May 30

Katten die alleen wonen in het appartement, hebben hun eigen meubels. Een krabpaal is voor klauw zorg, speelt en rustplaats van het kleine appartement van de Tijger. Een dergelijke structuur kan worden opgebouwd met eenvoudige middelen zelf.


Build krabpaal voor katten zelf - hoe het werkt


Verwen uw kat met een boom in het appartement een genot.Wat je nodig hebt:

 • 4 geschaafd gladde rand planken 18 x 140 x 2500 mm
 • 4 Leimholzbretter 18 x 400 x 1200 mm
 • 1 Leimholzbrett 18 x 200 x 1200 mm
 • 24 Hoek connector 50 x 50 breed 20 mm
 • 3-moeren M8
 • 1 m draadeind 8 mm
 • 2 moeren M8
 • 100 Hout schroeven met verzonken kop
 • 1 kg witte lijm
 • 10 m sisal 1 cm diameter
 • Carpet restanten


Build krabpaal voor katten zelf - hoe het werkt


Monteer de stam van Bretten. © Roswitha Gladel

Gereedschappen en materialen die nodig zijn voor een krabpaal

U kunt een mooie en functionele meubels te bouwen voor uw katten krabben met weinig inspanning en minimale werkplaatsuitrusting zelf. Om een ​​kat krabpaal vervaardigen op basis van deze instructies, een voldoende Akkusbohrschrauber, boren en twee handzagen. U moet hout en metaal snijden. Over het algemeen, je materiaal voor ongeveer € 120 nodig.

 • De stam van het plafond klimmen boom een ​​rechthoekige doorsnede en bestaat uit het gladde rand boards. Hiervoor dient u te schatten ongeveer 25 Euro. De ligplaatsen van Leimholzbrettern samen kosten ongeveer 40 euro. Het plankje als laatste plafond is voor ongeveer € 6 te krijgen. Dus je moet voor ongeveer 70 Euro hout.
 • Voor de hoek connector moet je ongeveer € 5 te brengen, zal de draadstang ongeveer een euro en de blinde moeren ongeveer vijf euro kosten. Houtschroeven geraakt met ongeveer tien euro naar de prijs en de lijm ook.
 • Voor de string moet je schatten € 10, tapijt restanten je in de meeste bouwmarkten ook voor € 10 in voldoende hoeveelheid.

Instructies voor de bouw van de boom voor katten

De kostprijs is vrij laag. Ze maken het gemakkelijk om te bouwen in een dag de boom. De afmetingen zijn geschikt voor ruimtes met een hoogte 240-255 centimeter.

 1. Snijd uit de gladde rand boards twaalf stukken ongeveer 70 centimeter van en 4 stuks tot 15 centimeter.
 2. Monteer de resulterende U-fömige delen door steken twee planken aan de lange randen van een derde even lange plank en bovendien te stabiliseren met verzonken schroeven (zie figuur 1).
 3. Je hebt nu drie open dozen met 70 centimeter in lengte en 15 centimeter. Bevestig de eenheden met drie hoeken in de groothoekstand Leimholzbrettern, zoals te zien in Afbeelding twee. Krabpaal heeft nu een basisplaat en drie ligplaatsen.
 4. Snijd de resterende Leimholzbrett aan de dimensie 60 x 60 cm. Bevestig het aan het doosje. U kunt nu de dozen te sluiten met de overgebleven planken. De holle stam van de boom klimmen wordt gedaan.
 5. Boor drie gaten in de bovenplaat, die net boven de romp liggen. Plaats de T-nuts in deze gaten.
 6. Snijd van de draadstang drie stukken tot 30 centimeter uit. Draai voor het snijden se twee moeren op de stang en het doorsnijden tussen deze noten. Ontbramen de draad door de moeren weer los te draaien. : Bij het plafond hoger dan 2,45 meter, kan de stangen slechts 15 centimeter lang zijn.
 7. Draai de draadeinden in de blinde moeren. Het mag niet meer uitsteken dan 15 centimeter.


Build krabpaal voor katten zelf - hoe het werkt


Zo ziet het afgewerkte krabpaal. © Roswitha Gladel

Praktische tips voor de stabiliteit en locatie

De krabpaal is zeer stabiel en wordt geklemd aan de draadeinden tussen plafond en vloer gefixeerd. In pittige katten is niet genoeg dat.

 • Overweeg of u kunt schroef op de vloerplaat op de vloer. Drie lange bouten die de boom verankeren in de grond aanzienlijk verhogen van de stabiliteit.
 • Als de boom in een hoek, is het zinvol om een ​​of twee van de planken aan de muren schroef. Om de katten te voorkomen kan de structuur verstoren.
 • Ingesteld op een plek waar de boom bij de beste kat een goed overzicht van het gebied mogelijk maakt. Probeer om de boom te bouwen op een plaats waar de dieren al hun klauwen te wekken. Dit vergemakkelijkt het wennen aan de katten op de boom te krijgen.

Structuur van de krabpaal

De katten moeten beter in een andere kamer, omdat ze meestal onmiddellijk rush naar de boom klimmen.

 1. Plaats de boom op de geselecteerde locatie.
 2. Draai de draadeinden uit bijna tot aan het plafond. Leg de resterende plank op de bars en draai het verder uit.
 3. Neem een ​​tang om verdere schroef de staven. Zij moeten in het hout worden ingedrukt en druk deze stevig tegen het plafond. Test om te zien of de boom stevig vastgeklemd.
 4. Schroeven, indien mogelijk, de vloerplaat op de vloer en de rustplaatsen met haaks op de muur.
 5. De boom heeft een stam van hout, dus is het niet nodig de hele stam met sisal wrap. Selecteer een wortel deel. Plaats het begin van het touw net onder de bovenliggende plank en schroef de romp.
 6. Veeg een van de stam met witte lijm en wikkel het snoer stevig en strak naast elkaar rond de boom. Schroef het einde. De twee schroeven kunt u losdraaien als de lijm is ingesteld.
 7. Lijm op de ligplaatsen tapijt resten. Daartoe is ook geschikte lijm of dubbelzijdig plakband.

De aanleg van deze kat boom is uiterst eenvoudig geprijsd en, boven alles. Voor een dergelijke stabiele Krabben zou je vele malen te besteden in de winkels.

Tags: Yourself, katten, krabpaal

Gerelateerde Artikelen aan Build krabpaal voor katten zelf - hoe het werkt

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden