May 30

Het volume van een schilddak, zodat de afgesloten ruimte, is belangrijk voor huiseigenaren. Het is belangrijk om te weten welk verschil maakt wanneer de dakvorm geplaatst, bijvoorbeeld in de vorm van een zadeldak.


Bereken het volume van een schilddak


Hoeveel afgesloten ruimte is onder een schilddak?Wat je nodig hebt:

 • Metermaß
 • Haak
 • Koord met gewicht


Bereken het volume van een schilddak


Schets van een schilddak © Roswitha Gladel

De ruimte onder het schilddak

Om beter inzicht in de vorm van het schilddak, eerst jezelf een andere dakvorm, het puntdak. Hierin zijn twee hellende dakvlakken, die worden aangeduid als dakranden kanten, want dat gebeurt, het water van het dak. De kopgevels zijn loodrecht, ze behoren in deze daken van het huis muur.

 1. Stel je voor dat je het driehoekige deel van de puntgevel muur naar het huis kantelen en veranderen de twee Traufflächen zodat ze grenzen aan om de nu hellend driehoekig fronton oppervlak nu. Als je dit doet met twee kopgevels, heb je een hip dak.
 2. De ruimte onder een schuin dak vanuit geometrisch gezichtspunt stelt een prisma, die ook wel Triangle hallen. Het volume wordt berekend uit de basis van de driehoek maal de lengte van de dakrand. Als schilddak "ontbrekende" aan het begin en aan het einde van de ruimte, omdat er onvoldoende ruimte op het hellende gevel omgeving.
 3. Denk aan de Figuur 1. Het toont de schets van een schilddak. Snij door het dak in de gedachte van de rode lijn. Snij, zoals je kunt zien in figuur 2, een piramide van. Ter herinnering: Een piramide is een lichaam met een veelhoekige basis, die een tip gezichten. De punt hoeft niet in het midden van de basis.
 4. Als je afgesneden aan beide zijden van deze piramide, prisma blijft. De ruimte onder het schilddak, het volume van het prisma, plus tweemaal het volume van de pyramide.


Bereken het volume van een schilddak


"Gesneden" schilddak © Roswitha Gladel

Berekening van het volume onder het dak

 1. Meet de hoogte van het dak (h) en de lengte (l) en de breedte (b) van het huis. Je hebt nu de variabelen h, l en b van de schets. Bevestig een haak aan het punt waar het fronton eindigt, dwz in zijn tip. Bind een lange reeks met een gewicht op de haak. Het gewicht moet de grond raken. Meet de afstand van dit contactpunt aan de driehoek basis. Je hebt nu de grootte d van de schets.
 2. Het volume van een piramide wordt berekend uit breedte x hoogte: 3. De basis is een rechthoek met hoeken B en D derhalve de piramide het volume BxDxH :. 3. Aangezien ze twee piramides, het resultaat moet nog steeds vermenigvuldigt 2 ,
 3. Beschouw nu het prisma dat overblijft wanneer u de verbinding verbreekt de piramides. Het kan worden beschouwd als een driehoekige, die staat op de driehoekige basiszijde. De hoogte van de kolom komt overeen met de lengte van het huis, die moet tweemaal aftrekken van de piramide basiszijde. Zo waar: hoogte Prism = l - 2d. De basis van de driehoek wordt berekend uit bodemzijde x hoogte: 2. De basiszijde de breedte van het huis, de lengte correspondeert met de hoogte van het dak. Dus je hebt: basic side x hoogte x hoogte prisma:. 2 = bxhx (l-2d) 2
 4. Over het algemeen, het dak heeft xbxdxh een volume van 2: 3 + bxhx (l-2d): 2 beugels b en h van: bxh (2/3 d + (l-2d) / 2).

Je ziet is het niet moeilijk om het volume te berekenen onder een schilddak. Als u wilt een vergelijking met het hellend dak te maken. Dit volume wordt berekend volgens de formule: BxHxL :. 2

Tags: Real Estate, House, berekening, volume, schilddak

Gerelateerde Artikelen aan Bereken het volume van een schilddak

Tags

© 2022 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden