May 30

Lichaam en geest zijn niet onafhankelijk, maar elkaar beïnvloeden. Stress en mentale stress kan leiden tot lichamelijke klachten zoals problemen met de spijsvertering. Om dit te overwinnen, moet u de stress ervaren te verminderen en het gebruik van therapeutische outreach.


Eenvoudig uitgelegd Psychologische oorzaken van problemen met de spijsvertering


De psyche van invloed op de darmen.Zoals mentale stress leiden tot problemen spijsvertering

Het enterisch zenuwstelsel, ook wel enterisch zenuwstelsel wordt doorkruist door vele zenuwcellen. Verschillende hormonen, neurotransmitters en klierafscheidingen controle hier vertering van ingenomen voedsel - van de slokdarm naar de endeldarm.

 • Sommige neurotransmitters remmen de spijsvertering activiteit, zodat de darm ontspannen en het eten massa langzamer getransporteerd. Blokkering kan leiden. Als activering te sterk, dan is het transport van voedsel te snel, wat kan leiden tot diarree.
 • Net zoals je bewust kunt denken over negatieve ervaringen of stress, deze ook leiden tot emoties en beïnvloed door neurotransmitters en hormonen spijsvertering.
 • Een voorbeeld is de chemische boodschapper serotonine. Dit wordt verdeeld in de hersenen gedurende de dag en heeft een activerend effect, wekt en wordt ook wel de "gelukshormoon". Gebrek aan serotonine kan gepaard gaan met gevoelens van verdriet.
 • Ook in het zenuwstelsel van het spijsverteringsstelsel, de serotonine een rol speelt. Ontbrekende, dan kan aandoeningen spijsvertering en vertragen van de darmwerking, tot constipatie optreden.
 • Om deze reden, veel mensen lijden aan depressie bij Völlegefühlen en constipatie. Onderzoekers hebben ook ontdekt dat voedsel gegeten ingedrukt langer duurt voordat het wordt uitgescheiden.

Stress kan een oorzaak van diarree

Als je in een stressvolle situatie, lopen in je lichaam uit verschillende fysiologische reacties. De bloeddruk stijgt, je spieren gespannen en u zal worden voorbereid op een strijd of vlucht.

 • De oorzaak van deze werkwijzen ligt in de evolutie van de mens. Zelfs onze voorouders in het stenen tijdperk hebben ervaren stress, zoals wanneer ze door een dier werden nagestreefd. Dit was een levensbedreigende situatie waarin alleen de vlucht of strijd je leven kon redden.
 • Door het verhogen van de bloeddruk, die onze spieren levert met veel energie, je lichaam wordt efficiënter. De spijsverteringsorganen zijn echter minder bloedtoevoer, omdat de energie in plaats vereist in de spieren. Dit kan leiden tot diarree.
 • Evenzo, een opgeblazen gevoel en een gevoel van volheid kan optreden omdat het voedsel niet goed verteerd. Als nervositeit over voor een examen, deze stress-reactie plaatsvindt in je lichaam en je een zinkend gevoel bericht in mijn maag.
 • Als de stress over, het lichaam functioneert weer normaal en je bent verlost van de problemen met de spijsvertering.

Een bekende ziektebeeld is de stimulus-darm syndroom (RDS) . Experts schatten dat ongeveer 20% van de bevolking lijdt aan dit syndroom. Typische symptomen zijn diarree, verstopping, kramp pijn en plotselinge drang om te poepen. De individuele klachten kan dus er heel anders uitzien. Prikkelbare darm syndroom kan de kwaliteit van leven, bijvoorbeeld beperken wanneer plotselinge diarree neemt de vreugde van de vrije tijd of ernstige pijn die de bezetting. Het is typisch dat de klachten alleen plaatsvinden in fasen en daarom niet altijd beschikbaar of chronische. Waardoor deze stoornis is niet geheel duidelijk. De onderzoekers vermoeden dat de signaaloverdracht wordt verstoord door de hersenen om de darm die hier bepaalde boodschappers ontbreken en dus beperkt de intestinale motiliteit of abnormaal verhoogd.

Psychologische oorzaken van blokkades

Veel mensen willen snoepen, als ze verdrietig of het ervaren van stress. De suiker en de aangename smaak worden gezien als geruststellend. Tijdsdruk, gebrek aan pauzes en de resulterende spanning ervaring worden begeleid door een ongezond dieet. Wie heeft er altijd haasten op het werk, neemt zelden de tijd voor een stevig, gezond ontbijt of een volledige lunch.

 • Deze ongezonde voeding van invloed op de spijsvertering negatief en kan leiden tot problemen met de spijsvertering. Te vet en zeer zoete voedingsmiddelen bevatten vaak minder vezels, die darmen traag maakt. De vezels zwellen in de darmen op regen stoelgang en zo bijdraagt ​​tot de snelle excretie. Zonder vezels, het voedsel langer verblijf in de darm. Dus doelbewust aan vezels in het dieet.
 • Zelfs sedentaire levensstijl kan een rol spelen. Als u niet tevreden bent of verdrietig, je terug te trekken meer en minder business. Activiteit en sport zijn, maar essentieel voor een gezonde spijsvertering, omdat ze draai de buikspieren en aldus de darmwerking. Oplossing in een training van de buikspieren, de diepe en bewuste ademhaling in de buik, zodat het stijgt en daalt of buikmassage de fysiotherapeut. Als je zijn zeer schoon en niet graag naar andere toiletten, kan dit ook leiden tot constipatie. Ze onderdrukken in dit geval de ontlasting tot je thuis bent of een schoon toilet beschikbaar is. Als dit vaak gebeurt, kan door het onderdrukken van ontlasting constipatie resultaat. Net zo verkeerd is om elke dag te verwachten op een bepaalde tijd stoelgang en zelfs naar de badkamer, als je niet zo te zijn. Deze vaak veroorzaakt falen ervaringen, omdat lichamelijke functies zijn niet zo nauwkeurig gepland. Als regel geldt een ontlastingsfrequentie tussen driemaal daags en drie keer per week.

Regelmatige lichaamsbeweging, gezonde voeding en het vermijden van stress door het doseren taken, hulp bij problemen met de spijsvertering. Ook buik massage of een behandeling met zeer sterke angsten en depressie, zorgen voor een oplossing. Als je klachten hebt, moet u eerst contact opnemen met een arts uit te sluiten fysieke oorzaken.

De inhoud van de pagina's van www.helpster.de werd gemaakt met grote zorg naar beste weten en geloof. Voor de juistheid en volledigheid, kan geen garantie worden gegeven. Om deze reden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade in verband met het gebruik van de aangeboden informatie wordt uitgesloten. Informatie en artikelen kunnen worden beschouwd als een vervanging van professioneel advies en / of behandeling door een gekwalificeerde arts in ieder geval. De inhoud van www.helpster.de kan niet en mag niet worden gebruikt voor zelf diagnose of behandeling te beginnen.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Eenvoudig uitgelegd Psychologische oorzaken van problemen met de spijsvertering

Tags

© 2023 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden