May 31

Vooral na acuut letsel of verminderde mobiliteit, is het moeilijk om het te trainen in de normale mate. Een manier van trainen is dan het spannen en ontspannen van de spieren zonder veel beweging.


Gespannen spieren en ontspan - isometrische oefeningen voor je rug


Werk de achterkant voorzichtig.Wat je nodig hebt:

 • Vloermat of deken
 • comfortabele kleding

Opmerkingen over isometrische training de spieren

Als u wilt uw spieren te versterken met isometrische oefeningen, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden om ervoor te zorgen dat de oefeningen effectief zijn en niet het tegenovergestelde effect hebben.

 • Opwarmen voordat de oefeningen, omdat koude spieren zijn gevoelig voor schade.
 • Besteed aandacht aan te vertragen en vloeiende bewegingen.
 • Adem normaal tijdens de oefeningen en maakt u eventueel breekt wanneer je je realiseert dat verhoogt uw ademhaling.
 • Draag altijd 10-15 maal door de beschreven oefeningen. Als u merkt dat uw spieren moe eerder echter, stop de oefening.
 • Als u pijn voelt tijdens een oefening, stop die ook.
 • Laat er geen oefeningen die een extreme spinale positie als holle rug, twist of bochel nodig. Blijf bij de bewegingen in het normale bereik.

Oefening voor spannen en ontspannen

 1. Ga op je rug en op hun voeten, zodat je knieën vormen een hoek van ongeveer 45 °. De armen zijn met omgedraaide palmen naast het lichaam.
 2. Begin de tenen te trekken naar uw hielen tillen in de grond en draai de bilspieren.
 3. Draai vervolgens aanvulling op de buikspieren en proberen om terug in de basis te duwen.
 4. Duw rug van de hand en geest in het pad.
 5. Houd deze spanning gedurende enkele seconden en laat deze in omgekeerde volgorde, dat wil zeggen, ze beginnen met het hoofd en eindigend met de voeten.

Meer isometrische oefening in rugligging

 1. Nu plaats je voeten op, zodat zijn gebogen loodrecht op zijn knieën. De rest van de lichaamshouding blijft zoals zojuist beschreven.
 2. Druk nu op je onderrug in de grond.
 3. Nu Til het bekken langzaam en beginnen aan de wervelkolom ook langzaam (wervel) van de grond te tillen.
 4. Het doel is dat u aan te stoppen, zodat het lichaam rust alleen met de voeten, de schouders en het hoofd. Hij moet een rechte lijn van de schouders tot de knieën te vormen.
 5. Houden. Het einde positie voor een paar seconden en dan langzaam roll off je schouders te herstellen van, tot u de uitgangspositie weer bereiken

Om deze oefening te versterken, kunt u meer ruimte te maken tussen je voeten.

Om te trainen in buikligging

 1. Nu Lig op je buik en plaats je voeten op de tenen. De armen worden gespecificeerd als een U van naast de kop, dat wil zeggen, schouders en ellebogen zijn gebogen onder een hoek van 90 ° en duim naar het plafond. Haar hoofd ontslaan, zodat het einde is op het pad.
 2. Nu, til het hoofd en de armen licht uit het pad van waaruit u probeert om de schouderbladen trekken richting je ruggengraat.
 3. In deze oefening, moet u de billen en de benen te scherpen.
 4. Nu probeer het bovenlichaam een ​​beetje verder uit de pad zonder in swayback.
 5. Houd een paar seconden voordat hij weer ontspannen.

Deze oefening kunt u verhogen of te verlengen met één been staan ​​op het einde van de grond en houd deze positie voor een paar seconden. Schakel benen van hier.

Deze oefeningen voor het spannen en ontspannen van de spieren, is het niet afhankelijk van grote bewegingen, maar op een precieze uitvoering en een spanning over de spier.

De inhoud van de pagina's van www.helpster.de werd gemaakt met grote zorg naar beste weten en geloof. Voor de juistheid en volledigheid, kan geen garantie worden gegeven. Om deze reden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade in verband met het gebruik van de aangeboden informatie wordt uitgesloten. Informatie en artikelen kunnen worden beschouwd als een vervanging van professioneel advies en / of behandeling door een gekwalificeerde arts in ieder geval. De inhoud van www.helpster.de kan niet en mag niet worden gebruikt voor zelf diagnose of behandeling te beginnen.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Gespannen spieren en ontspan - isometrische oefeningen voor je rug

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden