May 31

Een schade water in een gehuurd appartement, veroorzaakt door bijvoorbeeld een wasmachine, een van de klassiekers van mogelijke claims. Voor de compensatie daardoor kan worden beschouwd als verschillende verzekeringsmaatschappijen.


Een waterschade en de vergoeding - Feiten over de verzekering aansprakelijkheid voor waterschade


Houten vloeren kunnen last hebben van water.Bij waterschade in een gehuurd appartement, waardoor de eigendom van anderen en hun eigen eigendom van de veroorzaker beschadigd zijn, kunnen over het algemeen drie verzekeringsmaatschappijen betreft, bieden de compensatie: het gebouw verzekering van de verhuurder, de aansprakelijkheidsverzekering of opstalverzekering van de huurder.

Compensatie van waterschade door de opstalverzekering

  • Voor schade aan het gebouw of de bijbehorende accessoires stevig - dus bijvoorbeeld, een vloer - ontstaan, het gebouw verzekering van de verhuurder komt. Als de premies voor schadeverzekeringen toegerekend aan de operationele kosten, profiteerde in geval van schade en de huurder: Omdat hij heeft mitgezahlt premies proportioneel, is het zelfs niet de schade aan het gebouw te regelen.
  • Als de huurders, maar gehandeld met grove nalatigheid, zal het gebouw verzekering van de verhuurder het als een regel in regressie. In het geval van eenvoudige nalatigheid, is dergelijk beroep over het algemeen uitgesloten. Echter, het verschil tussen bruto- en gewone nalatigheid is een kwestie van het individuele geval.
  • Grove nalatigheid iemand die geen zorg kan negeren - dit kan bijvoorbeeld worden uitgegaan wanneer een huurder verlaat het appartement tijdens de werking van de wasmachine in het appartement voor een lange tijd.

Particuliere aansprakelijkheidsverzekering van de huurder

  • Zijn het gevolg van waterschade en schade aan het pand van een andere huurder opgelopen, pleit meestal de persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering van de persoon die verantwoordelijk is, op voorwaarde dat hij een dergelijke verzekering heeft afgesloten.
  • Krachtens § 103 van de Wet op de verzekeringscontracten (VVG) de verzekeraar is niet verplicht voor opzettelijke of onrechtmatige daad van de verzekerde, om een ​​service te bieden. In veel verzekeringscontracten, is er echter een uitsluitingsclausule voor grove nalatigheid, die vervolgens uitsluit enige compensatie.
  • Zijn het gevolg van waterschade en schade aan het eigendom van de opdrachtgever ontstaan ​​aansprakelijk voor meestal hun eigen huis verzekering.

Een waterschade kan veel veroorzaken. Elke huurder moet dan ook de nodige zorgvuldigheid in acht nemen.

Tags: waterschade, huisvesting, aansprakelijkheidsverzekering, verzekering, schadevergoeding

Gerelateerde Artikelen aan Een waterschade en de vergoeding - Feiten over de verzekering aansprakelijkheid voor waterschade

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden