May 30

Veel huishoudens in Duitsland maken gebruik van een olie kachel voor warmtelevering, met of zonder warm water. De nationale gemiddelde, maar de consumptie van stookolie gaat terug. De volgende gids leert u hoe u uw persoonlijke brandstofverbruik te bepalen en te verminderen indien nodig.


Bereken het verbruik van stookolie goed - hoe het werkt


Het verbruik van stookolie kan worden beïnvloed.Hoe kunt u uw verbruik te bepalen

  • Het verbruik van stookolie is afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerste, dit is uw appartement grootte (m²) doorslaggevend en of het is het gebouw in kwestie is een single-familie, multi-familie, of herenhuis. Belangrijke criteria zijn ook de leeftijd van uw huis, net als een overeenkomstige isolatie aanwezig is. Gebouwen die werden gebouwd vóór 1977, hebben meestal twee keer zoveel als het verbruik woningen die gebouwd werden vanaf 2002.
  • Het laagste verbruik van stookolie hebben passieve en energie-efficiëntie woningen, zoals deze zijn optimaal geïsoleerd. Beslissend voor consumptie is ook het feit of alleen de warmtetoevoer loopt over de olie verwarming of warm water productie. Ook loopt de warmwatervoorziening op de oliekachel, uw verbruik neemt toe met ongeveer 80-100 liter per jaar per persoon.
  • De consumptie van stookolie voor verwarming van slechts gemiddeld 15 liter per vierkante meter. Voor een vrijstaand huis met een vloeroppervlakte van 150 m² en een vier-persoons huishouden van het brandstofverbruik is met warm water met een gemiddelde van 2.650 liter.
  • De universele dienst wordt berekend door de leefruimte te vermenigvuldigen, zodat de 150 m² met 15 liter per vierkante meter. Dit resulteert in een verbruik van 2250 liter. Voor de warmwatervoorziening, neemt het aantal personen, dus 4 personen en vermenigvuldigen met 100 liter. Dit resulteert in een verbruik van warm water van 400 liter. Deze 400 liter toe tot 2250 liter en krijgt het totale verbruik van stookolie, dat wil zeggen 2650 l.
  • De eenvoudigste en meest accurate, kunt u uw consumptie van stookolie te berekenen, als je de verbruikscijfers van het voorgaande jaar bij de hand. Om dit te doen, het totale verbruik waarde van de schikking en deze te delen door de vierkante meters. Om de exacte verbruik per vierkante meter te krijgen.

Zo kunt u de behoefte aan stookolie te verminderen

  • Een bijzonder belangrijk om het brandstofverbruik olie te verminderen, is de bevestiging of het optimaliseren van de isolatie van het huis. Hierdoor kunt u al sterk op het dak en de buitenmuren van een bestaande warmteverlies te beperken. Oudere of lekkende ramen en deuren moeten worden vervangen door nieuwe of goede afdichting.
  • Om te bepalen waar de warmte verloren gaat, kunt u zich wenden tot bijvoorbeeld een energie consultant. Hij heeft het vermogen om een ​​thermografische camera te plaatsen bij de bouw zichtbaar waarmee warmte verloren gaat.

Tags: energie, isolatie, verbruik, stookolie verwarming

Gerelateerde Artikelen aan Bereken het verbruik van stookolie goed - hoe het werkt

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden