May 30

De geboorte van een kind is een heel bijzondere gebeurtenis, duidelijk dat ook de vader tijdens de bevalling of onmiddellijk daarna is niet geconcentreerd om zijn werk te wijden. Hier komt opnieuw de vraag van een vordering tot buitengewoon verlof aan. Als er een claim? En zo ja, hoe hoog deze claim.


Buitengewoon verlof bij de geboorte van een kind - wat is voor mij?


Het hebben van een baby is een bijzondere gebeurtenis. © Haasamatz / PixelioGeen specifieke vordering tot buitengewoon verlof

  • In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is er geen nauwkeurige wettelijke regeling, of en in welke hoeveelheid de werkgever een bijzonder verlof voor bepaalde gelegenheden moet betalen. Het recht op een buitengewoon verlof wordt slechts afgeleid uit § 616 BGB uit. Het zegt dat de werknemer recht heeft op betaling als hij 'een niet geruime tijd ... "" niet de schuld van zijn ... "en is" niet een leugen in zijn persoon ... "voorkomen.
  • Nu, deze formulering is relatief vaag, zo speciaal verlof worden vaak beheerst door collectieve overeenkomsten, bedrijf overeenkomsten of arbeidsovereenkomsten. Is het niet waar je kunt alleen afleiden wat gemeen.
  • Het is echter belangrijk dat de gebeurtenis in werktijd. Zoals de wet staat, dat de werknemer moet worden verhinderd zijn werkzaamheden te verrichten, leidt daaruit af dat je eigenlijk zou moeten werken op het moment. Werk bijvoorbeeld van maandag tot vrijdag, en de geboorte van uw kind is op zaterdag, kan het zijn dat u geen extra buitengewoon verlof wordt betaald.
  • Vereist ook een buitengewoon verlof dat de gebeurtenis plaatsvindt zijn schuld. In de regel, het verwijst naar de gebeurtenissen: de geboorte van het kind, de zorg voor een kind of familielid, bruiloft of zilveren bruiloft, professionele oorzaak lasster verhuizing, overlijden van een naast familielid.

Vrijstelling bij de geboorte

  • In de regel, geen enkele werkgever is shirk, om buitengewoon verlof te verlenen voor de gelegenheid van de geboorte van het kind. Echter, de vraag wordt dan, hoeveel dagen zal worden verleend.
  • Gemeenschappelijk voor een geval zijn 1-2 dagen. Als u geen contractuele overeenkomst en bood aan u, uw werkgever op een dag dit verhandelbaar als je misschien te wijten aan bepaalde familiale omstandigheden een tweede dag "geen fout voorkomen" kan zijn waren.
  • Het aantal speciale toegelaten tot altijd bewegen in andere gevallen in het kader van 1-2 dagen. Voor sterfgevallen, zijn het aantal extra verlofdagen vaak ingedeeld op basis van de graad van verwantschap. Zelfs met de eigen bruiloft, zal je zeker meer begrip tegenkomt op de kwestie van een buitengewoon verlof, zoals in de gouden bruiloft van je ouders.
  • Bij ziekte of zorg voor het kind, is de manier waarop de gelegenheid voor een speciale betaald verlof om te vragen of onbetaald te worden vrijgesteld. Volgens § 45 SGB V heeft het recht om 10 of 20 dagen per jaar waarin de ziektekostenverzekering van het kind draagt ​​het verlies van het salaris.

Als uw arbeidsovereenkomst, zodat geen concrete overeenstemming is bereikt op buitengewoon verlof, moet je proberen om met uw werkgever een akkoord te komen. Hoewel hij heeft een bepaalde wettelijke verplichting, maar de omvang van deze verplichting kan relatief vrij worden overeengekomen.

Tags: Familie, Professional, vader, geboorte, werkgever, bijzonder verlof, afwezigheid van het werk

Gerelateerde Artikelen aan Buitengewoon verlof bij de geboorte van een kind - wat is voor mij?

Tags

© 2024 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden