May 31

Het klinkt ongelooflijk, maar het is waar: In het noorden levende haaien, met inbegrip van dergelijke formidabele dieren zoals de reuzenhaai. Zelfs een gevreesde grote witte haai is in staat om theoretisch leven in de Noordzee. Maar er is hier echt?


Grote witte haai in de Noordzee?  - Ontdek het leefgebied van de haaien


De nu zeldzame witte haai.In juli 2012 werd Haialarm getriggerd aan de Belgische Noordzeekust. Een paar jaar eerder, ook in juli, werd gemeld aan de ergernis van de toerisme-industrie, het was een grote witte haai voor de kust van Cornwall zijn waargenomen. Is er enige waarheid in dergelijke berichten?

Grote witte haai in de Noordzee

  • Allereerst eens verslagen van grote haaien slechtzienden. Wat is er mis is de bewering dat de witte haai (Carcharodon carcharias). Hoewel deze bewonen alle oceanen van de wereld en zijn in de kustwateren van de gematigde zone, zowel in de noordelijke Stille Oceaan en de Noord-Atlantische thuis, maar zijn waarschijnlijk alleen in theorie in de Noordzee.
  • Zelfs in hun eigen wateren Grote witte haaien zeer zeldzaam zijn geworden. De man zette de vermeende monsters die hun eigen overleving alleen succesvol roofdieren genadeloos voor zo lang dat ze nu onder strikte bescherming.
  • De altijd grote belangstelling voor het veroorzaken van de media waarnemingen van grote haaien hebben betrekking op de reuzenhaai (Cetorhinus maximus), de uitsluitend voedt zich met plankton en is onschadelijk met zijn tandeloze mond voor de mens.
  • Niettemin is een reuzenhaai is een indrukwekkend dier. Het is tot tien meter lang en kan wegen vier ton. Dit maakt het de tweede grootste vis na de walvishaai. Zijn verschijning in de Noordzee is zeldzaam, maar mogelijk is en bezet. Als je geluk, dan kunt u een gigantische haai van de veerboot naar Helgoland uit te kijken.
  • Naast deze enorme exemplaren andere haaiensoorten zijn inheems in de Noordzee. Dus de doornhaai (Squalus acanthias) bekend, die vaak wordt gekocht als smakelijke vlees Schillerlocke. Als u zich te onthouden van deze lekkernij, omdat de haaien is nu met uitsterven bedreigd. In grotere bevolking woont in de Noordzee alleen de ruwe (Galeorhinus galeus) en de kleine hondshaai (Scyliorhinus canicula).

Lees meer over de grote witte haai

  • Berichten in de media over de grote witte haai in de Noordzee, dus je moet sceptisch te maken. Nog steeds opgewonden alleen de grote witte haai wereld herhaaldelijk belang. De naam verwijst naar de opvallende lichte buik kleuring. Het is ongeveer 4-5 meter lang de grootste roofvis ter wereld. Vooral grote exemplaren zijn ook acht voet lang.
  • Als de dieren graag dicht bij de kust en in ondiep water blijven is het niet uitgesloten dat mensen en roofvissen hier ook aan. Vooral vaak is dit mogelijk voor de kust van Californië, Zuid-Australië, Zuid-Afrika en Japan. In feite zijn de meeste aanvallen gaan uit naar de mensen die door de grote witte haai. Toch is hun slechte reputatie geen recht.
  • Een grote witte haai aanvallen als hij heeft een grootte van drie meter bereikt, zoals zeehonden en andere zeezoogdieren op. Er wordt aangenomen dat slechts dark-beklede surfers vormen de omtrek van een afdichting voor een haai. Het gebeurt dus per ongeluk op een aanval. Vooral in de buurt van zeehondenkolonies kan verwarring veroorzaken.
  • Helaas, de haat van de mensen is nog steeds niet verboden op de rovers. Ondertussen worden de dieren bedreigd beschouwd en uitgeroeid in bepaalde gebieden. Omdat ze groeien heel langzaam, volwassen laat en zijn zeer weinig jonge getuigen, de voorraden slechts langzaam herstellen. De lange migraties van de dieren betekenen dat regionaal beleid is niet voldoende. Vanaf de leeftijd, kan de zee reuzen concurreren met de reuzen van het land. Zelfs de grote witte haai kan worden meer dan 70 jaar oud, maar niet in de Noordzee. Als hier een vertegenwoordiger van de soort verschijnen, het zou eigenlijk een bericht in de media waarde.

Tags: Onderwijs, Noordzee, roofdieren, vis

Gerelateerde Artikelen aan Grote witte haai in de Noordzee? - Ontdek het leefgebied van de haaien

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden