May 30

In Duitsland is de belasting op de meeste producten of diensten 19%, met een aantal goederen, zoals kranten of boeken, 7% toegevoegde waarde. In het naburige Polen, is er een vergelijkbare belasting, maar wat is dit en welke speciale overwegingen daar?


BTW in Polen - Feiten over de fiscale wetgeving in het buurland


Wat zijn de belastingen? © Benjamin_Thorn / PixelioHet BTW verwijst naar een waarde die een bedrijf heeft gemaakt. Want als een bedrijf iets verkoopt, dan is de werkelijke prijs, noch de belasting zal worden toegevoegd. Echter, moeten ze betalen aan de belastingdienst bedrijf. Om zelfs in staat zijn om iets dat het bedrijf zelf had produceren, maar ook iets, zoals materialen of machines te kopen. Hier had het bedrijf gewoon betalen extra belastingen, maar krijgt het terug van de belastingdienst. Dus hoeft alleen de BTW op het verschil tussen de verkoop en de noodzakelijke aankopen voor de productie zelf worden ontzegd.

Wat is de belasting over de toegevoegde in het buurland waarde?

  • In Polen BTW BTW. Deze afkorting staat voor "Value Aadded Tax", een belasting die wordt toegevoegd aan de werkelijke waarde van een ding. In tegenstelling tot Duitsland, de belasting hoger is in het algemeen.
  • Vergelijkbare maar is onthutsend in een normale belasting over de toegevoegde waarde en een verlaagd tarief, het buurland kent dan ook een sterk gereduceerd tarief. Sinds 2011, de totale fiscale niveau is 23% - dat wil zeggen 4% meer dan de Duitse belastingdienst.
  • De sterk gereduceerd belastingtarief is 5% en geldt bijvoorbeeld voor Boeken en producten van agrarische productie. Iets hoger is de eenvoudige gereduceerd tarief. Dit is in Polen 8% en wordt opgeteld bij de actuele prijs, bijvoorbeeld in levensmiddelen of op het gebied van kunst en cultuur.
  • Ook sommige industrieën zijn over het algemeen vrijgesteld van deze belasting, wat bijvoorbeeld van toepassing op bepaalde educatieve diensten.

Welke bijzondere regels zijn van toepassing in Polen?

  • In Duitsland, veel bedrijven het uitvoeren van de BTW van een jaar waarin de boekhouding van de BTW-aangifte wordt uitgevoerd. In sommige gevallen - bijvoorbeeld bij zware volume - een melding aan de belastingdienst om de drie maanden. In Polen is de situatie anders, hier moet de btw per maand in rekening worden gebracht.
  • Naarmate meer en meer Duitse bedrijven zijn actief in Polen, is het noodzakelijk om te observeren de toepassing met betrekking tot de terugbetaling van de betaalde BTW er regels. Omdat sinds 2010, het verzoek om teruggaaf van de belasting, bijvoorbeeld, heeft betaald voor de aankoop van de productie betekent in hun eigen land een bedrijf worden geplaatst.
  • Zo cruciaal is niet het land waar iets is gekocht, maar in het land waar het bedrijf heeft zijn hoofdkwartier. Voor de Duitse bedrijven is dus verantwoordelijk de belastingdienst in de respectieve eigen gemeenschap. (Status 12/2012)

Tags: financiën, buitenlandse, omzetbelasting, BTW, Polen

Gerelateerde Artikelen aan BTW in Polen - Feiten over de fiscale wetgeving in het buurland

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden