May 30

Om een ​​weelderige tuin te bereiken, stelt eventueel een blauwe meststof. Hoewel op korte termijn successen zijn behaald, kunstmest is op lange termijn giftig voor uw tuin en het milieu.


Blue meststoffen giftig? - Kennis van meststoffen


Op de lange termijn schadelijk blauwe maïs uw tuinAls u wilt een weelderige, snel groeiende tuin, kan de bevruchting helpen met deze blauwe meststof. Hoewel de kleine blauwe bollen kijken meer giftig, zodat ze versnellen de groei van planten; op lange termijn, helaas met negatieve gevolgen voor uw planten en voor het milieu als geheel!

De samenstelling van de blauwe maïs

 • De componenten van blauwe maïs zijn kalium, stikstof en fosfaat. Blue maïs is dus geen natuurlijk, maar een puur minerale meststoffen - ook bekend als kunstmest.
 • De ingrediënten zijn de tuingrond direct beschikbaar. Dit vereist vocht, de andere de kleine blauwe bolletjes eerst en dan oplost.

Hoe giftig is de blauwe meststof voor het milieu?

 • Als kunstmest is gevestigd in Blue meststof geen organisch materiaal. Noch het bodemleven kunnen profiteren, noch de vorming van humus wordt bevorderd. Dit betekent dat, hoewel de blauwe kunstmestfabriek biedt voedingsstoffen, maar uiteindelijk niet ten goede aan de tuingrond het. Integendeel, omdat de eenzijdige toevoer tuinaarde met kali en fosfaat, de aarde oververzadigd op termijn met deze stoffen omdat ze zich ophopen in de bodem.
 • Hoe meer blauwe maïs-gedeelte stikstof niet ophopen in de bodem. Is de plant exclusief komt echter een giftige nitraat in het grondwater.

De taak van de bodem organismen en micro-organismen

 • Kunstmatige blauwe kunstmest biedt bodemorganismen geen eten. Deze voeding maar voor het grootste gedeelte uit organisch materiaal. Je bouwt dit samen met minerale bodemcomponenten een humus-klei complex waaraan de voorwaarde voor een stabiele bodemstructuur, die een goede opslagcapaciteit heeft. Hier nutriënten uit dood organisch materiaal op te lossen, wat de planten ten goede.
 • De bestaande in een gezonde bodem micro-organismen duwen bacteriën die de planten weer kunnen schaden. Indien de vloer enige kunstmest plaats organische stoffen gevoed, deze micro-organismen sterven en bodemvruchtbaarheid lijdt lange termijn aanzienlijk. Dit is niet omdat dat blauwe meststof is giftig voor bodemorganismen, maar omdat ze verhongeren quasi.

De gevolgen slechts langzaam worden opgelost

 • Na jaren van het gebruik van blauwe maïs van tuinaarde is sterk verrijkt met kalium en fosfaat, en met zichtbare en onzichtbare gevolgen. Dus de bodem kan herstellen, zou volledig worden afgezien van de toevoer van deze stoffen.
 • Maar zelfs als je de bodem met natuurlijke compost bemesten, worden deze stoffen geleverd. Dus je moet hem laten verhongeren quasi zodat het ecosysteem kan herstellen. Hiervoor is het noodzakelijk dat u volledig afzien van kunstmest.
 • Hebben om oude kunstmest doses problemen met de groei van de plant, moet je vertrekken beste analyseren van uw tuingrond. Op deze manier kunt u controleren hoe sterk de vloerbelasting.
 • Met behulp van een deskundig advies en de daaruit voortvloeiende omzetting van noodzakelijke maatregelen zal uw tuingrond kan herstellen op de lange termijn.
 • Als kunstmest opnieuw wordt toegepast nadat deze herstelperiode, moet u zich richten op een organische meststof - bijvoorbeeld met compost - limiet. Maar dit overaanbod moet worden vermeden. Je kan het best worden geadviseerd.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Blue meststoffen giftig? - Kennis van meststoffen

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden