June 1

De Carnot cyclus is misschien niet een begrip, en zelfs als, dan, niet iedereen impromptu verklaring van dit proces. Dit proces en andere ontdekkingen van Carnot gevestigde het wetenschappelijk gebied van de thermodynamica en zijn daarom van groot belang.


Carnot cyclus - een verklaring


Dus de Carnot cyclus loopt.De Carnot cyclus - omkeerbare en onomkeerbare processen

Het proces is vernoemd naar de Franse wetenschapper NL Sadi Carnot, die in het begin van de 19e eeuw in detail onderzocht, de omzetting van warmte in mechanische energie.

  • Oorspronkelijk, de wetenschappers wilden de efficiëntie te verhogen, dat wil zeggen de Effiizienz van de omzetting van energie en energie-overdracht van warmte motoren. Een warmte-motor is een machine unwandelt thermische energie of warmte in mechanische energie. In 1824 vond Sadi Carnot basis van theorieën, een geïdealiseerde type machine, die nu als Carnot motor bekend en is gebaseerd op omkeerbare en onomkeerbare processen.
  • Een omkeerbaar proces verloopt traag oneindig, zodat het kan worden gezien als een reeks van vele evenwichtstoestanden. Dit proces zou ook achteruit lopen, zonder dat daarbij uitgewisseld hitte of werk voordoen. Bijvoorbeeld kan een gas isotherm gecomprimeerd en opnieuw geëxpandeerd in een cilinder, die is uitgerust met een wrijving beweegbare zuiger. Natuurlijk gaat het om een ​​conceptueel model en volledig omkeerbaar processen vinden dus in werkelijkheid niet op, maar kan dus bij benadering uitspraken gedaan.

Alle echte processen zijn onomkeerbaar, zodat ze niet oneindig traag.

De Carnot motor en de Carnot cyclus

De geïdealiseerde Carnot machine ondergaat een reversibele cyclisch proces, waarbij een aantal omkeerbare processen zal duidelijk zijn dat loopt door een weefsel van een eerste evenwichtstoestand door vele staten evenwicht weer terug te keren in het einde van de begintoestand. Het wordt gerund met een werkinstrument een ideaal gas wordt verondersteld de Carnot cyclus. Onder een ideaal gas wordt bedoeld een geïdealiseerde vorm van een echte gas, waarbij een veelvoud van deeltjes in ongeordende beweging zijn alleen met elkaar of met de wand. De Carnot cyclus vindt als volgt plaats:

  1. Het gas aanvankelijk breidt reversibel en isotherm, dwz zonder wijziging van de temperatuur. Het gas is in contact met een warmteaccumulator van een bepaalde temperatuur. Het vertegenwoordigt de ideale gas, de werkende vloeistof, een soortelijke warmte beschikbaar.
  2. Daarna breidt het gas omkeerbaar en adiabatisch, dwz zonder het uitwisselen van warmte met zijn omgeving. Deze warmte wordt niet uitgewisseld en de temperatuur van het werkfluïdum druppels.
  3. Vervolgens zal er een reversibele isotherme compressie, waarbij contact met een warmte reservoir bij lage temperaturen gemaakt, die dan absorbeert de warmtehoeveelheid van het werkende fluïdum.
  4. Tot slot wordt het gas adiabatisch samengeperst en weer terug naar de oorspronkelijke staat.

In alle vier processtappen warmte wordt omgezet in mechanische energie. Deze cyclus is heel belangrijk omdat het aangeeft optimale conversie. Op dit punt opnieuw moet worden benadrukt dat dit slechts een theoretisch model.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Carnot cyclus - een verklaring

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden