June 1

Een bloedbeeld is een standaard methode voor de diagnose in de geneeskunde. Hiermee conclusies over de gezondheidstoestand, de samenstelling van het bloed bij bepaalde ziekten kunnen veranderen. Maar wat doen de waarden eigenlijk? En wat doet "bloedcellen"?


Complete bloedbeeld - de gemiddelde waarden


Wat de scores betekenen wanneer grote bloed te tellen?Complete bloedbeeld - waarin het bevat?

 • Compleet bloedbeeld inclusief de kleine bloedbeeld en bovendien het onderzoek van het differentieel bloed:

  - Bij kleine bloedcellen, de hoeveelheid en de verhouding van de afzonderlijke bloedbestanddelen bepaald.
  - Bij het onderzoek van het differentieel bloed, witte bloedcellen, leukocyten, nauwkeuriger
  onderzocht.

Kleine bloedbeeld - belangrijke waarden

 • Erytrocyten - het aantal rode bloedcellen: Ze worden gebruikt voor het transport van zuurstof in het bloed. Kom tot een klein aantal in de voorkant van het bloed, wordt het genoemd bloedarmoede, dus een bloedarmoede. Dit gaat gepaard met een lage hemoglobinewaarde, aangezien het hemoglobine wordt gebonden aan de rode bloedcellen. Het gevolg hiervan zijn meestal vermoeidheid en vermoeidheid.
  Als het aantal erytrocyten in het bloedbeeld te hoog is, kan dit een storing in de vorming van bloedcellen of een hart- of longklachten betekenen.
 • Hemoglobine - het percentage hemoglobine De hemoglobine gebonden aan de rode bloedcellen en geeft ze de kleur. Bovendien bindt de zuurstof van de longen en voert het naar de cellen. Elke hemoglobinemolecule bestaat uit een ijzergehalte en het heem pigment. Daardoor te weinig hemoglobine in het bloedbeeld suggereert ook meestal duidt ijzergebrek.
 • Hematocriet - het aantal bloedcellen in verhouding tot de hoeveelheid volbloed: Wanneer hematocriet, het aantal rode en witte bloedcellen en bloedplaatjes tezamen bepaald en beoordeeld ten aanzien van de totale hoeveelheid bloed. De cellen, zodat de vaste bestanddelen van het bloed worden vergeleken met het plasma, de vloeibare delen. Teveel bloedcellen in het bloed maakt het bloed viskeuzer - het risico op trombose verhoogt.
 • Leukocyten - het aantal witte bloedcellen: ze zijn de cellen van het immuunsysteem van het lichaam. Hun aantal kan worden verhoogd bij een ontsteking, infectie, allergie of zelfs jicht aanwezig is. Na chemotherapie het aantal gewoonlijk wordt onder de bloed doordat afweersysteem van het lichaam daardoor wordt verzwakt.
 • Bloedplaatjes - het aantal bloedplaatjes: De plaatjes zijn verantwoordelijk voor de bloedstolling. Als hun waarde te laag is, zodat het langer duurt om een ​​halt bloeden te komen. Dit kan een probleem met de vorming in het beenmerg te geven. Aangezien de milt name verantwoordelijk voor de opslag van bloedplaatjes, wordt het aantal bloedplaatjes toegenomen door verwijdering van de milt.
 • De gemiddelde celvolume (MCV) - het gemiddelde volume van een rode bloedcel. In combinatie met het aantal rode bloedcellen kan aanwijzingen om de oorzaak van bloedarmoede te geven. Wanneer de MCV wordt verhoogd, kan dit een vitamine B12 of folaat geven. In ijzergebreksanemie echter de MCV verlaagd.
 • Gemiddelde cellulaire hemoglobinegehalte (MCHC): Hier geldt hetzelfde tot een verhoogde of verlaagde waarde als de waarde van het gemiddelde celvolume.

Differentiële bloedbeeld - betekenis van waarden

De leukocyten, dat wil zeggen, de witte bloedcellen zijn verdeeld in drie hoofdgroepen:

 • Granulocyten: Een verhoogde waarde in de grote bloedbeeld betekent gewoonlijk een verhoogde immuunrespons van het organisme - met andere woorden, probeert hij pathogenen af te weren. Als de waarde wordt verlaagd, betekent dit ofwel een verminderde vorming of de toegenomen consumptie van granulocyten. Er is een verdere onderverdeling van granulocyten in drie subgroepen: neutrofielen, basofielen en eosinofielen, die verschillende taken verricht in het immuunsysteem
 • Monocyten: Ze behoren ook het immuunsysteem en zijn "fagocyten" genoemd. De taken zijn vooral fagocytose (opname van ziekteverwekkende deeltjes) en de activering van andere immuuncellen, waarin zij voeren vreemd materiaal op hun celoppervlak.
 • Lymfocyten: Als de waarde van de monocyten in grote bloedbeeld, het aantal kan ook advies en informatie omtrent infecties. Onderscheid T- en B-lymfocyten, die verschillende en zeer complexe taken in de verdediging houden.

De inhoud van de pagina's van www.helpster.de werd gemaakt met grote zorg naar beste weten en geloof. Voor de juistheid en volledigheid, kan geen garantie worden gegeven. Om deze reden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade in verband met het gebruik van de aangeboden informatie wordt uitgesloten. Informatie en artikelen kunnen worden beschouwd als een vervanging van professioneel advies en / of behandeling door een gekwalificeerde arts in ieder geval. De inhoud van www.helpster.de kan niet en mag niet worden gebruikt voor zelf diagnose of behandeling te beginnen.

Tags: Gezondheid, geneeskunde, ziekte, bloedonderzoek, diagnostische

Gerelateerde Artikelen aan Complete bloedbeeld - de gemiddelde waarden

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden