May 31

Terwijl tegenwoordig bijna iedereen van Waldorf scholen heeft gehoord, maar weinig echt weet niets over Dr. Rudolf Steiner, de grondlegger van de Waldorf Education. Een kort en begrijpelijk overzicht van de Entstehnung van antroposofische pedagogie veel dan ook zeer welkom.


Dr. Rudolf Steiner - Feiten over de opkomst van Waldorf Onderwijs


Deze lieve kleine pop daadwerkelijk te gaan terug naar een spirituele antropologie.Wie was Dr. Rudolf Steiner?

Dr. Rudolf Steiner was niet alleen de oprichter van Waldorf onderwijs, maar ontwikkelt ook de antroposofie, die vandaag wordt gebruikt in veel gebieden van het leven, zoals de landbouw, de geneeskunde en religie. Maar hoe is het zover kunnen komen?

  • Rudolf Steiner leefde 1861-1925 en werd geboren in het Oostenrijkse Rijk, dat nu deel uitmaakt van Kroatië. Gedurende zijn leven werkte hij intensief samen met esoterie en filosofie.
  • Toen hij ontwikkelde antroposofie is een zogenaamd "spirituele antropologie", dat gericht is op mensen die niet alleen wetenschappelijk te geven, maar om de bovennatuurlijke verzamelen in zijn relatie.
  • Het is ontwikkeld door Steiner in deze context concepten producten dienen de docenten in Waldorf scholen vandaag de dag als een kader na de verschillende lesmethoden worden gekozen en toegepast. In hoeverre de antroposofische ideeën hier uitgedrukt, maar kan sterk variëren van school tot school en leraar aan leraar.

Hoe worden de Waldorf scholen werden precies gebouwd?

  • Wat verraste velen is het feit dat de naam van het Waldorf scholen gaat terug tot een merk van sigaretten, die in het Waldorf-Astoria sigaret fabriek in Stuttgart geproduceerd waren.
  • De directeur van de fabriek vroeg Dr. Rudolf Steiner in 1919, dus meer dan de pedagogische begeleiding van een school die speciaal is opgezet voor de kinderen van de fabrieksarbeiders nemen.
  • Deze school, waar de grondlegger van de antroposofie voortaan opgeleide leraren en staan ​​met woord en daad terzijde, werd het basismodel voor alle latere Waldorf scholen die internationaal verspreid binnen een korte tijd.

Op het moment van het nationaal-socialisme in Duitsland, Waldorf scholen en antroposofie ooit werden aanvankelijk verboden. Pas na de Tweede Wereldoorlog individuele scholen weer werden opgericht. De werkelijke verspreiding van het onderwijs begon zelfs pas in de jaren '70.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Dr. Rudolf Steiner - Feiten over de opkomst van Waldorf Onderwijs

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden