May 30

In gewone taal, zijn er tussen een Ethernet en een LAN-kabel geen verschil. In plaats daarvan worden de gebruikte termen als Synoyme. Hoewel het waar is dat Ethernet-kabel is de huidige standaard voor LAN, is er een technisch verschil nochtans.


Ethernet-kabel en LAN-kabel - verschil


Niet alleen Ethernet-kabels maken LAN beschikbaar.Ethernet is een geslacht van de LAN-kabel

De huidige standaard voor lokale netwerken is Ethernet. Het is een Technolgy waarin een verdraaid (Engl. Twisted pair) koperen kabel, een LAN (afkorting voor "Local Area Network", local area network) maakt. In het dagelijks spraakgebruik de Ethernet-kabel wordt daarom ook wel LAN-kabel.

  • Dit is niet noodzakelijk verkeerd, want van het huishouden is een normale koperen kabels kan bijna overal te vinden. Ethernet-kabel met RJ45-connector kan worden aangesloten tussen DSL-router en modem of tussen pc's, schakelaars of vergelijkbaar netwerk accessoires. Kortom als normale thuisgebruiker bijna geen contact met andere kabels die worden gebruikt in het LAN.
  • Verschil tussen de LAN-technologie is niet alleen het type transmissie, maar ook de technische basis in de vorm van protocollen. Deze worden gebruikt om een ​​uniform communicatie tussen zender en ontvanger wordt gegarandeerd. Daardoor, Ethernet en de alternatieven meestal onverenigbaar.

Alternatieven voor Ethernet en verschillen

Naast de Ethernet standaard op koper gebaseerde, zijn er andere LAN-kabel, die kan worden gebruikt om een ​​lokaal netwerk te construeren. Deze hebben deels aanzienlijke verschillen in de constructie.

  • Bijna volledig uitgewist is de "Token Ring" standaard. Dit was technisch superieur aan de Ethernet-standaard, maar zeer duur om te bouwen, waardoor de dure technologie.
  • Momenteel gebruikt voor lange afstanden met een hoge bandbreedte in LAN glasvezelkabel. Deze zijn echter zeer gevoelig voor breuk en dus moeilijk hanteerbaar. Daarom vezel wordt gebruikt voor het langste gedeelte van de baan en omgezet in Ethernet signalen voor de eigenlijke PCs in een zogenaamde "Media Converter".
  • Echter, een speciale USB-kabel voor twee PC een LAN-kabel te zijn, want als je eenmaal een lokaal netwerk kan maken met een kabel, in aanmerking komt voor deze benaming.

Tags: Netwerk, router, Computer hardware, glasvezel, LAN-kabel, Ethernet-kabel

Gerelateerde Artikelen aan Ethernet-kabel en LAN-kabel - verschil

Tags

© 2022 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden