May 30

Nestkasten en vogelvoeders zijn voor de lokale zangvogels, zoals mezen, een belangrijk overwinteringsgebied hulp. Voedsel en onderdak is in feite alleen in de winter. Niet alle vogelsoorten te tekenen bij koud weer in het zuiden. Help de mensen terug naar huis types in de winter en het bouwen van een vogelhuisje zichzelf.


Bouw een vogel huis zelf - hoe het werkt


Vogel feeders bieden vogels vooral in de winter een onvervangbare Supply.Wat je nodig hebt:

 • Birdhouse:
 • Jigsaw
 • Holztacker
 • Schuurpapier
 • gegalvaniseerde nagels
 • Hamer
 • 20 mm dik vuren planken geïmpregneerd
 • dunne geïmpregneerd sparren strip
 • Lijnzaad
 • Borstel
 • voor vrijstaande variant bovendien:
 • Beton
 • Versterking kooi
 • Houten paal

Birdhouse of vogel feeder? - Opties

Er zijn verschillende soorten nestkastjes. De bekendste zijn de doos nesten en vogels feeder.

 • Aan de nestkast te voeden materialen kan hangen, waaruit de vogels kunnen voeden. Het dient daarom meerdere doelen: het is een veilige haven in de winter, helpt bij de voortplanting en biedt ook voedsel. Echter een nestkast slechts door een paar vogels.
 • Vogelvoeders is geschikt voor vele vogels en zijn niet alleen beperkt tot een paar. Toch hebben ze niet de volledige reikwijdte van een nestkast te bieden, want overwintering en reproductieve hulp ze niet dienen.

Om beide soorten volières in de tuin hebben, zorgt voor vogelaars dan ook groot gevoel. Hoewel het steeds later gaan naar een voederplaats voor meerdere vogels in de montage-instructies, vindt u in de diepte een aantal tips voor beide types huis.

De juiste afmetingen voor volière en het voeden van plaats

Met het oog op een vogel huis dat de vogels gebruiken bouwen, je om vooraf met de eisen en behoeften van de verschillende soorten vogels. Niet elke Vogelfutterhaus geschikt namelijk voor elke soort. Vogelhuisjes zijn over het algemeen van een doos waarvan het interieur bereikt de vogels via een ingang gat. De doos afmetingen zijn niet cruciaal. Te groot, er niet, bijvoorbeeld omdat de dieren reeds gesteld nest materiaal in de holten. De omvang van de "deur" is echter belangrijk, en afhankelijk van de soort.

 • Kwikstaarten, Grauwe Vliegenvanger Zwarte roodstaarten of nest in semi-open dozen. Hetzelfde geldt voor winterkoninkjes, roodborstjes en merels.
 • Kleinere Meis soorten zoals spar of pimpelmezen, voelen gesloten in nestkastjes met een 28-millimeter testvlucht gaten ronde vorm het meest comfortabel.
 • De volgende grootste variant testvlucht aanbod huizen met ronde gaten van 32 millimeter. Grotere Meisen hoe Haubmeisen, dergelijke woningen betreffen dergelijke.
 • Sperling soorten roodstaarten en Kleiber liever ovale ingang gaten die zijn ongeveer 34 millimeter groot.
 • Voor grotere vogels, zoals spreeuwen of Buntspechte aan voordeuren zijn beter geschikt met aanvliegroutes van 45 millimeter.
 • Duiven of kauwen nodig zelfs gaten van 80 millimeter. De volumineuze Waldkauz heeft alleen betrekking op woningen met Einflügen van 130 millimeter.
 • Voor een voederplaats maatregel 30-15 centimeter tenminste noodzakelijk. Anders worden vele vogelsoorten te vinden op de voederplaats is niet genoeg ruimte. Aanvliegroutes bestaan ​​hier niet, want het voeden sites zijn meestal open round. Echter, je moet zorgen voor voorruit nemen. Evenmin kan een dak als bescherming tegen weersinvloeden missen.
 • Als uw voeding gebied vrij te betonneren het zou moeten zijn in een stichting op de grond, zodat het niet wiebelen zelfs daalt. Let op: Plaats deze stichting in beschutte plaatsen. De dimensionering van de pool die een huis, ook ten minste twee meter. Net als de vogels veilig zijn voor roofdieren.

Safety first - materialen voor volières

Uw huis moet vogels een schuilplaats plaats en bijdragen aan hun welzijn. Voerstations moet ook een plaats waar de dieren veilig te voelen. In het materiaal planning van beide varianten U dus altijd rekening houden met de veiligheid van de vogels.

 • Gebruik alleen materialen die kan overnemen voor een warmte-isolerende functie. Puimsteen beton, hout en beton zijn in dit opzicht in gelijke mate.
 • Om aandacht te besteden aan geschikte bouwmaterialen, voldoende isolatie tegen de kou, zelfs in nestkasten. Een extra isolatie van muren niet noodzakelijk. Ook mag u het huis te vullen na het gebouw met materialen. Dit schrikt de vogels. Vul de vogels zou al zelf.
 • Laat behandeld hout niet te gebruiken. Noch u een beroep doen op geverfde of gelakte varianten. Ze bieden ook bescherming tegen het weer door resistente hout zoals vuren geolied. Dit gebeurt met lijnzaadolie en voorkomt dat de vogels giftige stoffen uit verf en houtbeschermingsmiddelen in contact komen.
 • Om de 20 mm dikke houten onderdelen te beveiligen, gebruiken gegalvaniseerde spijkers en schroeven. Dit voorkomt roest symptomen, wat de dieren en uw huis zal profiteren.
 • Vermijd bij nestelen doos en vogel feeder op zitstokken buiten. Dergelijke staven brengen vogels in gevaar van vallen ten prooi aan vijanden. Je moet ook zorgen voor zowel nestkast en vogel feeder met een luifel, zodat roofdieren toegang moeilijk is.

Om een ​​vogel feeder zelf bouwen

Voor een vrijstaande vogelhuisje plaats op een diepte van 40 centimeter met wapening kooi en beton tot een punt fundament van waar u betonneren de twee meter lange houten balken. Voor voerplaatsen te hangen U kunt deze stap negeren. Plaats Snijd met een decoupeerzaag sparren houten panelen omgaan. Je moet een vloer, een dak, een scheidingswand, een achterwand en zijdelen. De voorkant laat geopend, dus een half-open vorm.

 1. De basisplaat gesneden tot ongeveer 25 x 25 cm.
 2. Voor de drie zijpanelen gesneden drie stukken hout tot 10 x 14 centimeter te gaan.
 3. Voor het dak gesneden zes platen bij 14 x 11 cm. Voorzichtig: 14 centimeter overeenkomt met de bovenrand dimensie. De onderkant moet worden afhankelijk van slechts drie centimeter breed.
 4. Ook Bereid tien stukken hout tot een grootte van 1,5 x 4,5 x 1 cm aan de voorkant.
 5. Om Zäunchen de bescherming van dieren te bevestigen, moet u ook vier stukken hout tot tien keer een keer per centimeter.
 6. Snij twee stroken van hout met de afmetingen van 2 x 13 centimeter gaan.
 7. Je zag de basisplaat een zeshoek waarvan de afzonderlijke bladzijden komen overeen met de afmetingen van zijpanelen.
 8. Zagen uit de zijpanelen voorzichtig een gat van zeven centimeter in diameter van.
 9. Sand alle randen schoon met schuurpapier, zodat de vogels niet kunnen kwetsen.
 10. Om het hek te bouwen, plaatst de tien centimeter lange stukken hout parallel boven elkaar voor zich en stootte vijf van de tien kleine stukjes hout gelijkmatig op beide houtblokken om ze aan elkaar te hechten.
 11. Monteer de items nu samen door het aanbrengen van de zijpanelen en hekken met een Holztacker en spijkers op de bodemplaat.
 12. Vertackern de zes dakdelen elkaar en steek het dak naar de onderbouw van waar je het ooit nagel aan de zijkanten van de zes kanten.
 13. Overstag gaan een van de snede cirkels van stap acht in de vacature in het dak.
 14. Toevoegend het resterende stroken hout dakspanten de plaats waar elk aan de zes dakpanelen.
 15. Behandel het hout voor bescherming tegen weersinvloeden met borstel en lijnolie. Voor het installeren van het, laten drogen.

Diervoeders of levensmiddelen dispenser in en daar gaat je eigen huis gebouwd. U kunt hangen op een veilige plaats op twee meter hoogte het nu. Om dit te doen, gebruik maken van een tuinslang bedekt met een draad hanger, om niet om de boom te beschadigen. Voor de vrijstaande vorm moet je natuurlijk nog steeds een gat in de kracht van uw houten paal in de grond, zodat u kunt het opzetten van het huisje. Maar nu veel plezier het voeden en vogels kijken.

Tags: Yourself, nestkastjes, de winter, vogels, nestkasten

Gerelateerde Artikelen aan Bouw een vogel huis zelf - hoe het werkt

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden