May 30

Het is niet een onoverkomelijk uitdaging om een ​​cavia kooi zelf bouwen. Bent u van plan om de grootte, de vorm, de begroting en de materialen te starten.


Cavia kooi zelf bouwen


Een cavia kooi moet geschikt zijn voor de soort - zodat de cavia voelt comfortabel.Wat je nodig hebt:

 • 1 basisplaat ter grootte van 160 x 80 cm
 • 1 raad als voorwand met de grootte van 160 x 25 cm
 • 1 bord als de achterwand van de grootte van 160 x 50 cm
 • 2 platen als zijwanden van de grootte 80 x 50 cm
 • Een halve buis van siliconen
 • 16 schroeven voor de tafelpoten
 • 26 bouten van verschillende afmetingen
 • PVC-vloeren in hetzelfde formaat als de basisplaat
 • Schroevedraaier
 • Een halve liter bakolie
 • Silicone Cartridge
 • Cuttermesser
 • Band
 • Zaag
 • Schaar
 • Nest

Om uw cavia kooi aanpassen

In de handleiding is een compacte cavia kooi om tegemoet in een klein appartement. Twee cavia's vinden hun plaats hier en de behuizing is gemakkelijk zelf te bouwen. De behuizing af te zien van een rooster en verschaft door tafelpoten opbergruimte onder de kooi. Een extra verdieping wordt besteed aan adequate sanitaire voorzieningen.

Voor het bouwen van een schone en aangepast aan de behoeften van de dieren kooi, als volgt te werk:

 1. Hout gesneden. Steek aan het begin gaan de gewenste afmetingen en snijd het hout met de zaag dienovereenkomstig. Twee cavia's zich aan de afmetingen van 160 x 80 cm van de bodemplaat.
 2. Randen glad. Als het zagen randen ontstaan, plat met wat schuurpapier. Als u wilt dat een vloerbedekking voor je kooi, is dit de volgende stap.
 3. Gebruik duct tape. Plakken van een pagina van uw bodemplaat met dubbelzijdig tape. Uw vloer, die kan bestaan ​​uit PVC, bijvoorbeeld, zet dan op de tape en druk het stevig zo. Met een ambacht mes snijd de overtollige randen lichtjes.
 4. Poten te bevestigen. Als u een licht verhoogde kooi, schroef nu vier benen in de hoeken van de bodemplaat. Voor montage aanbod voor elke tafelpoot vier schroeven met een grootte van 16 millimeter. Draai de plaat na het rond en maken hem overeind. Om te zien of uw tafel is stabiel. Doel voor op een hoogte van ongeveer 50 cm.
 5. Zijwanden bevestigen. Controleer of de achterrand van de zijwand hoger is dan de onderkant. Daarom moet je een schuine plank nodig als zijwand. De afmetingen zijn 80 x 50 cm. Je moet voor elke zijwand met drie schroeven van de grootte van 30 mm, die hechten aan de bodemplaat op dezelfde afstand.
 6. Fix voorzijde boord Bevestig zowel het frontpaneel en het achterpaneel. Beide muren verbinden met schroeven in de bodemplaat en in de zijwanden. Oriënteren met de afmetingen van een grootte van 160 bij 25 cm voor de breedte- en 160 maal 50 cm van de achterwand.
 7. Note schroef grootte. Bevestiging is met vijf schroeven op de bodemplaat en drie schroeven aan de zijwanden. Als grootte is geschikt schroeven met 35 millimeter.
 8. Condenseren met siliconen. Zo kan er geen vloeistoffen zoals urine worden gedeponeerd op het punt tussen uw vloer en de muren, strooi alle randen en hoeken met siliconen. Met natte vingers het werk is makkelijker. Half Tube voldoende.
 9. Gebruik bakolie. De siliconen behoeften van ongeveer een dag drogen. Dan de vacht van de planken met bakolie. Een halve fles is voldoende.
 10. Verdeel nest. Na een dag, laat uw knaagdieren te bewegen en plaats voor een verhoogde hygiëne nest in de cavia kooi.

Notities kunt u zelf bouwen

Het is niet moeilijk een cavia kooi zelf bouwen. Zij hebben het voordeel dat u een aangepaste behuizing die overeenkomen met uw wensen te maken. Het organiseren van de Eigenbau voor het rijden naar de bouwmarkt en een beoordeling van uw technische vaardigheden. Geef vervolgens de grootte, de benodigde materialen, het ontwerp en het beschikbare budget. Verwachten dat de kosten van ongeveer 100 euro te betalen.

 • Laat een raster gebruiken. Aangezien cavia's hebben een grote drang om te bewegen, plannen genoeg ruimte. Over het algemeen moet je een vierkante meter per dier mogelijk te maken.
 • Cavia's hebben het leuk als je kooi is niet direct op de vloer. Pak daarom een ​​plaats voor uw kooi, die enigszins verhoogd.
 • Als u kiest voor een kooi gemaakt van hout, er zeker van zijn dat de bodem is niet vochtig. Beddengoed helpt al, maar een extra ingebouwde verdieping is nog beter. Een PVC-vloeren is gunstig en, samen met beddengoed voor hygiëne.
 • Om het hout nog verder te beschermen, is het bedekt met een laagje bakolie. Dit voorkomt dat urine en andere vlekken.

Om je kooi bouw je hout nodig. Hoeveel je nodig hebt hangt samen met de gewenste grootte. Denk aan een bodemplaat, een raad voor de voor- en achterzijde, twee planken voor de zijwanden en vier benen. In de tafelpoten metal is ook mogelijk als materiaal.

Ideeën voor je kooi

Voor uw DIY je hebt eindeloze mogelijkheden. Richt je bij het kiezen van een kooi op je houding. Laat uw dieren regelmatig in de home run, een iets kleinere kooi is prima.

Je kan een kooi voorzien van een zeer groot oppervlak. Hier, heeft een rechthoekige basis. Deze kooi is makkelijk te bouwen, omdat alles wat je nodig hebt is een groot vloeroppervlak, een achterwand en zijwanden principe.

Consumeren is een kooi met meerdere verdiepingen. Dit is vooral handig als je meerdere huisdieren. U kunt converteren van een oude plank en de bescherming van dieren hechten Glass.

Elke verdieping ten minste 80 cm diep en hebben een lengte van 180 cm. Op elke verdieping kunt u verschillende gebruiksvoorwerpen plaatsen. Denk aan verschillende schuilplaatsen voor uw dieren.

Om verbinding te maken de vloeren aanpassen van een niet te steile trappen. Boor een voldoende groot gat aan één einde van de plank en plaats een lange plank als een trap.

Heeft u veel ruimte, bouw je een kooi die een lange gang lijkt. Rust, zodat uw knaagdieren ravotten, maar ook kan hem rust met obstakels en ondergedoken.

Voer uw dieren genoeg ruimte in uw huis, bouw je een aparte kooi die fungeert als een toilet. Deze kooi heeft een bodemplaat een plastic kom, dat is bedekt met strooisel. Over de shell fix een dak en denken van een afsluitbare ingang.

Er is geen grote kunst om een ​​cavia kooi zelf bouwen. Building instructies zullen u helpen om de perfecte kooi te maken voor uw geliefde knaagdieren. Afhankelijk van de technische vaardigheden, je overwegen of een kooi met meerdere verdiepingen is een optie voor je. Bouw je kooi zelf, heb je iets individueel gemaakt en tegemoet te komen aan de behoeften van uw huisdieren.

Tags: DIY, cavia's, kooi, knaagdieren

Gerelateerde Artikelen aan Cavia kooi zelf bouwen

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden