May 30

Kunst verandert met de geest van hun tijd. Met name geldt dit voor fashion. Het verval van de booming belang genoemd dat de term "uit de mode" op een ding, tenslotte is geen toeval. De kledingstijl is een verandering van de functionaliteit om esthetische eisen in de tijd ondergaan. Een niet onbelangrijke rol speelt transformatie de 19de eeuw.


De mode van de 19e eeuw - Informatieve


Knopenlijsten en handschoenen zijn typisch 19e eeuw.Industrialisatie en Kunsten - Factoren die de kledingstijl van de 19e eeuw

Mode, kunst en geschiedenis tijdperken vormen een dicht netwerk systeem.

 • Art tijdperken ontstaan ​​als verwerking tijd van verandering. Gebeurtenissen zoals grote oorlogen en algemene tijd stemmingen zijn aufarbeitend van kunstenaars en vormen uit over baanbrekende stijl. Tijdens de barok periode, bijvoorbeeld, de oorlogen en de doden van de 18e eeuw werden verwerkt. Een tijdperk beïnvloedt uiteindelijk de daaropvolgende omdat de altijd manifesteert zich als een sterke breuk met de prognose. Een conclusie kan worden gevonden.
 • De 19e eeuw wordt gedomineerd door politieke kwesties in tegenstelling tot de vorige eeuw oorlog in plaats van sociaal. De industrialisatie en verstedelijking vormt de kunsten. Vooral in de mode trends voortaan sneller te verspreiden: New handelsroutes en de stad gemeenschapsonderwijs bijdragen.
 • Het bedrijf splitst alleen in de werknemers en degenen die werken voor. Behoren tot één van de groepen wordt weerspiegeld in de mode. Vandaag weten we het als een handelsmerk pesten: Wie draagt ​​elk merk kleding op school, kan gemakkelijk worden gemarginaliseerd en soms zelfs gepest. Zelfs bij het begin van de 19e eeuw kleding is een weerspiegeling van de rijkdom en armoede. De stijl van werkende mensen is functioneel, terwijl de rijkere sociale klasse voert een esthetiek gerichte vorm van kleding. Kort na het begin van de industrialisering uiteindelijk verhoogt de burgerlijke zelfvertrouwen.
 • Als artistiek periodes op hun beurt invloed classicisme, romantiek en het realisme van de kleding markt. Tijdens classicisme wordt gebroken met de pompeuze vormen en speelse uitgangspunten van de vorige barok. De daaruit voortvloeiende romantiek gaat terug naar duidelijkheid, voelen oriëntatie en eenvoud van het classicisme. Ten slotte roept het realisme kort daarna een helderheid.

Deze eb en vloed van kunst maakt de jurk stijl niet beïnvloed. Hier worden de hele eeuw waargenomen enkele schommelingen. Op basis van de stand van het Rijk, waardoor de tijd van Napoleon, ontwikkeld in de 19e eeuw, een aantal trends.

Fashion 1800-1900 - van het Rijk naar de vroege dagen

Voor een beschrijving van Fashion 1800-1900 moet duidelijk onderscheid tussen mannenmode en damesmode zijn.

 • Het classicisme-enthousiasme voor de antieke wereld te verspreiden en snel consolideren. De vrouwen van de mode is daarom gericht op het Rijk naar de oude Griekenland uit. Onder de borst losjes gebonden en vloer lengte jurken met korte mouwen zijn opvallend modern. Kant en lange fragmenten opgenomen. Ook omvatten de lente bezaaid leiband hoeden, Grieks Titus kapsels, Schoenen zonder sandalen, zijden linten en sjaals de rigueur. Als accessoires zijn handschoenen die oplopen tot meer dan de elleboog. Make-up zullen zo wit mogelijk zijn, om de Griekse standbeelden herdenken.
 • Met de vrouwen mode mannenmode van de tijd van Napoleon heeft slechts twee dingen gemeen: een passie voor stoffen zoals linnen en passie voor hoge hoeden - in het geval van de mensen, ze zijn vooral cilinder. Bij relatief functionele broek gemaakt van linnen kniehoge laarzen zijn versleten. In tegenstelling tot het licht gemak van damesmode herenkleding straalt donkere zwaartekracht. Een dubbele rij dichtgeknoopt, donker rokkostuum is verplicht. De kraag is opgedoken. Als accessoires draag je (s) in aanvulling op de beugels en laarzen strak geregen om haar nek sjaals. Cumshot gekamd haar en bakkebaarden, wordt het uiterlijk afgerond.
 • Kort na het verschijnen van de mannen romantiek is helder. Half laarzen, broeken van wit linnen en het westen van gestreepte zijde zorgen voor een versoepeling van de classicistische geïnspireerde soberheid. Rond dezelfde tijd weg beweegt het kleed van vrouwen door de vormen van het oude Griekenland.
 • Een wespentaille en wulpse mouwen zijn nu het centrum van attractie voor de dames. Sjaals gemaakt van zijde, versierd met bloemen en brede hoeden komen in de mode. Hetzelfde geldt mouwen lagen. De hak-less schoenen doorspekt met twistties. De middelste parted haar om het voorvlak kammen en zendt deze naar de bladzijden hoofdzakelijk lange krullen. Dit is het juiste moment door de manier waarop ook voor de mannen.
 • Wordt vervangen door de zogenaamde Biedermeier-stroom naar het midden van de eeuw door de mode-tijdperk van de Tweede Rococo. De mannen dragen in plaats van jassen en staarten nu later tuxes. Hun lichtgewicht linnen broek is gestreept en tubulaire. Het vest zullen hun speelsheid te verliezen en is zwart-wit. Bovendien, booties, Beard en losse stropdas prevaleren.
 • De invloed van Parijs mode vrouw blijft bestaan ​​uit wespentaillierten kleren. Echter, de sidecut geperfectioneerd door een lijfje en geaccentueerd door draad gespannen ornament rokken en bouffant petticoats. Het haar draag je achter elkaar aangesloten. De schoenen zijn hoger, de kortere jassen en kleding kleuren donker, met als belangrijkste accessoire blijft de onderwerpen dienen.
 • Tijdens de periode van de mannenmode is casual. De baard moet gedragen worden in alle vormen. Jasjes en smokings zijn niet langer verplicht. Als accessoire een stok Burgert een. De verplichte laarzen vooruit lopen samen wees. Hetzelfde geldt voor de hoge hakken vrouwen schoenen.
 • Vanaf dan benadrukken de dames met een strak en uitvoerig geborduurde rok de Po. Een kussen wordt opgenomen achter in de rokken. Over de heupen verzamelde overrok gedragen, die is gebonden aan een terugloop of gedrapeerd als een trein. De lange mouwen bovenkleding val op de armen van heinde en draait op de pols op de voet. Sluit het bovenste gedeelte met een sluiting die zich uitstrekt over het algemeen buiten de lagere nek. Het haar dat u deze hoge slijtage. Door haarstukjes breidt haar volume. Handschoenen zijn nog steeds nodig. Meer accessoires zijn buidel-achtige zakken. Bont is ongeacht geslacht statussymbool.
 • Eeuwwisseling, de herenmode weinig veranderd. De Dameskleding maar is weer Grieks, omdat de geregen taille wordt erkend als een risico voor de gezondheid. Art Nouveau invloeden en brede kapsels met uitgebreide hoeden zijn modieus voor beide seksen.

Voor een overzicht wordt nu verschaft. Om te dragen als dat de mode van de tijd zelf? Door het snelle tempo van rages in de 19e eeuw, de stijlbewuste (vergelijking) Dress is niet eenvoudig volgens 1800-1900. Functioneert, kan het toch.

(Supply) kleden als in de 19e eeuw - hoe het werkt

Als u geïnteresseerd bent om de stijl van de 19e eeuw te testen in zijn eigen lichaam bent, kun je niet voorbijgaan aan de volgende punten.

 1. Selecteer de dame één van de twee belangrijkste stijlen: de sterke getailleerde lijfje mode variant of de Griekse losheid. Als een man je kiezen tussen elegant en casual versies.
 2. Lace ornamenten zijn bij vrouwen onder de beide tranches de rigueur. Dragen wat uw keuze ook handschoenen en een hoed. Selecteer mannen hoed past bij een cilinder. Stel ook op braces. De algemene fit van de eeuw.
 3. Als een man, draag je ongeacht de stijl variant donkere laarzen. Vrouwen kiezen niet tussen heelless sandalen en Griekse stijl met hoge hakken sandalen het lijfje variant.
 4. Het haar beurt als een vrouw voor de Griekse vorm te krullen. Voor het lijfje mode variant bind het haar in een verheven knooppunt. Voor mannen, de haren van het hoofd speelt een veel kleinere rol in het paneel. Belangrijker is de baard: Beslis tussen Beard en snorharen.

Dit vormt het basiskader voor de (vergelijking) kleding à la 19e eeuw. Natuurlijk kunt u uw kostuum te voltooien op basis van de individuele beschrijvingen van de stijl. Dat dienovereenkomstig duur.

Tags: kleding, vrouwen, Mode

Gerelateerde Artikelen aan De mode van de 19e eeuw - Informatieve

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden