May 30

Als u een appartement hebt gevonden, bent u nu vaak zo blij dat je over het hoofd kleine ongemakken. Veel kan men zichzelf oordelen, maar wat als er geen tegels worden gelegd in de badkamer? Is waterdicht laminaat een alternatief?


Geen tegels in de badkamer? - Gebruik waterbestendig laminaat als een alternatief


Dampdicht laminaat - de schone werk bij het leggen dat telt!Wat je nodig hebt:

 • Dampdicht laminaat
 • Dampscherm, ev. Impact geluidsisolatie
 • Installatie-instructies van de fabrikant
 • Afstand wiggen
 • Handkreissäge
 • ev. Waterdicht lijm

Het is heel goed mogelijk om laminaat leggen, als er geen tegels in de badkamer, je hoeft alleen maar aandacht besteden aan de kwaliteit.

Wanneer waterdichte laminaat is echt een vervanging voor tegels

 • Omdat "waterdicht" is niet gelijk aan "waterdicht". Als u wilt laminaat lag in de badkamer, omdat er geen tegels zijn, moet je niet gewoon gaan en vragen voor "waterbestendig laminaat".
 • Want dan kan het snel gebeuren dat een overijverige verkoper verzekert u dat elk laminaat dan voorheen heeft nu een hogere waterafstotendheid kwaliteiten. Dat is volkomen juist, een simpel glas water dat wordt gemorst, vandaag de dag nauwelijks schaden een laminaat meer.
 • Daarom maar elk conventioneel verscheidenheid dit vloerbedekking is verre van geschikt voor vochtige ruimtes, en een is het bad na alles. Hiervoor vloer is voornamelijk gemaakt van geperste houtspaanders, een film wordt aangebracht. Zodra folie en lijmen zijn van een kwaliteit die water kan doordringen in het interieur, zult u in staat om naar te kijken als uw vloer zwelt.
 • Daarom moet u expliciet vereisen speciale vochtbestendige laminaat met de aankoop, dit was heel anders vervaardigd om af te weren, zelfs wanneer ze worden blootgesteld dagelijks water kan. Het heeft z. B. bijzonder dikke afdichting, de randen zijn voorzien van afdichtmiddel en de lijm moeten aan bepaalde kwaliteitseisen.
 • Ook deze speciale vochtbestendige laminaat opnieuw getoond in verschillende kwaliteiten. Dus de toegenomen belasting die de naam suggereert kan zijn, is niet altijd en permanent te weerstaan, zoals is aangetoond in testen.
 • De kwaliteit van dampdichte laminaat uit zich niet noodzakelijkerwijs in een hogere prijs, bent liever het materiaal georiënteerd, zou de toplaag wordt vervaardigd uit een kunststof composiet materiaal dat absoluut waterdicht maakt. Zinvolle is een waarde die moet worden vermeld op de verpakking en de zwelling capaciteit schattingen: Als je leest er een waarde die is veel lager dan de waarde bij normale laminaat naast de deur, dit materiaal is zeer goed bestand tegen vocht. In normale laminaat u source waarden lezen met 20 procent, een goede vochtbestendige laminaat niet starten op de bron waarden van 5 procent, zeer vochtbestendige vloeren te bereiken zwelling waarden van 1 procent.

Leg waterbestendig laminaat in plaats van tegels in de badkamer

 1. Van cruciaal belang voor de prestaties van uw nieuwe vloer tegels te vervangen in de badkamer dan de grondigheid van de installatie.
 2. De (droog, schoon, stevig en niveau) verdieping is voorzien van een dampremmende laag als het gaat om een ​​mineraal oppervlak, zoals chape. De meeste ook de toepassing van geluidsisolatie is geïnstalleerd en uw vers kocht laminaat moet je ongeveer twee dagen op te slaan in de badkamer, dus het gaat uit van de interne temperatuur.
 3. Als speciaal vochtbestendige laminaat is een andere oorzaak uitgebreid, afhankelijk van het systeem en de instructies van de fabrikant verwijzen. Enkele eenvoudige commando's echter wel van toepassing in ieder geval: U moet spacers tussen de muur en laminaat te brengen, waardoor een dilatatievoeg die ruimte geeft aan een vaste grens tussen de 10 en 15 mm (ook op plaatsen waar leidingen en dergelijke opzij worden gezet).
 4. U begint op één zijde van de ruimte in de hoek wanneer er slechts één deur, het verst van de deur geselecteerde gebied. Nu is het specifieke systeem is geïnstalleerd volgens de instructies, die gezaagd uiteinden gebruiken voor het begin van de volgende rij, zodat je een harmonieus totaalbeeld automatisch creëren.
 5. Het bijzondere van de installatie van dampdicht laminaat is dat je kan niet alleen een beetje te grote kloof hier gebruiken mogelijk, reeds door dit kan later waterschade en geleidelijk de hele vloer te stelen. Alleen een werkelijk compacte laminaat kan worden genoemd waterdicht.
 6. Dit betekent aan de ene kant moeten de aansluitingen voorzichtig samen te stellen, zodat de kleinste tussenruimte die haalbaar te verkrijgen. Aan de andere kant kan je net zo goed niet proberen om de gewrichten strak door de toegenomen kracht toepassing wanneer u drukt op deze net iets te sterk, de gewrichten, de afdichting van de buitenste lagen zou kunnen lijden, en dan is uw laminaat zou vocht te trekken.

Als u werkt met de juiste zorg en misschien zelfs geef uw dampdicht laminaat met een waterdichte lijm, zodat u zeker gebruik maken van laminaat, als je geen tegels in de badkamer. Maar je zou ook hier naar de eigenaardigheden van die overweging. Dit betekent aan de ene kant moeten de aansluitingen voorzichtig samen te stellen, zodat de kleinste tussenruimte die haalbaar te verkrijgen.

Tags: badkamer, Yourself, tegels, laminaat, waterdicht

Gerelateerde Artikelen aan Geen tegels in de badkamer? - Gebruik waterbestendig laminaat als een alternatief

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden