June 1

Wanneer een bloedtest zeer veel waarden kan worden bepaald omdat het bloed van een persoon bevat veel informatieve waarden. Een belangrijke waarde hemoglobine, die ook wel het hemoglobinegehalte. Dit is onderdeel van elke routine bloedonderzoek.


Hb - Informatieve


Het hemoglobine wordt gebonden aan de rode bloedcellen.Wat is het hemoglobinegehalte

  • Wanneer een bloedtest zeer veel waarden in de verwijderde bloed kan worden bepaald. Deze waarden zijn de arts vaak tijdens de diagnose, omdat het bloed van een persoon is zeer belangrijk in termen van de menselijke gezondheid.
  • Het hemoglobinegehalte geeft aan hoeveel hemoglobine in het bloed. Hemoglobine is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof en daarom zeer belangrijk voor ieder mens.
  • Omdat het bloed zijn rode kleur wordt veroorzaakt door hemoglobine, wordt het deel vaak aangeduid als rode bloedcellen pigment.
  • Het hemoglobinegehalte wordt aangegeven in de eenheid millimol per liter (mmol / l). Een gezond persoon moet niet onder de norm sterk dalen, omdat anders het kan leiden tot lichamelijke problemen. Een volwassen mannelijke moet ongeveer een niveau van 13,5-17,5 hebben mmol / l en een vrouw ongeveer 12-16 mmol / l.

Waarom heb je deze waarden nodig

  • In het algemeen, een arts kan deze waarden vertellen als u last heeft van bepaalde ziekten, omdat veel ziekten te laten bepaalde tekens in het bloedbeeld.
  • Aangezien hemoglobine is zeer belangrijk voor het transporteren van zuurstof, dit onderdeel van het bloed essentieel. Als er maar een beetje van dat element aanwezig is, kan slechts weinig zuurstof worden vervoerd en u lijdt aan een gebrek aan zuurstof, die vaak manifesteert zich door vermoeidheid en uitputting.
  • Echter, kan ijzertekort de synthese van heem te verminderen, dus je moet er absoluut zeker om voldoende ijzer te nemen om zichzelf te zijn.
  • Als u wilt om bloed te geven, een goede hemoglobinegehalte is noodzakelijk, want alleen dan zul je worden toegelaten voor bloeddonatie. Dit is in de eerste plaats uw eigen gezondheid, want alleen als je kunt genoeg hemoglobine tonen in het bloed, de donatie voor u is niet gevaarlijk.

De inhoud van de pagina's van www.helpster.de werd gemaakt met grote zorg naar beste weten en geloof. Voor de juistheid en volledigheid, kan geen garantie worden gegeven. Om deze reden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade in verband met het gebruik van de aangeboden informatie wordt uitgesloten. Informatie en artikelen kunnen worden beschouwd als een vervanging van professioneel advies en / of behandeling door een gekwalificeerde arts in ieder geval. De inhoud van www.helpster.de kan niet en mag niet worden gebruikt voor zelf diagnose of behandeling te beginnen.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Hb - Informatieve

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden