June 1

Turkije is geen lid van de EU en heeft dus zijn eigen munteenheid, de Turkse lira. U kunt echter ook betalen met de euro, in winkels en op markten de valuta zullen graag accepteren. Sommige dealers nemen buitenlanders alleen Euro.


Betalen in Turkije - dus we gaan met de Euro


Strandvakantie in Turkije is erg populair.Het plannen van een vakantie in Turkije, weet je zeker dat de Turkse Lira wordt beschouwd als munteenheid in dit land. In de praktijk echter, kunt u ook betalen met de euro, met name in de vakantiebestemmingen. Er zijn handelaren die accepteren alleen euro's als ze beseffen dat je komt uit Duitsland en andere Europese landen. Toch moet u de Turkse lira in zijn zak te hebben en overwegen een aantal dingen.

Vervang het geld in Turkije

  • Je moet niet handelen op voorhand in Duitsland geld omdat van de wisselkoers is in heel Turkije gunstiger. Daar kunt u Turkse Lira krijgen bij het hotel of bij wisselkantoren.
  • Er zijn toeristen die hun hele vakantie in Turkije, zelfs zonder enige Turkse lira in je portemonnee hebben doorgebracht,. In veel plaats gebieden vormt geen probleem. Toch is de lokale munteenheid is de Turkse Lira en je moet dit te gebruiken in bepaalde winkels te betalen.

Houd in het betalen van de wisselkoers in het hoofd

  • In veel winkels, restaurants en ook in de markten talrijke prijzen worden uitgereikt in euro's. Als u vindt de prijs acceptabel is, kunt u eenvoudig betalen met de euro. Laat de actie niet vergeten, dit is bijna verplicht in Turkije.
  • Is het onderscheid gemaakt in lokale valuta, moet u de koers in het achterhoofd te hebben, vooral als je wilt naar de dealer te vragen of hij accepteert ook euro. Het zal graag aanvaarden hem veilig, maar vaak handelaren als je niet weet de wisselkoers en vervolgens de goederen worden duurder voor u.
  • In het restaurant moet u betalen in Lira, wanneer de prijs daarvan wordt getoond. U moet verwachten dat de ober een geraamde wisselkoers die in uw nadeel.

Het is gunstig als je rekeningen met 5 of 10 euro in je zak en tonen een bereidheid om de Turkse handelaren uw geld is vervangen. Dit kan namelijk niet worden ingewisseld in de wisselkantoren. Soms kun je onderhandelen als een redelijke prijs voor wat je wilt kopen.

Tags: financiën, Reizen, vakantie, Turkije, Euro, wisselkoers

Gerelateerde Artikelen aan Betalen in Turkije - dus we gaan met de Euro

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden