May 30

Wie in het bovenste verdieping, die niet kan onttrekken is, een bronanalyse schrijven. Opgemerkt moet worden diverse punten. Hier zijn enkele tips over hoe verder te gaan.


Bron analyse in de geschiedenis Post - Informatie over hoe verder te gaan


Geschiedenis is overalOm een ​​Bronanalyse indienen Geschiedenis

In de geschiedenis lessen je vaak geanalyseerd historische bronnen om beter te begrijpen relaties in de geschiedenis. Vaak dienen ze als bewijs. Deze bronnen worden gedemonteerd, gesorteerd, geanalyseerd en uiteindelijk verschillend geëvalueerd. Omdat historische bronnen vaak worden gebruikt brieven, zegels, documenten en verslagen. Om een ​​bron analyse te schrijven, gebruiken deze instructies.

  1. Eerst komt de formele analyse. Bepaal om alleen het soort tekst, vaak is het slechts een uittreksel. Vergeet niet om dit ook vermelden. Het kan een uittreksel uit een brief, een gedicht, een krant of een daad te zijn. Dan moet je om te schrijven over de persoon van de auteur. Hieraan biografische informatie kan worden gevonden in de tekst doen. Ga dan naar de tijd van de oorsprong en het punt van oorsprong en de historische achtergrond van de tekst. Vermeld het laatste punt van formele analyse aan de geadresseerden, waarbij de tekst is gericht.
  2. Ten tweede, is de analyse van de inhoud, die het belangrijkste deel van de bron analyse. Formuleer voor de kernboodschappen en de bron te verdelen. Share. Voor de tekst in verschillende secties en elke sectie vindt u een rubriek vinden Zoek volgende naar trefwoorden (woordkeuze) en de kern gedachten en probeer ze te interpreteren. In de inhoudsanalyse, kan de analyse van de stilistische kenmerken niet ontbreken. Ontdek de stijlmiddelen en interpreteren. Let op: Zelfs de zinsbouw duidt veel. Kijk dan op het einde van de inhoudsanalyse op de nauwkeurigheid van de uitspraken van de auteur. Reageer op zijn uitspraken en bespreek ze.
  3. Derde en laatste komt de kritische reflectie, je eigen mening, en de interpretatie van de analyseresultaten. Pak dit, samen de resultaten en schrijf iets over het belang van de auteur: hij heeft met de tekst wat was de bedoeling? Welke boodschap die hij wil overbrengen aan de geadresseerde met zijn tekst? Beoordeel dan de geldigheid van de bron door te werken hoe de bron is historisch van belang. Uw bron analyse is nu voltooid.
  4. Opmerking: Bij het samenstellen van een bron analyse, is het altijd belangrijk om het verschil tussen een analyse en interpretatie kennen. Daarom, hier is een beetje hulp. In de analyse die we ons tot de genoemde feiten en vaststellingen op basis van bepaalde kenmerken, zodat het objectief. En in de interpretatie is gericht op de lijn en vroeg zich af wat de schrijver wil zeggen. Er wordt ook gezegd: tussen de regels lezen. De andere kant, is subjectief.

Natuurlijk zijn er verschillende regelingen naar een historische bron te dienen in de geschiedenis. Dit is één van hen. Veel succes met uw schrijven!

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Bron analyse in de geschiedenis Post - Informatie over hoe verder te gaan

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden