May 30

Op Goede Vrijdag, ter herdenking van protestantse en katholieke christenen van het lijdensverhaal van Jezus. Het is de dag waarop Jezus stierf aan het kruis.


De Goede Vrijdag en zijn betekenis


Goede Vrijdag is de dag waarop Jezus Christus werd gekruisigd op de berg Golgotha.Goede Vrijdag - woord oorsprong en betekenis

Het voorvoegsel "kar" van het woord komt van het Oudhoogduits Goede Vrijdag. De term "kara" betekent zoiets als medelijden of verdriet. Letterlijk vertaald, het Goede Vrijdag is dan ook een dag van gejammer en geweeklaag. De betekenis ervan is religieus van aard. Goede Vrijdag is de voorlaatste dag van de Heilige Week, die begint op maandag voor Pasen en eindigt op Paaszaterdag. Op deze dag, voor de protestanten, katholieken herdenking van het lijden en sterven van Jezus. Dit laatste vrijdag voor Paaszondag is één van de belangrijkste christelijke feestdagen. Goede Vrijdag is, volgens de verklaringen in de Bijbel van de dag, waarop Jezus werd gekruisigd later tot drie dagen - op Paaszondag - opgewekt. Als Jezus stierf niet aan het kruis, kon de Christenen niet vieren Pasen. Het idee van de opstanding en de verlossing van de zonden door de dood aan het kruis is een centraal aspect van de christelijke religie.

Douane rond de Goede Vrijdag

Een integraal onderdeel van Goede Vrijdag is een religieuze dienst, die plaatsvindt meestal in de middag ongeveer 15 uur het uur van de dood van Jezus. In de katholieke kerk deze kerk wordt gekenmerkt door verschillende bestanddelen. De belangrijkste daarvan is de daad van aanbidding kruis. Hiertoe is een houten kruis herhaaldelijk verhoogd en aanbeden door de kerkleden. Deze actie vereist geen algemene aanbidding. Zelfs na dat het dicht kan worden vereerd en aanbeden door elke individuele christen. In protestantse gemeenschappen, is het vaak gebruikelijk in de Goede Vrijdag dienst aan het altaar te sluiten. Op deze manier wordt aangetoond dat Jezus aan het kruis stierf. Op Paaszondag, het altaar, als een teken van de opstanding en de triomf van het leven, heropend. Omdat het Goede Vrijdag wordt ook wel "silent vrijdag", stil op deze dag alle instrumenten in de kerk. Als de samenkomst sings, wordt niet vergezeld van het orgel. Aangezien de muziek is een uitdrukking en het symbool van vreugde, hoorde ze in de kerk opnieuw tot Paaszondag. De rustige, mager en beklemmende sfeer in de Goede Vrijdag dienst is bevrijdend en verlossende je zult het op Paaszondag te zien.

Goede Vrijdag als een particuliere vakantiewoningen

Op welke dag van het jaar valt van Goede Vrijdag, is gebaseerd op de maan. Paaszondag is de zondag na de eerste volle maan in de lente. Daarom is de datum kan afwijken elk jaar. De feestdagen Goede Vrijdag, Paaszondag en Paasmaandag zijn het centrum van de paasvakantie dat land plaatsvinden in de week voor en na Pasen. Als christenen maken het Goede Vrijdag buitenkant van aanbidding, is aan jou. Zeker weten dat u de gewoonte van het vasten tijdens de vasten, die ligt tussen Aswoensdag en Pasen zondag. Op Goede Vrijdag, we eten geen vlees, maar vis. Deze gewoonte is ook waargenomen door een aantal niet-religieuze mensen. Een ander symbool van de stille vrijdag, de rouw kleur zwart te vertegenwoordigen. Stel bijvoorbeeld ter gelegenheid van Goede Vrijdag een zwarte tafelkleed, vervang alleen op Paaszondag tegen een witte of lichte of kleurrijke. Op deze manier, u ook uw eigen huis een Goede Vrijdag redelijke sieraden.

Of u bent een gelovige of niet, Goede Vrijdag een feestdag is, zal je het belang ervan in het dagelijks leven te voelen. In sommige staten geldt op die dag een verbod van bepaalde activiteiten die verbonden zijn met de vrolijke uitbundigheid en lawaai. Echter, deze regelingen zijn controversieel, omdat niet voor elk van de Goede Vrijdag heeft de betekenis van stille verdriet en terugtrekking. Niettemin, die eerste acteren onterecht beperkingen kan ook heel sexy. Afzien van Goede Vrijdag bewust eenmaal om uw gebruikelijke activiteiten. Als u de inhoud van uw hart van Paaszondag opnieuw kunnen vieren, zal het nog leuker zijn.

Tags: Training, Goede Vrijdag, het kruis, Jezus

Gerelateerde Artikelen aan De Goede Vrijdag en zijn betekenis

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden