May 30

Een formele brief is onderworpen aan bepaalde regels. Deze hebben praktische achtergronden voor een bericht van de ontvanger snel bereikt. Daarnaast moet het gemakkelijk leesbaar zijn en kunnen worden gearchiveerd.


Formele brief - inhoud en lay-out


Bij formele brief, verschijnt het adres altijd in de envelop venster.Een formele brief is onderworpen aan regels

Elke letter, waarin je moet houden aan bepaalde formaliteiten, is een formele brief. Hij is de feitelijke officiële informatie van de ontvanger. Dit is anders dan een persoonlijke brief waarin je moet ook enthousiast over.

 • Hij kan worden gericht aan personen die in dezelfde hiërarchie zoals je bent. Eveneens mogelijk brief aan toezichthouders en ondergeschikten. Een waarschuwing is bijvoorbeeld een formele brief aan een van zijn ondergeschikten.
 • De boodschap moet worden geformuleerd in heldere zinnen en kort. U kunt adverteren in een dergelijke brief voordelen, zonder te vervallen in een bloemrijke adverteerders taal.
 • Vergeet niet dat de brief is een officiële informatie. Selecteer een gemeenschappelijke, eenvoudige lettertype. Arial, Calibri of Courier is een goede keuze. Gebruik geen sierlijke lettertypes. Arial grootte van tien of elf geschikt is, in Calibri of Courier U kunt ook kiezen voor de grootte van twaalf. Niet vet gebruiken en onderstrepen alleen als er iets is erg belangrijk.
 • Aangezien de brief goed leesbaar moet zijn, moet u het afdrukken met een goede printer. U kunt ook op een typemachine met een goede lettertype hem. Het is niet verboden om te schrijven met de hand, maar het is ongewoon. Uitzondering: Soms is het inhuren van managers vereisen een handgeschreven applicatie.

Layout formele brieven

In Duitsland, de normen DIN 5008 en 676 regelen de structuur van zakelijke brieven. Deze regels leren alles office professionals.

 1. De brief moet worden geschreven op een DIN A4-blad. Ze beschrijven het blad altijd staand.
 2. Laat op de top vrij een strook van 1,69 centimeter en de linkermarge van een 2,41 centimeter. De linkerrand is het bestand marge. Hier uw brief wordt geponst op te slaan in een map.
 3. Schrijf. Uw afzender gegevens van de bovenrand Je hebt een strook van 5,08 centimeter hoogte beschikbaar. Zorg ervoor dat slechts een breedte van 10,16 centimeter te gebruiken uit de inbindmarge. Schrijf uw afzender gegevens links uitgelijnd deze marge. De datum is in de eerste lijn aan de rechterkant van het veld. Het begint om precies 10.16 centimeters naast de linkerrand strips.
 4. Onder het veld voor de informatie over de afzender is het gebied voor het adres. Het heeft een hoogte van 4,0 cm en een breedte van 8,5 cm. Als je kijkt naar alle informatie van dit veld is precies in het raam van een venster envelop.
 5. Uw formele brief begint met een onderwerpregel. Dit is de vierde regel na de adresveld. Plaats twee lege regels en praat met de geadresseerde met een begroeting. De brief begint met een lege regel.
 6. Probeer het kort te houden, zodat de letter van de twintigste rij, beginnend vanaf het adresveld uiteinden. Plaats een lege regel voor afwerking met een aanhef.
 7. Als je iets wil benadrukken, plaatst u na een naschrift om het nog een lege regel. Dit zou een maximum van twee regels lang.
 8. Schijven voor een andere lege regel "apparatuur", tenzij u documenten zoals een CV of certificaten toebrengen de brief.

In figuur 1 kunt u een sjabloon voor een formele brief te zien.

Tips voor de formuleringen

 1. Merk op dat de eerste drie regels van post- termen als "non Forwarding" zijn voorzien op het adresveld. Gebruik deze lijnen in een lettergrootte van zes tot acht. De volgende zes lijnen zijn bedoeld voor het adres. Gebruik een lettergrootte 10-12.
 2. Ervan uitgaande dat het adres geen post vermeldingen en is vier lijnen lang, begin je met drie lege lijnen in lettergrootte zes. Schakel naar groter lettertype om de vier adres lijnen te schrijven. Werk af met twee lege regels. U bent nu in de eerste rij onder het adresveld. Je moet nu drie lege regels in te voegen voordat u de onderkant van de brief noemen.
 3. Schrijf duidelijk en beknopt, wat er op het spel staat in de onderwerpregel in de brief. Bijvoorbeeld: het aanvragen van de geadverteerde positie als ... "of" verzoek om ..... "Laat de woorden" off onderwerp ".
 4. Probeer uit te vinden de volledige naam van de contactpersoon en de exacte spelling. Schrijf in het adresvak de naam van het bedrijf en met "Here ..." of "vrouw ...". Gebruik niet "voor de aandacht." Dit additief is vandaag de dag niet meer gebruikt in het bedrijfsleven brieven of hervat.
 5. In de informele tact nodig is. Als je weet dat de ontvanger niet goed is, gebruik "Beste [titel, voornaam, achternaam], of de overeenkomstige vrouwelijke aanhef. Weet jij de ontvanger heel goed, kunt u ook" Lieve Heer ... "write. Gebruik niet de achternaam in de aanhef als je zeker weet dat de ontvanger een "u" in een officiële brief geaccepteerd. Opmerking: Veel chefs onderscheid tussen privé-leven, waar u hem en Business, waar hij aangesproken als "u" verwacht mag Düzen ,
 6. Begin met een korte introductie, wat overeenkomt met een verlengde subject. Schrijf op een lege regel. Verdeel het grootste deel zo nodig in verschillende secties, die u kunt ook worden gescheiden door witregels. Opmerking: inspringen is niet gebruikelijk in een paragraaf.
 7. De begroeting moet het adres overeenkomen. Gebruik "Hoogachtend" als u hebben gesproken met de betrokken met "Geachte .." en met "liefde groeten" wanneer de aanhef "Geachte .." was persoon. Vermijd zelfs met een zeer goede verhouding aan uitdrukkingen zoals "Bye "" Bussi "en dergelijke.


Formele brief - inhoud en lay-out


Lay-out van de brief © Roswitha GladelEen formele brief is niet moeilijk om te schrijven, als je dit advies te volgen. Probeer ook met een begeleidende brief voor te stellen met een korte bondige zinnen, dan weglaten losbandige over uw interesses. De CV is uw platform om te laten zien wat je hebt.

Tags: Job, brieven, Beroep, lay-out, zakelijke brieven

Gerelateerde Artikelen aan Formele brief - inhoud en lay-out

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden