May 30

De aarde is groot, te groot om een ​​liniaal te creëren en daarmee aan hun omvang te meten. Als u wilt dat de omtrek van de aarde te vinden, moet je hem dus te berekenen. Wat u hier kunt doen en hoeveel km maatregelen de wereld?


Bereken de omtrek van de aarde in km


Soms is een koord zich uitstrekt tot de omtrek meting.Hoeveel km meet de planeet?

  • Het probleem van de grond is dat het geen perfecte bol, maar enigszins afgeplat aan de polen. Daarom is de omtrek van de aarde varieert afhankelijk van waar hij gevonden.
  • Vaak gebruikt men de evenaar van de aarde, om de omvang te geven. Hier, is de standaardwaarde 40075.017 km. Eén gewoonlijk afgerond tot 40.000 kilometer. De Polumfang is voor de vergelijking alleen 40,007.863 kilometer, dus het is een beetje lager.

Bereken de omtrek van de aarde gewoon

Op school moet u de omtrek van de aarde te bepalen, in het bijzonder met betrekking tot de straal van de planeet. Dat is vrij eenvoudig, omdat de bodem wordt behandeld met een dergelijke verklaring, net als elke andere bal.

  1. Vind de straal van de aarde. Dit wordt gewoonlijk gegeven in de literatuur 6.371 km.
  2. Vermenigvuldig de radius van de aarde met twee. Het resultaat is 12.742 km en gelijk aan de diameter van de aarde.
  3. Vermenigvuldig dit getal met het getal pi. Dit komt overeen met ongeveer 3,14.
  4. Het resultaat van uw factuur moet zijn 40030 km. Afwijkingen van de werkelijke omvang als gevolg van afronding.

Een historische berekening

Opmerkelijk is een historische berekening van de omtrek van de aarde. De Griekse Eratosthenes, die 276-196 voor Christus leefde, gebruik gemaakt van deze geometrie. Hij veronderstelde dat de zonnestralen zou voldoen parallel aan hen door hun grote afstand tot de aarde. Dus verliet hij op de dag van de zomerzonnewende op de middag op twee ver uit elkaar plaatsen (Alexandrië en Syene) schaduw stokken. Terwijl de stang in Syene werpen geen schaduw, was in Alexandria een afwijking van 7 ° 12 ', hetgeen een 50 van de omtrek. Wanneer de afstand tussen de twee steden dus tijden 50 nam, kwam je naar de omtrek van de aarde. Het verbazingwekkende van deze berekening is dat Eratosthenes kwam met een resultaat van ongeveer 41.750 km, ondanks diverse onnauwkeurigheden in de meting. Aangezien het niet duidelijk hoe lang zijn eenheid (trappen) werd de meting dag afstand tussen de twee steden) voor deze berekening. Deze berekende waarde verschilt van slechts enkele procenten van de effectieve omtrek van de aarde.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Bereken de omtrek van de aarde in km

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden