June 1

Onze voorouders wisten hoe ze gedroogd fruit zelf te maken door zich aan de lucht gedroogd. Op het moment dat deze methode inderdaad gebruikt moet worden geleverd, zelfs in slechte tijden met voldoende en gezonde voeding, maar zelfs vandaag zijn er goede redenen om het fruit aan zichzelf te drogen.


Het maken van gedroogde vruchten zelf - hoe het werkt


Gedroogd fruit als een gezonde snack tussen de maaltijden.Wat je nodig hebt:

 • Fruit op wil
 • Mes
 • Tray of als alternatief draad of houten spiesjes
 • Oven of dehydrator indien nodig
 • Roest
 • Vetvrij papier
 • Blikjes voor opslag

Gedroogde vruchten worden op grote schaal gebruikt. Of het bakken, als een aanvulling op muesli of gewoon als een gezonde en lekkere snack voor tussendoor.

Hoewel de schappen van de supermarkt zijn nu vol met gekonfijte vruchten, maar vaak zwavel of verschillende conserveringsmiddelen worden toegevoegd in industrieel geproduceerde gedroogd fruit. Ook is er geen garantie dat de vruchten van het water op een zachte manier verwijderd, dat is onder de 50 ° C. Is dat niet het geval is, kan de waardevolle vitaminen en mineralen verloren in de vrucht.

Productie van gedroogde vruchten in de lucht

 1. Gebruik te drogen alleen verse, rijp en onbeschadigd fruit.
 2. Alleen de vruchten moet goed worden gewassen, geschild afhankelijk van het bevrijd worden van de kern of kernen en als dat nodig is. De laatste werkt zeer goed met abrikozen en perziken, geblancheerd door de vruchten.
 3. Snijd de vrucht in stukken van gelijke grootte of ringen. Aandeel pruimen in het midden beste ooit.
 4. Bright fruit zoals appels, peren, perziken en abrikozen mag alleen keer kort dompelen in verdund zoutzuur of citroen water na het snijden. Dit voorkomt dat na donkere vlekken ontstaan.
 5. Als je de stukken fruit op een dienblad of iets dergelijks, moet worden overgedragen aan twee keer per dag deze. Anders kunt u line-up van de stukken op een touwtje of een houten spies. Zorg ervoor dat niet de stukken of plakjes raken.
 6. Als je buiten drogen, zorg ervoor dat de vruchten niet worden blootgesteld aan direct zon. Zij moeten ook in het huis 's nachts worden gebracht, omdat de nachtelijke luchtvochtigheid het droogproces zou onderbreken.
 7. Ideaal is een goed geventileerde zolder te drogen. In de winter kunt u de vruchten die op de verwarming. Dit heeft ook als voordeel dat het verspreidt een aangename geur in het huis.
 8. Hoe lang duurt het drogen hangt af van vele factoren zoals het vochtgehalte, de grootte of temperatuur. De hele procedure moet echter niet meer dan een periode van vier dagen.
 9. Afgewerkt gedroogd fruit voelt fluweelzacht, zijn elastisch en mag geen vloeistof zelfs overdragen bij druk.
 10. Voor de opslag moet de vrucht worden opgeslagen en verpakt, koel en droog. Deze zijn best bril met schroef, aardewerk en papier of linnen zakken. Minder geschikt zijn blikken. Voor een beter overzicht is het raadzaam om de vaten met inhoud en datum rusten.

Gedroogd fruit uit de oven

Om de vrucht drogen in de oven, sneller en gemakkelijker met beveiliging. Maar in gedachten houden dat dit type wordt geassocieerd met een hoog energieverbruik en dus bijbehorende kosten. Energiebesparing is een dehydrator hier. Bij de productie van gedroogd fruit vaker, deze overname is het zeker de moeite waard.

 • Zorg ervoor dat uw oven niet overschrijdt zelfs op het laagste niveau, de temperatuur van 50 ° C.
 • In plaats daarvan gebruik maken van een roest in plaats van een bakplaat, omdat de lucht beter kan circuleren.
 • Zet zeker alleen bakpapier op het rooster, zodat de vruchten niet in contact met de metalen komt. Dit kan een metalen nasmaak lelijke strip ook leiden.
 • Ideaal is ook hier, line-up van de ringen, stukken of plakjes op houten spiesjes schoon.
 • De deur van de oven moet altijd een stuk blijven wijd open zodat vocht kan worden afgevoerd.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Het maken van gedroogde vruchten zelf - hoe het werkt

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden