May 31

U hebt waarschijnlijk gehoord als een renner van de kogel, een van de vele manieren om de benen te beschermen van uw paard tijdens het rijden. Maar wat precies de string dop nodig is? Alles wetenswaardigheden over kogel kan hier gevonden worden.


De kogel boot: wat is er nodig?  - Meer te weten komen


Vetlok beschermen tegen verwondingen. © Dieter_Schütz / PixelioOntdek meer over de kogel boot

De kogel laars is een van de gereedschappen die dienen om het been van het paard te beschermen. De snaar kap aanzienlijk korter vergeleken met de bekende betere hoes. Ze heeft niet de pezen bijrol als de hoes, moeten ze de kogel te beschermen alleen tegen verwondingen veroorzaakt door een "borstelen". Veel paarden zwaaien hun hoeven in de beweging niet geheel recht is, kan dus voorkomen, dat de veegt langs een achterpoot in de voorwaartse beweging van de andere achterpoot. Het dragen van uw paard ijzer, kan het letsel veroorzaken. Vlak voor de kogel laars biedt bescherming. Het is versterkt aan de binnenzijde van het kogelgewricht is gesloten aan de buitenzijde van de verbinding, meestal met klittenband. Er zijn verschillende soorten kogel, maar ze hebben allemaal dezelfde functie:

  • De meeste commerciële fetlock worden binnen bekleed met een zachte, soepele neopreen laag om pijn te voorkomen wrijving. Dit is belangrijk omdat een aanval dop niet zo vast, zoals de onderkaak. De kap kan de beweging geven een beetje, omdat ze moeten voldoen aan geen ondersteunende functie. De buitenkant van de kogel laars is gemaakt van een hardere kunststof laag die schokken door de hoeven dempt. Bovendien is de kunststof minder snel slijten, maar handhaaft de "lussen" stand.
  • Maar er zijn ook anatomisch gevormde kogelbeschermers dat je individueel kunt aanpassen aan de kogels van je paard. Deze kappen zijn vervaardigd van een materiaal dat zacht en buigzaam in heet water. Deze zogenaamde onthard fetlock U kunt de kogels van je paard nu aan te passen, neem dan de exacte vorm van het gewricht. Zo kunt u uw paard perfect te beschermen, maar deze doppen zijn niet verwisselbaar, voor de andere paarden, kunt u deze gebruiken.

Wat u de kogel boot gebruiken

Kogelbeschermers zijn bedoeld om letsel veroorzaakt door wrijving of contact te voorkomen, dus er zijn verschillende situaties en redenen waarom u ze kunt gebruiken.

  • In springsport het kogelgewricht is een klassieker en bescherming te doen. Vooral tijdens de vlucht over de sprong, wanneer een paard trekt de poten onder het lichaam, kan dit leiden tot contact met de poten aan gezamenlijke hoogte. Sinds springpaarden dragen meestal ijzer, kunnen deze invloeden leiden tot ernstig letsel zonder kogel.
  • In dressuur, kunt u ook gebruik maken van deze caps, als je gaat om bijvoorbeeld verplaatst naar de zijkant te oefenen met je paard. In de halve pas, bij de Pirouette, maar ook in de versterking van de Vergadering en vele paarden hebben de neiging niet helemaal recht vorzusetzen benen. Hier de string kap beschermt ook tegen blessures.
  • Zeer jonge paarden die uw saldo onder de rijder hebben, is niet gevonden, kan je stappen niet controleren. Deze paarden, moet je ook minstens fetlock investeren.
  • Een andere reden waarom je de kogel boot kunt gebruiken, is het moment waarop u uw paard vrijgelaten uit de wei. Bent u bang dat het zou volledig wilde capriolen uit te voeren, moet u ook de bescherming van de benen en gewrichten met deze caps.

In principe kunt u altijd brengen kogel gebruikt wanneer u voldoende bescherming tegen alleen letsel en je wilt niet om daarnaast ondersteuning van de pezen.

Tags: paard, sport, het berijden, paardrijden

Gerelateerde Artikelen aan De kogel boot: wat is er nodig? - Meer te weten komen

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden