May 30

Als het hemoglobinegehalte te laag is, is er een bloedarmoede die vaak bij toeval gevonden tijdens een routine onderzoek. Anemie is geen ziekte op zichzelf, maar tekenen van onderliggende ziekte of een tekort toestand. Het vereist een causaal verduidelijkt zodat een gericht op het doel gerichte behandeling mogelijk. Ijzertekort en anemie van chronische ziekte of ontsteking zijn de meest voorkomende oorzaken ongeveer 50 procent van alle anemias. Als uw hemoglobinegehalte te laag is, zal uw arts verder verfijnen door de bepaling van verschillende bloedparameters, de vorm van bloedarmoede.


Hemoglobinegehalte te laag is - wat u moet weten


In bloedarmoede verschillende bloedonderzoek nodig.Het hemoglobinegehalte is leeftijd- en seks-afhankelijke

Het hemoglobinegehalte geeft aan hoeveel rode bloed pigment, medische hemoglobine (Hb) in rode bloedcellen (rode bloedcellen) opgenomen. Hemoglobine is het transportvoertuig voor zuurstof en zorgt voor organen en weefsels van het lichaam voldoende zuurstof worden toegevoerd. Anemie wordt gedefinieerd als een daling van het hemoglobinegehalte onder de leeftijd passende en geslacht norm. Het Hb waarde hoort bij andere bloedonderzoeken zogenaamde "blood count", die vaak gemaakt als onderdeel van een routine-inspecties.

 • Of uw hemoglobinegehalte is normaal, dat hangt af van je geslacht en je leeftijd. Bij kinderen is tussen elf tot twaalf g / dl (gram per deciliter bloed) naar leeftijd, bij vrouwen twaalf g / dl, in zwangere vrouwen elf g / dl bij mannen en 13 g / dl.
 • Uw laboratorium kan een lijst van de hemoglobine niveau, maar met een andere eenheid aan te geven namelijk millimol per liter (mmol / l). Dan is de normwaarden zijn navenant verschillend. Voor kinderen ze 6,83-7,45 mmol / l, afhankelijk van de leeftijd. Voor vrouwen is 7,45 mmol / l, voor zwangere vrouwen 6,83 mmol / l en voor mannen 8,07 mmol / l als normaal.
 • Is uw hemoglobinegehalte te laag is, betekent dit dat uw rode bloedcellen bevatten te weinig rode bloedcellen pigment. Aldus, de zuurstoftoevoer naar de organen lijden. Of u symptomen ontwikkelen hangt af van hoeveel van het hemoglobinegehalte wordt verlaagd en hoe snel de bloedarmoede heeft ontwikkeld.
 • Afhankelijk van de oorzaak, kan het goed gebeuren dat Hb daling zich langzaam ontwikkelt gedurende vele maanden. Met een dergelijke langzame ontwikkeling, wordt het lichaam gebruikt om een ​​bepaalde mate van zuurstoftekort. Onder normale dagelijkse stress dan voel je enig ongemak ondanks bloedarmoede. U kunt merken of andere, maar dat je handelt een beetje bleek.
 • Je lichaam kan niet meer compenseren voor het Hb of zuurstofgebrek, optreden typische bloedarmoede symptomen. Deze omvatten kortademigheid, snelle hartslag onder lichte belasting (bijvoorbeeld traplopen), vermoeidheid, duizeligheid en hoofdpijn.
 • Als uw anemie voor een lange tijd onopgemerkt en onbehandeld, kunnen andere symptomen optreden. Het kan zowel om iets dat je niet zou brengen met anemie geassocieerd onthullen. Deze omvatten haaruitval, vervorming en brosheid van nagels (naar binnen gebogen langsgroeven) en paresthesie van de handen en voeten. Om tong branden, kan inflammatoire veranderingen van de tong, pijnlijke mond en rusteloze benen syndroom ook worden gevoeld.

Ijzer-deficiëntie is de meest voorkomende oorzaak van bloedarmoede

 • Als uw hemoglobinegehalte te laag is, zal uw arts u adviseren om verdere verduidelijking. Hij zal je vertellen dat het lage hemoglobinegehalte is niet alleen een blip op uw lab slip. Naast de veelvuldige gebrek aan ijzer (50 procent van de gevallen) en ernstige ziekten veroorzakende zijn. Deze omvatten chronische inflammatoire renale en gastro-intestinale aandoeningen. Evenzo, infecties, auto of neoplastische aandoeningen aanwezig zijn.
 • Vaak is het onderzoek is een routine bloedonderzoek, bijvoorbeeld in het kader van een controle. Uw arts zal dan tot u komen en vragen of er speciale voorzieningen aanwezig zijn. Zij omvatten gewichtsverlies, nachtelijk zweten en verlies van eetlust. Zelfs verleden infectieziekten, kunnen frequente diarree of koorts vallen in deze categorie. Hetzelfde geldt voor nieuwe medicijnen die je hebt eventueel voorgeschreven door een andere arts. Deze informatie helpt uw ​​arts om de oorzaak van bloedarmoede een stap dichterbij te komen.
 • De belangrijkste diagnostische stap zijn andere bloedtesten die de vorm van bloedarmoede kan bepalen. Dus de activeringstoestand worden beperkt. Armoede kan te wijten zijn aan de rode bloedcellen zelf, waarvan het beenmerg om enkele of beschadigd worden gevormd. Evenzo kan de bloedcellen vroegtijdig overlijden (meestal 120 dagen oud).
 • Er kunnen echter ook een probleem in de vorming van hemoglobine. Dat zou voor een ijzertekort of een eerder gediagnosticeerd, spreken chronische ziekte of ontsteking. Een chronisch bloedverlies kan causaal zijn. U kunt overal in het lichaam hebben een kleine bron van bloeden, laat de dagelijkse kleine hoeveelheden bloed. Bloedverlies voegt in de tijd en dan kan leiden tot bloedarmoede. Een typisch voorbeeld is een zweer.
 • Bij vrouwen tijdens de zwangerschap, een bloed distributie aandoening leiden tot een verminderde hemoglobinegehalte. De menstruele bloeden kan leiden tot bloedarmoede, vooral als je bloeden is vaak ongewoon intens of langer duurt.

Kom de oorzaak op de touwen - hemoglobinegehalte te laag is

 • Heeft uw bloedbeeld resulteren in een te laag hemoglobinegehalte, zal uw arts bloed weer en in aanvulling op het bloed te nemen waardoor een aantal fundamentele studies over de diagnose van bloedarmoede. Deze omvatten leverfunctietesten (transaminasen en bilirubine), nierfunctie (waaronder creatinine en ureum) en inflammatoire markers (ESR en CRP). Zijn deze bloedwaarden zichtbaar, waarbij de eerste aanwijzing van een organische ziekte kan zijn.
 • Het zal u misschien verbazen, maar zelfs als ijzertekort is de meest voorkomende oorzaak van bloedarmoede, is een van de ijzeren levels niet met de basis laboratorium in bloedarmoede verduidelijking. Namelijk het is onderworpen aan zeer hoge schommelingen en kunnen binnen de normale range ondanks bloedarmoede door ijzertekort.
 • Zelfs een normaal ijzergehalte in het bloed omvat ijzergebreksanemie niet. Uw arts zal daarom in plaats daarvan laat de serumferritine bepalen in het bloed. De Ferritine is een eiwit molecuul dat fungeert als een locatie voor ijzer. Bij mensen wordt gevonden in de lever, milt en beenmerg. Als de waarde te laag is, die ijzergebrek aangeeft. Is het verhoogde of normaal, bloedarmoede een andere oorzaak. Er kan een infectie, een tumor of een leverziekte.
 • Met bloed en kleine basis voor de laboratoriumdiagnostiek van anemie, waaronder ferritine uw arts heeft veel informatie verzameld. Met verminderde ferritine in het bloed, kan het zelfs een diagnose van ijzergebreksanemie. Het moet dan worden verduidelijkt waarom ijzergebrek bestaat. Omdat zowel het strijkijzer inname van ijzerbehoefte te laag, toename, verstoorde ijzerabsorptie of het ijzerverlies voor. Diagnose ijzergebreksanemie, is het niet gedaan. Uw arts kan verder onderzoek nodig heeft, kan nu verder gaan, maar veel meer gerichte.
 • Een te lage ijzerinname kan zijn, als je strikt vegetarisch dieet. Misschien ijzerinname via de voeding is voldoende, maar er is een probleem in de ijzerabsorptie in het duodenum daarvoor. Hier komen inflammatoire darmziekten als de oorzaak in kwestie. Misschien niet genoeg maagzuur of enzymen beschikbaar zijn, die nodig zijn voor ijzerabsorptie. Een ijzeren optreedt als gevolg van bloeden, die acute of chronische kunnen worden.
 • Als de ferritine normaal of verhoogd, kan uw arts uitsluiten van andere oorzaken van bloedarmoede en moeten ijzergebreksanemie verduidelijken. Hiertoe kan hij een zogenaamde differentiële bloedtelling maken. Er zijn onder andere informatie over hoe groot de erytrocyten ("MCV"). Het geeft ook aan hoeveel hemoglobine in een erytrocyten ('MCH-value "). In combinatie met de reeds verzamelde bloedwaarden, resulteert in verdere conclusies over de oorzaak van anemie. Dus bijvoorbeeld, MCV toegenomen en MCH waarden geven een vitamine B12-deficiëntie.
 • Het is ook nuttig om het aantal reticulocyten in het bloed te bepalen. Reticulocyten zijn onrijpe voorlopers van rode bloedcellen die zijn gevormd in het beenmerg en in het bloed. Indien het aantal reticulocyten onder normaal, kan de oorzaak in het beenmerg liggen. Afhankelijk van de constellatie van bloedwaarden is dan eventueel noodzakelijk een beenmerg monster voor histologisch onderzoek winnen.
 • Een toename van het aantal reticulocyten in het bloed kunnen ook een onschuldige oorzaak. Na bloeddonatie uw beenmerg probeert bijvoorbeeld om de getapte hoeveelheid bloed snel te vervangen. Zoveel, nog onvolwassen erytrocyten kunnen zwemmen in het bloed.
 • Uiteindelijk uw arts nodig heeft om detective te spelen. Door het bepalen van het bloedbeeld in combinatie met andere laboratoriumwaarden versmalt hij de mogelijke oorzaken van uw bloedarmoede. Dan verdere tests komen aan u, afhankelijk van de constellatie van de bevindingen. Gastrointestinale reflecties, echografie en x-stralen kan worden gedekt. Bij vrouwen kan een bekken examen worden aangegeven. In zeldzame gevallen voert een beenmergpunctie.

De behandeling van anemie afhankelijk van de oorzaak

 • In principe moet de oorzaak van de anemie worden behandeld. Als de onderliggende ziekte behandeld of geneest, ook uw bloed niveaus te verbeteren. De hemoglobine kan zo worden genormaliseerd.
 • Dit geldt in principe voor de gemeenschappelijke bloedarmoede door ijzertekort. Ondanks dit, zal uw arts evwentuell adviseren om de behandeling met ijzersupplementen. Dit geldt vooral als het hemoglobinegehalte sterk wordt verminderd door het gebrek aan ijzer. Zelfs als je andere symptomen van een tekort, zoals haaruitval, rusteloze benen syndroom of ongemak ontwikkelt, kan ijzersupplementen worden aangegeven. Komt ook ijzer tijdens de zwangerschap en wordt ondervraagd als een behandeling bij dialysepatiënten.
 • Behandeling met ijzer kan mondeling (capsules, tabletten) en intraveneus. Omdat intraveneuze behandeling is niet zonder risico, zal uw arts u adviseren om een ​​mondelinge behandeling. Voor orale behandeling, moet u de capsules of tabletten op een lege maag. Dus ongeveer 1-2 uur vóór het ontbijt. We raden dit als een glas jus d'orange. Het vitamine C daarin verbetert de ijzeropname in het duodenum.
 • Onder de mondelinge behandeling kan leiden tot misselijkheid, constipatie en buikpijn veroorzaken. Dit maakt passende tegenmaatregelen vereist. Deze omvatten een lichte laxeermiddel, gedroogd fruit of een-anticonvulsieve acteren drug. Zijn de bijwerkingen problematisch is, kan de ijzeren voorbereiding worden geserveerd voor het diner. Vervolgens wordt echter erger geabsorbeerd door de darmen. Wees niet ongerust als uw stoel is pikzwart verkleurd of plakkerig terwijl u rekening. Dit is geen reden voor alarm.
 • Een intraveneus ijzer behandeling komt pas in het geding wanneer orale behandeling niet voldoende effectief is of niet getolereerd partout. Dit type van ijzer administratie is niet zonder risico, omdat vrij in het bloed circuleert ijzer kan leiden tot een lage bloeddruk, collaps, shock en overgevoeligheidsreacties. Tijdens de behandeling, zal uw arts u zorgvuldig bewaken en daarom moet je nog minstens 30 minuten te blijven in de praktijk. Van een intraveneus ijzer therapie tijdens de zwangerschap wordt niet aanbevolen.
 • Het doel van het ijzer therapie is om je ijzer-winkels in het lichaam Replenish houden. Na ongeveer vier weken, wordt daarom het Hb en ferritine waarde gecontroleerd. Tijdens langdurige behandeling elke drie maanden wordt gecontroleerd.

Een te lage waarde Hb is dus samengevat een indicatie van een bestaande bloedarmoede. Dergelijke wordt vaak bij toeval ontdekt en kan tal van oorzaken hebben. Plicht van de arts om een ​​beperking door de bekwame winkelwagentje laboratoriumresultaten, het type anemie, dus een gerichte orgaan diagnose mogelijk. Alleen op deze manier kan onnodige onderzoeken en behandeling van de triggering aandoening kan snel beginnen.

Deze tekst is geen vervanging voor medisch advies.

De inhoud van de pagina's van www.helpster.de werd gemaakt met grote zorg naar beste weten en geloof. Voor de juistheid en volledigheid, kan geen garantie worden gegeven. Om deze reden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade in verband met het gebruik van de aangeboden informatie wordt uitgesloten. Informatie en artikelen kunnen worden beschouwd als een vervanging van professioneel advies en / of behandeling door een gekwalificeerde arts in ieder geval. De inhoud van www.helpster.de kan niet en mag niet worden gebruikt voor zelf diagnose of behandeling te beginnen.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Hemoglobinegehalte te laag is - wat u moet weten

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden