke zijden. Het kan "plat" of "verlengde". In dit geval, twee tegengestelde hoeken of puntige vlak als in een regelmatige zeshoek. In een gelijkzijdige zeshoek, gaat u als volgt:

  1. Demonteer de zeshoek in twee trapeziums. U heeft de diameter tussen de twee exact tegenovergestelde hoeken en twee exact tegenovergestelde zijden van de zeshoek en zijlengtes.
  2. De specifieke formule voor een trapezoïde is: A = (a + c) / 2 x h In dit geval is "a" de zijlengte van de zeshoek, waarvan de korte zijde van het trapezium .. "C" is de diameter tussen de twee diametraal tegenoverliggende hoeken van de zeshoek. "H" is de helft van de diameter tussen de twee diametraal tegenover elkaar gelegen zijden van de zeshoek.
  3. Doe de metingen in de formule voor de oppervlakte van het trapezium. Aangezien de zeskant uit twee trapeziums, dubbele gebied van de trapezium.

Berekening van een regelmatige zeshoek

Hoe ziet u de oppervlakte van een regelmatige zeshoek berekenen? Een regelmatige zeshoek bestaat uit zes gelijkzijdige driehoeken. Alle kanten en hoeken zijn gelijk. Bereken de oppervlakte van een driehoek en vermenigvuldigt dit met 6.

  1. Om het gebied te berekenen in een gelijkzijdige driehoek, plaatst u de stelling van Pythagoras. De hoogte van een gelijkzijdige driehoek is wortel 3 x / 2. "A" is de zijlengte van de zeshoek. De afleiding van deze formule vindt hier .
  2. Het gebied van de gelijkzijdige driehoek is 1/2 xax (vierkantswortel van 3 x / 2).
  3. Vermenigvuldig het gebied van de driehoek met 6 krijg je de formule 2/3 x 2 x een wortel. 3

De zeshoek en het gebied in de wiskunde

De zeshoek behoort als het Pentagon om de geometrische vormen in wiskunde. De zeshoek, ook bekend als Hexagon, individueel weet je of genoemd als een gelijkzijdige zeshoekige raster, hex.

  • Een zeshoek is een veelhoek met zes hoeken. In zeer zeldzame gevallen is er een onregelmatige zeshoek. Hierin de zijkanten van verschillende lengte. Het resultaat is een onregelmatig getal waarvan het oppervlak kan worden berekend uitsluitend grote afmetingen.
  • In de natuur voorkomen zeshoeken in honingraat, bijvoorbeeld. In de chemie, zie de benzeenring, worden de zes koolstofatomen gerangschikt in een zeshoek.
  • In de architectuur, zie zeshoeken in sommige kerken en kapellen, met mozaïeken en gebouwen zoals het Fort Jefferson.
  • Schroeven hebben zeshoekige moeren, moersleutel overeenkomstige zeshoekige uitsparingen. Hexes, zie geen van deze spel plannen, zoals role-playing of strategie games.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Hoe ziet u de oppervlakte van een zeshoek berekenen?

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden