June 1

Een ruggenmerg donatie kan levens redden. Heeft u ooit gedacht over zoiets doen? Het is niet gemakkelijk, maar relatief onschadelijk voor de donor. Toch moet u op voorhand in detail. Lees hoe je het beste kunt doen.


Helpen met een ruggenmerg donatie - hoe het werkt


Een ruggenmerg donatie kan levens redden.Wat je nodig hebt:

  • Registratieformulier

Ruggenmerg donatie voor het leven

  • De witte bloedcellen zijn verantwoordelijk voor leukemie. Leukemie, er te veel witte bloedcellen in het beenmerg aanwezig. Deze leukocyten zijn onvolwassen en niet functioneel. Deze ziekte verspreidt in het beenmerg en de productie van belangrijke bloedcellen verstoord.
  • Het resultaat is dat er te weinig functioneel leukocyten in het bloedbeeld. Er is een gebrek aan gezonde witte bloedcellen, maar ook van rode bloedcellen en bloedplaatjes. Leukemie is een kanker van het hematopoietische systeem.
  • Deze tekortkoming moet worden opgeheven. Daarom helpt vaak een beenmergtransplantatie. Het ruggenmerg donatie belooft een grote kans op genezing.
  • Voordat een geïnteresseerde vreemde stamcellen worden getransplanteerd, worden de stamcellen vernietigd. Dit is belangrijk, zodat de nieuwe beenmerg kan toenemen.
  • Een werkwijze voor de donor is de oudste bekende methode: Rode beenmerg wordt overgedragen. U ontvangt geen narcose. Dan worden genomen van het bot-bloed mengsel met punctie naalden van je bekken (beide zijden) ongeveer 1200 milliliter. Je moet niet te zijn ongerust, omdat uw bloed mengsel simuleert weer binnen twee weken. Zij zijn 1-2 dagen observatie in het ziekenhuis. Vervolgens heb je geen klachten.
  • Als u wilt een terugkeer merg donatie zelf maken, kunt u zich aanmelden bij de Duitse Bone Marrow Donor Center (DKMS) registreren op de internet. Registratie gebeurt online. De voorwaarde is dat je niet ouder dan 55 jaar oud en ten minste 18 moet volledig gezond zijn. Registratie kost de DKMS 50 euro en wordt gefinancierd door middel van donaties.
  • Zodra je online hebt geregistreerd, kunt u krijgen van de DKMS per e-mail notificatie. Inbegrepen is een Registrierungsset met twee wattenstaafjes. Om twee wang swabs maken, ondertekenen het toestemmingsformulier en stuurt alles terug. Dan moeten we wachten tot er een match is met een leukemie patiënten.
  • Sparen het leven, zonder dat je wil in gevaar. Als u twijfels hebt of niet weet of u gezond genoeg voor een ruggenmerg donatie, neem dan met uw arts spreken als eerste. U kunt ook advies inwinnen bij de DKMS.

De inhoud van de pagina's van www.helpster.de werd gemaakt met grote zorg naar beste weten en geloof. Voor de juistheid en volledigheid, kan geen garantie worden gegeven. Om deze reden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade in verband met het gebruik van de aangeboden informatie wordt uitgesloten. Informatie en artikelen kunnen worden beschouwd als een vervanging van professioneel advies en / of behandeling door een gekwalificeerde arts in ieder geval. De inhoud van www.helpster.de kan niet en mag niet worden gebruikt voor zelf diagnose of behandeling te beginnen.

Tags: Gezondheid, eerste hulp, het ruggenmerg, leukemie, het beenmerg

Gerelateerde Artikelen aan Helpen met een ruggenmerg donatie - hoe het werkt

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden