May 30

Iedereen wordt ouder en merkte het vooral omdat het is een beetje vergeetachtig en / of behoefte aan een poging om een ​​aantal dingen te onthouden. In dit geval, en preventief reeds een geheugentraining voor senioren bevestigd. Als je het elke dag ten minste drie minuten, dat is optimaal en brengt na een korte tijd aanzienlijk succes toe te passen.


Geheugen Training voor senioren - Oefeningen


Zelfs opa en kleinzoon spelen oefeningen voor geheugentraining.Memory training - zodat u optimaal trainen

Een geheugentraining voor senioren leiden tot de fundamentele eisen van uw geheugen, namelijk werken snelheid en geheugen overspanning, worden beoefend. Een goede en comfortabele workout uw hersencellen wordt bereikt door regelmatige kruiswoordraadsel tarieven. Alles wat je nodig hebt is zo nu en dan een nieuwe tijdschrift en eventueel een puzzel woordenboek.

Erg handig, maar zijn vooral oefeningen voor een partner (in het bijzonder geschikt andere senioren) nodig om u te ondersteunen van de familie of vrienden in het houden van uw geheugen in de versnelling. Tegelijkertijd beïnvloedt daarentegen een eenzaam en bevordert het contact met mensen.

Senioren zet klinkers in een tekst

 1. Voor deze oefening u een partner die geeft je een tekst, van de eerder alle klinkers of slechts een, e nodig hebt en u werden verwijderd. Zoek best andere senioren die u laten deze Gedächtnistraining elkaar opereren. Je hebt nu de taak om deze tekst weer te voltooien, eventueel na de tijd.
 2. Voorbeeld van een oefening voor het geheugen training voor ouderen om de werksnelheid te bevorderen (a, e en u moeten worden gebruikt, zijn trema altijd geschreven als ae, of UE): "_in_ l_ng_ Li_b_! Vi_l_ J_hr_ is _s al h_r, d_ss di_s_ G_schicht_ b_g_nn. Ik h_tt_ g_r_d_ M_IN St_di_m b__nd_t, W_R _x_mini_rt_ Kind_rg__rtn_rin _nd st_nd k_rz voordat m_in_m _rst_n _rb_its_ins_tz in _in_m L_ndkind_rg_rt_n. _s W_R d_m_ls __blich er g_h_n z_ waarbij M_n g_br__cht w_rd_. Z_g_g_b_n niet g_nz fr_iwillig, _b_r _in_ Kind_r_inricht_ng __f d_m L_nd_ W_R int_r_ss_nt _nd st_llt_ ho_h_r_ _nford_r_ng_n _n _in_ _rzi_h_rin. _n _in_m __g_stt_g Ik _ntsti_g d_m B_s __f d_m M_rktpl_tz _in_s kl_in_n Ort_s in M__rkisch_n. D_s sollt_ n_n f__r _in_ _nb_stimmt_ Z_it M_IN n___s Z_h__s_ S_IN. Di_ H_lt_st_ll_ W_R _m R_th__s D_R G_m_ind_, d_vor st_nd_n zw_i B__nk_, __f D_R _inig_ j_ng_ B_rsch_n s_ß_n. _ll_ st_rrt_n me _n _nv_rw_ndt, _LS wollt_n Si_ _bsch__tz_n als ik d_nn f__r _in_n van ihn_n _LS Fr__ndin in B_tr_cht k__m. "

Landelijk stedelijke stroom - niet alleen voor senioren een goed geheugen training

Deze oefening - een vermakelijk spel niet alleen voor de ouderen - is goed geschikt voor een geheugentraining geheugen overspanning.

 1. Download twee andere senioren of zelfs uw kleinkinderen naar een leuke tijd met een geheugen training.
 2. Iedereen krijgt een stukje van het schrijven van papier, waarop hij schrijft up naast elkaar begrippen als: stad, land, rivier, beroep, voornaam, geschenk, etc.
 3. Een brief zal worden getekend (of ga alfabetisch vóór) en iedere deelnemer heeft om de ontbrekende woorden een woord met de getekende brief te schrijven.
 4. Wie de eerste eindigt, eindigt de ronde. Om dezelfde woorden, er zijn vijf punten bepaalde woorden, er tien punten lege velden vijf punten afgetrokken.
 5. Wie heeft verzameld aan het eind van het geheugen trainen de meeste punten is de winnaar en krijgt een kleine prijs.

Hoe ga je je hersenen fit te houden

 • Het is het verlies van het geheugen en het geheugen macht vaak een vicieuze cirkel: Het feit dat je gelooft dat je niet zo veel kan herinneren, zodat je echt niet te veel te verwarren zich in de zin van "self-fulfilling prophecy" herinner me zo goed. Dan de hersenen nog minder gestimuleerd, zodat in feite verergert de geheugencapaciteit.
 • Belangrijke hebben daarom een ​​voortdurende praktijk en de wetenschap dat je een impact hebben op uw cognitieve vaardigheden hebben.
 • Train je geheugen in het dagelijks leven: Leer het boodschappenlijstje door het hart, en controleren hoeveel je hebt bewaard.
 • Wanneer je speelt schaken, kaarten of in een quiz die uw kennis te testen, kunt u gemakkelijk de praktijk op een speelse manier in te verzamelen met goede vrienden je concentratievermogen.
 • Controleer het aanbod van het lokale centrum voor volwassenenonderwijs op de cursussen die uw geheugen zal uitdagen, zoals een computer cursus of het leren van een vreemde taal.
 • Koop Sudoku boeken of grootboeken. Deze zijn nummer puzzel uit Azië, variërend van mild tot zeer complexe moeilijkheidsgraden. U krijgt deze van krantenwinkels en bibliotheken.
 • Bedien Gehirnjogging online op het internet: de senioren portal Ahano biedt een aantal gebieden vrij taken aan geheugen training op: hoofdrekenen en opleiding in de basis, taken voor leren en geheugen vermogen, responsiviteit training, oefeningen om aandacht en concentratie ruimtelijk geheugen en verbeelding en andere gebieden.
 • Het boek "Memory Training voor senioren: Methoden en Games" door Gisela Schmidt biedt aan veel verschillende onderwerpen, zoals werk, huishouden, bloemen, geld, vogels van gidsen met betrekking tot het geheugen oefeningen en gezelligheid. Het bevat uitdrukkingen en spreekwoorden, liedjes en thematisch geschikte termen van A tot Z als inspiratiebron voor een gesprek impulsen - zodat het geleerde heeft een kans om te consolideren in de dagelijkse uitwisseling met vrienden.

Verder advies voor senioren om een ​​goed geheugen te behouden

De mentale voordelen zijn onlosmakelijk verbonden te leven met de natuur. Daarom is het noodzakelijk een onbezorgde en gezond leven te leiden.

 • Eet een gezond dieet: iets meer per dag te nemen kleine maaltijden, vaak als buitensporig. Noten zijn een sterk aanbevolen voedsel voor de zenuwen, vooral de walnoot ziet het brein niet alleen de uiterlijke, maar brengt hem ook belangrijke voedingsstoffen.
 • Drink minstens 2-3 liter per dag - bij voorkeur in de vorm van water. Ook thee zijn een geweldige manier om vloeistof te nemen, die heeft ook een rustgevend effect op het lichaam.
 • Vermijd stress en buig je mentale stress in tijden van stress door middel van een regelmatige time-out voor, bijvoorbeeld in de vorm van meditatie. Ook meditatie concentratie verbeteren aanzienlijk.

Extra Auteur: John Pries

Tags: pensionering, oudste, het geheugen, het geheugen training

Gerelateerde Artikelen aan Geheugen Training voor senioren - Oefeningen

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden